yaşlanıyorum galiba

Spor yapıyor musunuz? Güzel bir spor salonuna yazılsanız hem arkadaş edinirdiniz oradan hem de spor beden ve ruh sağlığınıza olumlu katkı sağlardı.

Herkese iyi geceler
aslında büyük bir dert değil sadece birileriyle konuşma ihtiyacı duyuyorum
yaşım 42 bitmek üzere
ama soon zamanlarda sanki suratim çöktü kendimi pasif paspal çirkin hissediyorum
hiç bişey yapacak enerjim yok
yeni bir iş yerine girdim maaşım diğer yere göre düşük
is ortamımi sevmiyorum bir bayan var benden beş yaş küçük patronla arası çok iyi sanki onun şirketi gibi davranıyor kafasına göre girip çıkıyor sekreterya haliyle bana kalıyor ağzımi açıp bişey diyecek gücüm yok boşvere baglamis durumdayım
öte taraftan hiç arkadaşım yok hep is ev
kendimi bi garip hissediyorum şikayet ediyorum bu halimi sevmiyorum ama bişey yapmakta içimden gelmiyor
ne oluyor bana
Spor yapin insanin motivasyonu duzeliyor canlilik geliyor. Zinde hissediyorsun kendini.

Betül Mardin'den Kadınlara Öğütler

1. Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah.

2. Hep çalışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak.

3. Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et. Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de.

4. Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)

5. Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor. Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.

6. Günde bir kere et ye. Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye. Kusura bakma, ben tatlı severim. Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!

7. Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut. O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı. Mesele benim babam, hiç düşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajandasına o gün olanları yazmış. Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum.

8. Olumlu olacaksın.

9. Bazı şeyleri kabul edeceksin. Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin.

10. Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin. Ama onların böyle bir yeteneğinin olduğunu bileceksin.

1926, İstanbul doğumlu Betül Mardin; Türkiye'de halkla ilişkilerin temellerini atan kişidir. Ayrıca IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği)'nin ilk Türk kadınbaşkanı.

Betül Mardin'den Kadınlara Öğütler

1. Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah.

2. Hep çalışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak.

3. Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et. Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de.

4. Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)

5. Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor. Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.

6. Günde bir kere et ye. Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye. Kusura bakma, ben tatlı severim. Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!

7. Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut. O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı. Mesele benim babam, hiç düşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajandasına o gün olanları yazmış. Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum.

8. Olumlu olacaksın.

9. Bazı şeyleri kabul edeceksin. Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin.

10. Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin. Ama onların böyle bir yeteneğinin olduğunu bileceksin.

1926, İstanbul doğumlu Betül Mardin; Türkiye'de halkla ilişkilerin temellerini atan kişidir. Ayrıca IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği)'nin ilk Türk kadınbaşkanı.

Acaba kacimiz bunları yaptık veya yapabildik
çok güzel tavsiyeler gercekten

Yaşlı değilsiniz gençsiniz ama enerji çok önemli dersenki ben yaşlandım ozaman enerjiniz düşer spora başlayabilirsiniz

iyi dilekleriniçin çok tş ederim canım :KK36:
bana göre her insan bir dünyadır.
iyi düşün, evrene + msjlar gönder, iyi şeyler olsun ;)

Bir yandan yeni iş ariyorsunuzdur zaten onu hiç soylemiyim. Hissettiginiz yaşlanma değil mutsuzluk, siz de farkindasiniz. Bu duyguya ne kadar izin verirseniz sizi o kadar eline geçiriyor maalesef. Degistiremedigi şeyleri kabullenmedikce rahatlamiyor insan, kendimden biliyorum. Bulunduğunuz işyerinde yükselmeyi ya da sonsuza kadar kalmayi istemiyorsaniz diğer hanimi boşverin ve hatta sözünüzü de esitgemeyin kibar olmak kaydiyla. Mesela dün sen çıktıktan sonra şunları şunları yaptim cok yoruldum canim artik bugun şunları sen yaprsin di mi fln gibi.
Şimdi doktor tavsiyesi gibi olacak hatta komik olacak ama; turşu yiyin. Bende etkili oldu mesela

Evet galiba mutsuzum
Mutlu kadın güzeldir lafına inanıyorum ben
Çikolata mutlu eder duymuştum ama turşu nasıl bir alaka
Tabiki denemek lazım

Yok işte yeni yeni bazi doktorlar çikolatadan birazcik seratonin alabilmek için kilolarca yemek gerek gerisi boş şeker diyorlar ki bence de haklilar. Turşu ve kefir gibi şeyler bağırsak florasini düzenliyor. Tam mekanizmayi bilmiyorum ama sonrasinda depresyondan bile cikabiliyorsun. Bana da komik gelmişti başta. Yediklerimi biraz degistirince etkisi oldu.

Sacinizi farkli model kestirin, kendinize bakim yapin, dolabiniza bir el atin. Ve en önemlisi yeni bir arayin. Maalesef öflenerek gidilen bir is yeri enerji somuruyo.
Ben 26 yasindayim mesela, bir yerde calisiyodum resmen cokmustum hayat enerjim kalmamisti her gun aglayarak gidiyodum evime.
Mutsuz oldugunuz icin kendinizi saliyosunuz bu da kisir döngü haline geliyo.

derdinizin ilacı kesinlikle "aşık olmak";varsa etrafınızda hoşlandığınız bi adam ona adım atın aşktan başka hiçbir şey insana o gereken enerjiyi vermiyor....

derdinizin ilacı kesinlikle "aşık olmak";varsa etrafınızda hoşlandığınız bi adam ona adım atın aşktan başka hiçbir şey insana o gereken enerjiyi vermiyor....
Aynen valla da..
İş de çok etkili.

Bıkmışlık hissi bende de vardı. Kişisel bakıma çok önem verince düzeldi. İnsam kendine değer verince psikoloji otomatik olarak düzeliyor. 10 kilo verdim. 4 kilo daha vercem. Dolabımı ve ayakkabılarımı minimalleştirdim. 1 yıl dokunmadığım tüm eşyalarımı dağıttım. Güzel makyaj malzemeleri aldım. Saç bakımına ağırlık verdim. Yüz bakımına da aynı şekilde. Kremler doğal ürünler aldım. Veeeee en önemlisini en sona bıraktım. Spora başladım. İki günde bir yarım saat spor yapıyorum. Duruşum düzeldi resmen. Böyle böyle kendimi artık seviyorum. İş yerim benim de sinirimi bozuyor. Benim de müdürüme yalakalık yapıp haksızlık yapan çok insan var. Hiçbiri de umrumda değil. Ben oraya arkadaş edinmek değil, para kazanmak için gidiyorum. Maaş alınca da istediğimi alma hissi muhteşem

Evet galiba mutsuzum
Mutlu kadın güzeldir lafına inanıyorum ben
Çikolata mutlu eder duymuştum ama turşu nasıl bir alaka
Tabiki denemek lazım
Bence sizin kadin olmaya ohtoyaciniz bar, kadin gibi hissetmeye ve hissettirilmeye! Bi sevgilinuz var mi ya da dusunceniz bilmiyorum ama bu gibi seyler cok etkiler insani bence..sevildigini begenildigini bilen kadin ayri guzellesiyor sanki

Bıkmışlık hissi bende de vardı. Kişisel bakıma çok önem verince düzeldi. İnsam kendine değer verince psikoloji otomatik olarak düzeliyor. 10 kilo verdim. 4 kilo daha vercem. Dolabımı ve ayakkabılarımı minimalleştirdim. 1 yıl dokunmadığım tüm eşyalarımı dağıttım. Güzel makyaj malzemeleri aldım. Saç bakımına ağırlık verdim. Yüz bakımına da aynı şekilde. Kremler doğal ürünler aldım. Veeeee en önemlisini en sona bıraktım. Spora başladım. İki günde bir yarım saat spor yapıyorum. Duruşum düzeldi resmen. Böyle böyle kendimi artık seviyorum. İş yerim benim de sinirimi bozuyor. Benim de müdürüme yalakalık yapıp haksızlık yapan çok insan var. Hiçbiri de umrumda değil. Ben oraya arkadaş edinmek değil, para kazanmak için gidiyorum. Maaş alınca da istediğimi alma hissi muhteşem
Cok dogru bi ara bendede oldu, tirnaklarma saclarima ekstra ilgi gosterdim.. alisverise ciktim vs kendimi daha iyi hissettim bu gercek

Back
X