• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlı Bunak! Dünyaya Kazık Çakmış!

Isin psikolojik boyutu cok zor canim ya kendini boyle birakmamasi icin birseyler yapmak lazim iyi olacak iyilesecek elbet ama gecen zaman onu cok yipratir haklisin sen de ne yapacagini sasirmissindir,anne gibisi var mi yaaa cok uzuldum inan insallah once morali sonra sagligi bir an once duzelir cok gecmis olsun

Ben de anneme düşkün değilim sanardım kendimi.

Oha yalniz ne kariymis arkadas
Hepimizi gomer bunun gibiler
Ama @slimsigara super oneride bulundu bunu degerlendir derim :KK66:

Değerlendireceğim. :KK59:

Siz genede sakin olun bu tipler size musallat olur
Dedikodu kazanı kaynar kaynar
Anneniz daha çok üzülür.
Bu yüzden sakin olun laf çarpın ama münakaşaya girmeyin derim.

Hırsım nasıl geçecek onu da söyleseniz süper olur.

Aslında çok kötü diye nitelendirilebilecek birşey söylememiş ama zamanlama kötü olmuş tabi. Anneniz hastayken söylemesi hoş olmamış (acil şifalar diliyorum bu arada,dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşur anneniz) ama o yaşta insanlar çocuk gibi oluyorlar bu bir gerçek. Ciddiye almamak gerek çok fazla.

Çok teşekkürler. Ama zamanlamayı bilerek yaptı.

Valla ben fena bir babaanneden çok çekmiş ve işin sonunda başlarım yaşlısına da, sayısına da demiş biri olarak sizi anlıyorum. Esas sıkıntı bu insanların zehir gibi olmalarına rağmen yaşın arkasına sığınıp milletin canını sıkmayı kendilerinde hak görmeleri.

Benim babaannem 90 yaşında oturduğu yerden hayatı boyunca 3-4 kere gördüğü bir akrabasının kızının nişanını bozdu yaa.

Bizi arayıp telefonda ağlardı canım torunum diye, bir gün telsizin düğmesine tam basamadı "allah bunların canını alsın da bana versin" dediğini duyduk. Kötü kalpli insan 7 sinde de 70 inde de kötü.

Yani bence muhatap olmayın ama siz de anneniz de güler yüz göstermeyin. Çünkü işin sonunda hakikaten insanların çoğu size terbiyesiz bilmem ne diyecek.

Kocası öldüğünde çok az bişey (200 - 300 TL kadar) bir borç bırakmış da (aniden öldü) her aklına geldiğinde "tepetaklak olsun yerinde rahat yatamasın" diyor. Böyle birini hiç hafife alamayacağım.

Bence 87'lik komşunuzu değil de annenizi konuşalım. Annenizdeki bu yılgınlık nasıl onarılır, hayata karşı nasıl motive edilir bunları tartışalım. Benim tavsiyem anneniz bir hobi edinebilir, resim yapabilir mesela. Hatta mümkünse bir kursa giderek sosyalleşebilir. Bunun dışında kendine bakması için onu teşvik edin. Yeni kıyafetler alın birlikte. Naçizane önerim.

Dikiş yapıyor, gitar dersi alıyor, milleti toplayıp okey oynuyor, kotları bozup süslü çantalar yapıyor... Babam iki akşamda bir yürümek zorunda kalmayacağı yerlere gezmeye götürüyor, alışverişi de pek sever bu arada. Geçen seneye kadar kurdela nakışına gidiyordu dizlerinden ötürü bu sene gidemedi. Şuan benden daha aktif. Daha ne yapsın?

Dikiş yapıyor, gitar dersi alıyor, milleti toplayıp okey oynuyor, kotları bozup süslü çantalar yapıyor... Babam iki akşamda bir yürümek zorunda kalmayacağı yerlere gezmeye götürüyor, alışverişi de pek sever bu arada. Geçen seneye kadar kurdela nakışına gidiyordu dizlerinden ötürü bu sene gidemedi. Şuan benden daha aktif. Daha ne yapsın?
Nazar değmesin annenize, anlattıklarınıza göre çoğumuzdan aktif. :) Söylemek istediğim komşunuzun kafaya takılacak kadar önemli biri olmadığıydı. Kötü kalpli insanların canını acıtmak zordur, siz en ağır hakaretleri de etseniz böyle birinin canını acıtamazsınız. Bu yüzden düşünmeye bile değmez.

Sen buradaki yorum yazanlara bakma kendileri de eminim hasta annelerine karşı hatta hasta olmasa da biri kalp kırıcı konuşsa aslan kesilir ben şahsen öyleyim annem de benzer durumda yürümesinde sıkıntı var onunki kilodan da kaynaklanıyor
Halalarımdan biri bigun annemin yanında bana 'sen sakin annen gibi olma bak dikkat et kilona sonra yürüyemezsin üstelik kilo çok çirkin duruyor' dedi 'kilo alınır verilir önemli olan yüzümüz kalbimiz güzel olsun benim annecim de sülaledeki yüzü güzel nadir insanlardan bence makyajla yüzünü harap etmemiş keşke ona benzeyebilsem' demiştim
Bak aklıma gelince yine kinlendim münasebetsiz kadına

Nazar değmesin annenize, anlattıklarınıza göre çoğumuzdan aktif. :) Söylemek istediğim komşunuzun kafaya takılacak kadar önemli biri olmadığıydı. Kötü kalpli insanların canını acıtmak zordur, siz en ağır hakaretleri de etseniz böyle birinin canını acıtamazsınız. Bu yüzden düşünmeye bile değmez.

Benim bu kadar sinirlenmemin sebebi ne biliyor musunuz? Annem şu ana kadar kimsenin lafının altında kalmamış biri. Herkese sakin sakin cevabını veriyordu şimdiye kadar. Ama artık öyle bir halde ki kendini savunamıyor bile. Annemin iyi zamanında söyleyemediği lafları bu zor zamanında söylüyor. Sizce de bu alçaklık değil mi?

Sen buradaki yorum yazanlara bakma kendileri de eminim hasta annelerine karşı hatta hasta olmasa da biri kalp kırıcı konuşsa aslan kesilir ben şahsen öyleyim annem de benzer durumda yürümesinde sıkıntı var onunki kilodan da kaynaklanıyor
Halalarımdan biri bigun annemin yanında bana 'sen sakin annen gibi olma bak dikkat et kilona sonra yürüyemezsin üstelik kilo çok çirkin duruyor' dedi 'kilo alınır verilir önemli olan yüzümüz kalbimiz güzel olsun benim annecim de sülaledeki yüzü güzel nadir insanlardan bence makyajla yüzünü harap etmemiş keşke ona benzeyebilsem' demiştim
Bak aklıma gelince yine kinlendim münasebetsiz kadına

Uzaktan sen kötüsün sen terbiyesizsin bik bik bik konuşmak ne kadar rahat değil mi? İşte başına gelmeyen bilmiyor. Ne güzel cevabını vermişsiniz ama ben yoktum orada işte.

87 yasında bir yaslı hakkında hem bir sürü laf söylüyorsun, yetmezmiş gibi birde burdan fikirmi istiyorsun.ayıp ya utan kendinden.ne demişse demis, ne durumdaysa ne durumda 87 yas ne demek farkındamısın sen.seni ve senin gibileri kınıyorum

Benim bu kadar sinirlenmemin sebebi ne biliyor musunuz? Annem şu ana kadar kimsenin lafının altında kalmamış biri. Herkese sakin sakin cevabını veriyordu şimdiye kadar. Ama artık öyle bir halde ki kendini savunamıyor bile. Annemin iyi zamanında söyleyemediği lafları bu zor zamanında söylüyor. Sizce de bu alçaklık değil mi?
Söz konusu anneniz olduğu için hassasiyetinizi anlıyorum. Benim için de annem en büyük önceliğimdir ve saçının teline zarar gelse deliririm. Ancak şu aşamada sizin annenize yapabileceğiniz en büyük iyilik bu konuyu büyütüp annenizin daha fazla üzülmesini sağlamak olmamalı. Bilakis bu konuyu ve komşunuzu tiye alarak annenizi rahatlatmanız daha doğru olur. Bakın bazen bizi yaralayan şeylere gülümseyerek yaklaşmak espriye vurmak insana iyi gelir. Ben deneyin derim ama karar sizin tabi.

87 yasında bir yaslı hakkında hem bir sürü laf söylüyorsun, yetmezmiş gibi birde burdan fikirmi istiyorsun.ayıp ya utan kendinden.ne demişse demis, ne durumdaysa ne durumda 87 yas ne demek farkındamısın sen.seni ve senin gibileri kınıyorum
Konu sahibinin ne kadar sinirli oldugunu gormuyor musunuz?annesi konusundaki hassasiyetini anlayamadiniz mi?biri sizin annenize laf soylesin anneniz bunalima girsin hosunuza gider mi?87yasindaki kadin utanmiyor da konu sahibi sinirlenmis icini dokmus o neden utansin hanimefendi?kinayacaginiza biraz dusunseniz keske

Uzaktan sen kötüsün sen terbiyesizsin bik bik bik konuşmak ne kadar rahat değil mi? İşte başına gelmeyen bilmiyor. Ne güzel cevabını vermişsiniz ama ben yoktum orada işte.
Benimde babaannem uzun yaşadı.9 sene felç yattı.Bunun 7 senesini annem baktı.(Babamlar 7 kardeş) Altını temizledi,eliyle yedirdi.Babaannem ne mi yapardı ? Küfür ederdi.İftira atardı.Dişini temizler,suyla ağzını çalkalar,o suyu yattığı yerde halının ortasına püskürtürdü.Annem temizlemeye başladığında senin ağzına bilmem ne yapıyımdan girer başka yerlerinden çıkardı. Başkalarını görünce bana bakmıyolar diye ağlama başlardı.Yemin ederim annemin bir kere bile ağzını açıp kötü söz söylediğini hatırlamıyorum.Sizce uzaktan mı konuşmuş oluyorum ?

o bayan o yaşında gezip tozabildiğine göre yaşlı bunak değil, ama siz bu yaşınızda çok terbiyesizsiniz..!!!

Benimde babaannem uzun yaşadı.9 sene felç yattı.Bunun 7 senesini annem baktı.(Babamlar 7 kardeş) Altını temizledi,eliyle yedirdi.Babaannem ne mi yapardı ? Küfür ederdi.İftira atardı.Dişini temizler,suyla ağzını çalkalar,o suyu yattığı yerde halının ortasına püskürtürdü.Annem temizlemeye başladığında senin ağzına bilmem ne yapıyımdan girer başka yerlerinden çıkardı. Başkalarını görünce bana bakmıyolar diye ağlama başlardı.Yemin ederim annemin bir kere bile ağzını açıp kötü söz söylediğini hatırlamıyorum.Sizce uzaktan mı konuşmuş oluyorum ?
helal olsun annenize umarım mükafatını bu dünya dada öbür dünya-dada alır..İnsanın öz çocuğu yapmıyor çünkü dediklerinizi

[QUOTE="darkmore, post: 42307156, member: 536nu sahibinin ne kadar sinirli oldugunu gormuyor musunuz?annesi konusundaki hassasiyetini anlayamadiniz mi?biri sizin annenize laf soylesin anneniz bunalima girsin hosunuza gider mi?87yasindaki kadin utanmiyor da konu sahibi sinirlenmis icini dokmus o neden utansin hanimefendi?kinayacaginiza biraz dusunseniz keske[/QUOTE]
Ne demek yaslı bunak dünyaya kazık cakmış ne demek.bundan daha insafsızca bir laf olabilirmi.demişse o kadının ayıbı yaslı kadınla kavgamı edilir.söyledikleri önemsenmez duymazdan gelinir olur biter.ne bu beddua gibi laflar.yok efendim hiç bir zihniyet 87yasındaki bir kadın hakkındaki bu lafları bana haklı gösteremez.

[QUOTE="darkmore, post: 42307156, member: 536nu sahibinin ne kadar sinirli oldugunu gormuyor musunuz?annesi konusundaki hassasiyetini anlayamadiniz mi?biri sizin annenize laf soylesin anneniz bunalima girsin hosunuza gider mi?87yasindaki kadin utanmiyor da konu sahibi sinirlenmis icini dokmus o neden utansin hanimefendi?kinayacaginiza biraz dusunseniz keske
Ne demek yaslı bunak dünyaya kazık cakmış ne demek.bundan daha insafsızca bir laf olabilirmi.demişse o kadının ayıbı yaslı kadınla kavgamı edilir.söyledikleri önemsenmez duymazdan gelinir olur biter.ne bu beddua gibi laflar.yok efendim hiç bir zihniyet 87yasındaki bir kadın hakkındaki bu lafları bana haklı gösteremez.[/QUOTE]
Offf sanki burda kimse sinirlenmiyor kimse kimsenin arkasindan konusmuyor da siz de bunu dert etmissiniz kusura bakmayin da birakin insafsizca da olsa icini doksun insanlar
Kadin da 87yasinda ise yasina hurmet bekliyorsa edebiyle konussun kimsenin sadece yasina saygi gosterilmezagzindan cikani bilsin herkes

Ne demeak dünyaya kazık cakmış ne demek.bundan daha insafsızca bir laf olabilirmi.demişse o kadının ayıbı yaslı kadınla kavgamı edilir.söyledikleri önemsenmez duymazdan gelinir olur biter.ne bu beddua gibi laflar.yok efendim hiç bir zihniyet 87yasındaki bir kadın hakkındaki bu lafları bana haklı gösteremez.
Offf sanki burda kimse sinirlenmiyor kimse kimsenin arkasindan konusmuyor da siz de bunu dert etmissiniz kusura bakmayin da birakin insafsizca da olsa icini doksun insanlar
Kadin da 87yasinda ise yasina hurmet bekliyorsa edebiyle konussun kimsenin sadece yasina saygi gosterilmezagzindan cikani bilsin herkes[/QUOTE]
Benim dünyamda yaslıya cocuga laf yok arkadasım söylemem söyletmem.psikolojiden insan yapısından haberiniz yok mu sizin .belli bir yasdan sonra yaslılar çocuk mantıgında idrak eder ve davranır.ne yaparsa yapsın da hos görülür.nasıl bu hale geldi insanlar ya.tutun dövün parcalayın ozaman yaslı kadını.haketmiş haddini bilmemiş bildirin

Ben olsam bu kadar yaşlı birinin lafını takmam, annemi de takmaması için ikna etmekle uğraşırım öyle gördüğüm yerde paralayayım, laf sokayım olayına girmektense.

Onunla mı uğraşacaksın?

Yaşlılar genelde patavatsız, abuk subuk konuşuyorlar. Yaw he he diyip geçmek, çok takmamak lazım.

Back
X