• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşımı duyanların cin çarpmişa dönmesi?

Küçük göstermenin bir eksisi de ciddiye alınmamak.. Ben sık sık yaşıyorum bunu.. Bana da daha dün bir kadın 18den fazla değilsin dedi, dedim sen ona 10 ekle. Nasıl olurmuş, onun 20 yaşında kızı varmış benden daha büyükmüş. Oluyor işte Allah böyle yaratmış.

Küçük göstermenin bir eksisi de ciddiye alınmamak.. Ben sık sık yaşıyorum bunu.. Bana da daha dün bir kadın 18den fazla değilsin dedi, dedim sen ona 10 ekle. Nasıl olurmuş, onun 20 yaşında kızı varmış benden daha büyükmüş. Oluyor işte Allah böyle yaratmış.

Ya bunu hava atmak olarak görüyor insanlar, bundan dert mi yanılır diyorlar ama ben de çok rahatsız oluyorum bu ciddiye alınmama meselesinden.
Özellikle spor giyinince böyle oluyor..
En son ben yaşlarda bir kasiyer bana "abicim" demişti de sinir olmuştum.. Çok yaşayınca sinir olmaya başlıyorum :)
Artık bana yaklaşımlarından anlıyorum insanların küçük gördüğünü söyleyesim geliyor ama garip olur diye bir şey demiyorum çok net belli etmediyse.
40larda 50lerde artıya geçer anca.

Polyannacılık yapalım. Ya 29 yaşında olup da daha büyük gösteriyor olsaydınız... Ben de küçük gösteriyorum ama memnunum. İlerde avantaj olacak.

Ya bunu hava atmak olarak görüyor insanlar, bundan dert mi yanılır diyorlar ama ben de çok rahatsız oluyorum bu ciddiye alınmama meselesinden.
Özellikle spor giyinince böyle oluyor..
En son ben yaşlarda bir kasiyer bana "abicim" demişti de sinir olmuştum.. Çok yaşayınca sinir olmaya başlıyorum :)
Artık bana yaklaşımlarından anlıyorum insanların küçük gördüğünü söyleyesim geliyor ama garip olur diye bir şey demiyorum çok net belli etmediyse.
40larda 50lerde artıya geçer anca.
Aynen nedense hava atmak olarak görülüyor. Bir de ben öğretmenim, veliler pek ciddiye almıyorlar. Bahçede nöbet tutarken okula giren veliler bana öğrenciymişim gibi davranıyor hatta.. Sinirim bozuluyor.

Aynen nedense hava atmak olarak görülüyor. Bir de ben öğretmenim, veliler pek ciddiye almıyorlar. Bahçede nöbet tutarken okula giren veliler bana öğrenciymişim gibi davranıyor hatta.. Sinirim bozuluyor.

Çok rahatsız edici bu kadar sık yaşayınca, hani bir de konusu geçse söyleyeceksin ama bazen susup kalıyorsun anlasan da. Benim de genelde söylenenden 6 yıl farklı oluyor(26 yaşındayım). Sessiz de bir insanım genelde çok atılgan değilim bu da üstüne ekleniyor gibi.
Konuşunca büyük olduğunuzu anladım demişti lise çağlarında bir kız da çok memnun olmuştum bir kere:KK53:
Çok küçük gösteren bir veli görmüştüm ben müdür de öğrenci sanmıştı öyle yaklaşmıştı da sonradan şok olmuştuk, o an bir şükrettim şahsen :) Güzel bir şey ama işte.
Biraz klasik/spor-şık giyim ve kırmızı ruj falan sürünce daha şüpheli yaklaşıyorlar gibi :)
20li yaşlarda bu durum çok rahatsız edici olabiliyor, en erken 35 de falan rahat olacağız sanırım.
Adam yerine koyulmuyormuş gibi hissetmek rahatsız edici.

Maşallah diyeyim, ben de sendenim.
Evlilik tahlilleri yaptırmaya gittiğim gün herkes yaşımı sordu, 16 mı 17 mi söyle dediler, evlenme bu yaşta yapma etme dediler, 22 idim.
Bazen keşke biraz daha geç evlenseymişim diyorum, daha 10 ay oldu düşün :)

Evet yaşimi duyanların resmen cin çarpmişa dönmesi sorun offff diyorum derinden 29yaşindayim ve yaşimdan utaniyorum artik toplum sayesinde yaşimi pek göstermem küçük dururum geçenlerde işyerime hadsiz bir kadın geldi işyerinde beni istemeye resmen sinir oldum kadın dakikalarca bana oğlunu övdü sonra benim hangi cümleleri duyacağimi bildiğim için herkese evlenmeyi düşünmüyorum diyorum kadinda o sirada yasin kaçki düsünmüyosun dedi yaşimi söyleyince ayy senin yaşin büyükmüs dedi kalkti gitti o an o kadar kötü oldumki size anlatamam yeter artik yaaa yeter diyorum neden ben erken yaşta heves etmedim evliliğe simdi herkesin maskarası oldum hep biri yaşimi soracak diye çok korkuyorum zamanında evlenemedim diye halada evlenemiyorum diye hep mutsuzmu olucam hep utanarakmi dolanicam bilmiyorum hiçmi haketmemişim mutluluğu anlamıyorum :KK43:
Sen kadına laf sokmuşsun oda seni bozmuş ben daha görmeden senin gibi bir kadının oğlunu istemezdim gibi algılamış psikolojini bozmuş
Kime ne senin yaşından herkes evleniyorsa kendine bekarsa kendine çok saçma düşünüyorsun
Bende zayıfken çok küçük gösterirdim minyonumdur
Ama yıllar geçiyor yapacak bişey yok 2-3 kişi ne der diye yaşamıyoruz hayatı bu hayat benim ister yaşlanırım ister farklı bişey her denilene kulak asma ağzı olan konuşur

Evet yaşimi duyanların resmen cin çarpmişa dönmesi sorun offff diyorum derinden 29yaşindayim ve yaşimdan utaniyorum artik toplum sayesinde yaşimi pek göstermem küçük dururum geçenlerde işyerime hadsiz bir kadın geldi işyerinde beni istemeye resmen sinir oldum kadın dakikalarca bana oğlunu övdü sonra benim hangi cümleleri duyacağimi bildiğim için herkese evlenmeyi düşünmüyorum diyorum kadinda o sirada yasin kaçki düsünmüyosun dedi yaşimi söyleyince ayy senin yaşin büyükmüs dedi kalkti gitti o an o kadar kötü oldumki size anlatamam yeter artik yaaa yeter diyorum neden ben erken yaşta heves etmedim evliliğe simdi herkesin maskarası oldum hep biri yaşimi soracak diye çok korkuyorum zamanında evlenemedim diye halada evlenemiyorum diye hep mutsuzmu olucam hep utanarakmi dolanicam bilmiyorum hiçmi haketmemişim mutluluğu anlamıyorum :KK43:
takma.
ben daha 22 yaşındayken kadınlar bana evde kaldın diyorlardı.
kuzenim 39 yaşında içinin ısındığı kişiyle evlendi. çok laf söylediler evde kaldın dediler ama umursamadı.

Bu isler nasip isi izme kendini. Bizim tum akraba ve kuzenlerde (bayan olanlarda) gec evlilik vardi mesela. 30 undan once evlenen hic yok. Ben 30 yasinda evlendim. Kuzenim 36 uzaktan bir kuzenimiz de 41 yasinda evlendi:halay:
O yuzden evde kaldim psikolojisine girme. Evleneyim diyede sakin evlenme.

Ben 28 yaşında evlendim ki esimi tanıyana kadar evlenmeye niyetimde yoktu. 28 yaşına girdiğimde aylar içerisinde nişanlanıp evlendim. Bir an bile dememiştim evde kaldım diye halada aynı fikirdeyim,zamanı gelince oluyor.
Siz bence fazla dert ediyorsunuz.
Ayrıca kimsede aman evde kaldın aman yaşın geçiyor muhabbeti yapmadı çevremde,yapmaya çalışanıda bozardım. Arkadaşlarim var 39 yaşında evlenip çoluk çocuğa karışan. 45 yaşında bekar arkadaşlarımda var,hepside gayet memnun halinden.
Siz bence abartıyorsunuz durumunuzu.

Yazınızda ne var ya hu. En ideal yaş evlenmek için. 24 de evlendim hep derim şimdi ki aklım olsa 30 olmadan evlenmezdim.

Başkası ne der diye 15 inde evlenseydin o zaman... Töbe töbeeee
Var mı böyle cahillik ya???
Bazı kadınlara gerçekten hayret ediyorum. Ya devir teknoloji çağı, bilgi çağı..
Bu devirde bu cahillik kesinlikle bir seçim.

Boşversene..Önemli olan hayırlı insanı bulabilip iyi bir evlilik yapabilmek. Evlenmek mesele değil ki. Ya sonrası ? Burada o kadar çok hikaye paylaşılıyor ki hiç okumadın mı? Evlenmemek daha iyimiş dersin. Ayrıca da illa ki vardır bir nasibin. Diyelim ki yok, o da mümkün. Zaten gönlüne göre biri olmayacaksa hiç olmasın daha iyidir.

Sen kendi ortamında bulabileceğin arkadaş vasıtasıyla da olabilir, kişilerle görüş. Anası danası girmesin işin içine . Onlardan hayır çıkmaz büyük ihtimalle.

Bol şanslar... :KK23:

Boşanmalar işte tam bu yüzden oluyor
Okuyan, kariyer yapan yada en basiti evlenmeyi henüz düsünmeyen 29-30 yasindaki kızlara bilincsiz, ukala insanların takındıgı bu tavır yüzünden " artık evleneyim de kurtulayım " diyerek atılan imzalar insanları mutsuz evlilige surukluyor.
Sen sen ol sakın insanlari dinleme. Yasın bana gore cok kucuk. Ben 33 yasinda evlendim ve sırf cevre baskisindan kurtulmak icin... Biz yandik sen yanma..

belki küçük gösterdiğiniz için şok oluyorlardır :D ben de yaptım öyle gaf. arkadaşımda sivilceler vardı. yani yeni arkadaş olmuştuk. neyse dedim ki sende ki hadi olurda ben 30'a yaklaştım yuh artık bana dedim. o da dedi ki biz senle aynı aştayız. özlük bilgilerim onun elindeydi görmüş doğum tarihimi. istemsizce neeee falan dedim. valla liseli gibi duruyor. aslında iyi bir şey.
evlilik işi de nasip yani. boşverin ayrıntılara takılmayın.

Merhaba adasim....bende yasimi gostermem ve yasim30 (martta girdim kendisine alisamadim hala ) yani kuzum yapacak birsey yok ne yapalim....hem avantajimiz var kucuk gosteriyoruz...30 ya da 29diyince verilen tepkilere gul gec uzulmuyormusun?uzuluyorsun ama napicaksin... sana gorucu gelen bana aynisini yapsaydi bende uzulurdum ama umursamiycaz artik

Not:bende bekarim

Ben anladım galiba. Kahretsin çok genç gosteriyorum demek istemiş.
yoookk kucuk gostermene seviniyorsun ama yasini ogrenince insani asagilar gibi tepki veriyorlar helede bekarsan... bakiniz konu sahibesi gibi....ve elbetteki benim gibi ... Sanki belimiz bukulmus ve evde kalmis muamelesi görüyoruz da o bakimdan..

Samimi not : bende benzer hissediyorum onun icin dokundu.

İyiki de erken evlenmemişsin canım ben mesela 20 yaşımda evlendim çok pişmanım çok şükür evliliğimde bir sorunum yok ama bekarlığın tadını daha çok çıkartmak isterdim

Bende yaşımı göstermiyorum evlenmeyi de düşünmüyorum bana gelenlere de oğullarını övünce direkt yaşını soruyorum senin oğlun bana küçük gelir diye de bozup gönderiyorum üzüldüğüne değmez illa erken evlenmek zorunda değilsin :)

Back
X