• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlandım mı? Başarısızlık hissi...

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhaba kk üyeleri,

Yakın bir zaman sonra 26 yaşına giricem. Üniden sonra hemen evde oturup KPSS çalışmak istedim ama annem maddiyattan dolayı çalışmamı istedi. Mağazada, özel okullarda çalıştım ama bu süre zarfında çok yıprandım. Çünkü bir yandan da ders çalışıyordum ama iş ve sınav bir arada yürümedi. Ben de bu sene evde sadece sınava hazırlanıyorum

Dün bir arkadaşımın evinde misafirlikteydim. Kilodan falan konu açıldı. Ben de bu ara ders calistigim icin biraz kilo aldım. Eski bir fotoğrafımı gösterdim. Yaklaşık 3 yıl önceki bir fotoğraftı. 5 yaş küçük bir tanıdık kız var. Daha geçmişsin dedi. Ne yalan söyleyeyim üzüldüm. Nedeni yaşlanmış olmam değil, en güzel cağlarımı gecim derdi için, KPSS için harcadım. Çirkin bir kız sayılmam, iltifat aldığım da oluyor.

Ne sevgilim var ne de bir işim... Hiçbir şeyim yok. Sağlığım var tabii ki çok şükür. Etraftakiler de evde kaldın demeye başladılar, ister istemez bu da benim canımı sıkıyor. Annemle babam ayrı, akrabalarım düşmanım sanki. O kız, yaşlanmışsın o zamanlar daha geçmişsin demesinde bir yok belki haklı... Ama bu yaşadıklarım ve başarısızlık hissi beni mahvetti. Onları hatırlattı.
Tek istedim mesleğim olan öğretmenliği yapabilmek...

Bunları aşmak için şimdi çok sıkı ders çalışıyorum. Kendin için bir şeyler yapmak istiyorum. Nerden başlayabilirim? Gerçekten çok bunaldim kaçıp gidesin var buralardan :((((

Merhaba kk üyeleri,

Yakın bir zaman sonra 26 yaşına giricem. Üniden sonra hemen evde oturup KPSS çalışmak istedim ama annem maddiyattan dolayı çalışmamı istedi. Mağazada, özel okullarda çalıştım ama bu süre zarfında çok yıprandım. Çünkü bir yandan da ders çalışıyordum ama iş ve sınav bir arada yürümedi. Ben de bu sene evde sadece sınava hazırlanıyorum

Dün bir arkadaşımın evinde misafirlikteydim. Kilodan falan konu açıldı. Ben de bu ara ders calistigim icin biraz kilo aldım. Eski bir fotoğrafımı gösterdim. Yaklaşık 3 yıl önceki bir fotoğraftı. 5 yaş küçük bir tanıdık kız var. Daha geçmişsin dedi. Ne yalan söyleyeyim üzüldüm. Nedeni yaşlanmış olmam değil, en güzel cağlarımı gecim derdi için, KPSS için harcadım. Çirkin bir kız sayılmam, iltifat aldığım da oluyor.

Ne sevgilim var ne de bir işim... Hiçbir şeyim yok. Sağlığım var tabii ki çok şükür. Etraftakiler de evde kaldın demeye başladılar, ister istemez bu da benim canımı sıkıyor. Annemle babam ayrı, akrabalarım düşmanım sanki. O kız, yaşlanmışsın o zamanlar daha geçmişsin demesinde bir yok belki haklı... Ama bu yaşadıklarım ve başarısızlık hissi beni mahvetti. Onları hatırlattı.
Tek istedim mesleğim olan öğretmenliği yapabilmek...

Bunları aşmak için şimdi çok sıkı ders çalışıyorum. Kendin için bir şeyler yapmak istiyorum. Nerden başlayabilirim? Gerçekten çok bunaldim kaçıp gidesin var buralardan :KK43:(((

Havalar güzelleşti. Ders çalışmaya ara verdiğinizde sevdiğiniz şarkılar eşliğinde yarım saat tempolu bir yürüyüş bile yapsanız çok iyi gelir. Hem mutluluk hormonu da salgılarsınız.

zaman zaman hepimizin bu tip dönemleri oluyor.

yani 5 sene sonrasında belki evli çocuklu iş sahibi bi insan olacaksınız. bilemeyiz ki. belki yarın çok iyi bi kapı açılacak? umutsuz olmayın.
Gerçekten şu an ağlıyorum :((( İsyan etmiyorum ama gerçekten çok bunaldım çok. İnşallah artık hayatım değişsin istiyorum:(

Bu yaşlar bu ülkedeki herkesin geçim, kariyer derdine düştüğü yaşlar. Bir siz değilsiniz.
Gelecekte kim bilir nerede olursunuz, siz şimdiden çalışın da. Kariyerinize başlayın.

Gerçekten şu an ağlıyorum :KK43:(( İsyan etmiyorum ama gerçekten çok bunaldım çok. İnşallah artık hayatım değişsin istiyorum:KK43:

şu an işsizlik ülkenin genel sorunu.
26 da evlenmek için geç bi yaş değil. 27 yaşında bekarım.

ağlanacak bi durum yok. güçlü olun azcık.

yas 26 ve baslıgınız cok ılgınc....daha durun ya...ne cabuk karamsarlık ...32 yasına kadar okullar sıkıntılar...maddıyat cocuk...ve 32 yasında ıs sahıbı olup atandım...bırkere bıle umutsuzluga kapılmadım...nedır bu acele...artık herkes hayatını daha gec kuruyor...tek sız degil...evlı cocuklu olup gerıye donusu zor olan bır yoldada olabılırdınız....calışın kazanın ısınıze girin...mumkunse su evlılık ısını abrtmayın...sız ısınızı halledın gerısı gelır...artık evlılık yası 30 uzerı oldu...gayette ıyı...kımse gec kalmaz merak etmeyın

Bu yaşlar bu ülkedeki herkesin geçim, kariyer derdine düştüğü yaşlar. Bir siz değilsiniz.
Gelecekte kim bilir nerede olursunuz, siz şimdiden çalışın da. Kariyerinize başlayın.
her ulkede aynı...tek bızım ulkemı...almanyada okadar cok akraba varkı..hem unuversite okuyup hem calışıyorlar...tıp okuyan tanıdıgım gunduzde taksıcılık yapıyor...bır cok tanıdıgım garsonluk yapıp hemd okuyor...bızım gencler fılmlerdekı gibi sanıyor herseyı...her ulkede hayat mucadele ıcınde.

O kız belki kötü niyetli değildi ama siz bunalmışsınız .
Şu an zaten kendiniz için bşyler yapıyorsunuz sıkıca çalışın sınavı verin ondan sonrası için de hersey gönlünce olur inşallah

Kilo verilir, iş bulunur ama insanların ağzı torba olmadığından büzemezsiniz..o yüzden her cümleyi kafaya takmamayı öğrenmelisiniz..kilo herkese yaş katıyor..size özel bir durum değil üzmeyin kendinizi..önce mutlu olun, kendinizi sevin ve 26 yaş hayata küsmek için çoooook erken.

Eminimki cok güzel bir kadinsiniz ve 20 yasindaki bir insanin lafini lütfen takmayin yahu--- kendi önce bir okusun, atansin, fresh ve cirlop gibi görünümle atansin sora laf soksun.

ben 31 yasindayim ve gercekdende 20li yaslarimdan daha güzelim. Makyajim, kiyafetim, sacim--- daha bakimli ve alimliyim. Sizde kendinize bakin ve kafaniza takmadan dersinize konzentre olun.

her ulkede aynı...tek bızım ulkemı...almanyada okadar cok akraba varkı..hem unuversite okuyup hem calışıyorlar...tıp okuyan tanıdıgım gunduzde taksıcılık yapıyor...bır cok tanıdıgım garsonluk yapıp hemd okuyor...bızım gencler fılmlerdekı gibi sanıyor herseyı...her ulkede hayat mucadele ıcınde.
Yav he.
Konu sahibi okumuyor fark ettiyseniz mezun.

Eminimki cok güzel bir kadinsiniz ve 20 yasindaki bir insanin lafini lütfen takmayin yahu--- kendi önce bir okusun, atansin, fresh ve cirlop gibi görünümle atansin sora laf soksun.

ben 31 yasindayim ve gercekdende 20li yaslarimdan daha güzelim. Makyajim, kiyafetim, sacim--- daha bakimli ve alimliyim. Sizde kendinize bakin ve kafaniza takmadan dersinize konzentre olun.
yanlız degilmişim...bende 40 lı yaslardayım ama kendımı genclıgımden daha guzel buluyorum....

yanlız degilmişim...bende 40 lı yaslardayım ama kendımı genclıgımden daha guzel buluyorum....

yok canim. asla yanliz degilsin. benim tanidigim cogu kadin para versen 20li yaslarina dönmek istemez. gercekdende serpildim. kendime güven geldi- ne yakisir ne yakismaz cözdüm. kisiligim oturdu. bence 30lu ve 40li yaslar hayatin özü.

Başarıyı KPSS odaklı yapan sistem utansın :)
Dürüst olmak ,
alın teri ile kazanmak ,
ailenin gurur duyacağı bi evlat olmak ,
arkadaşlarının akıl danışacağı dost olmak ,
evlatlarına göstereceğin diploma ve azim sahibi olmak başarıdır :)
Eminim çok güzelsiniz ,
İnsan mutsuz olunca aynalara küsüyor.
10-15 dakika yürüyüş yapın her gün.
İyi gelecek :)

yas 26 ve baslıgınız cok ılgınc....daha durun ya...ne cabuk karamsarlık ...32 yasına kadar okullar sıkıntılar...maddıyat cocuk...ve 32 yasında ıs sahıbı olup atandım...bırkere bıle umutsuzluga kapılmadım...nedır bu acele...artık herkes hayatını daha gec kuruyor...tek sız degil...evlı cocuklu olup gerıye donusu zor olan bır yoldada olabılırdınız....calışın kazanın ısınıze girin...mumkunse su evlılık ısını abrtmayın...sız ısınızı halledın gerısı gelır...artık evlılık yası 30 uzerı oldu...gayette ıyı...kımse gec kalmaz merak etmeyın

Çok mücadele ettim ümide de mezun olduktan sonra da... Yaşadıkların maddi ve manevi sıkıntılar beni bunalttı. Tek derdim evlilik de değil sevgilim yok... Adayları da reddediyorum. Düzgün biri olsun istiyorum.

Acele etmiyorum tam dersi sabırlıyım ama dün taştım çok bunalmışım

Back
X