• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

40 yaşındayım ve son 8-10 senem kalmış gibi geliyor. Dürüst olmak gerekirse çok az zamanım kaldı. Son genç yıllarım. Kabullenmek lazım.
Belirgin bir fiziksel-ruhsal rahatsızlık yoksa genç-dinç duruyor insan. Bunlar yoksa biraz toparlanıp kendini iyi hissedebilir insan.

Şimdi de instgaramda yeni moda çıktı.hayat 40 ta başlıyormuşmuş da o yaştan önce yaşadığın hayat degilmişmiş de, hayatın anlamını çözüp, evliya falan filan oluyormuşmuşsun da yok hayatinin doruk noktasıymıymış da.yok be o kadar da değil.40 yaşında da insan yaslanmaya başlar yani dediğin gibi.hem bir de artık neyi çözeceğiz ya? Yiyiyoruz, içiyoruz, geziyoruz, evleniyoruz, çocuk yapıyoruz belli bir düzen gidiyor.o yaştan sonra aynen de devam edecek.ne bu abartı? Bir de daha cok beğenildiğini nereden biliyorsun sanki? Neredeyse herkes evli oluyor o yaşta.sanki gören de 40 ından sonra süpermodel olup, bir sürü erkek peşinden koşmaya başlıyor sanacak 🤣🤣 biraz daha sakin, hayatla, kendinle barışık oluyorsun olay bu yani
Doğru diyorsun, çok mana yüklememek lazım.
30'da olgunlaşmaya başlamasını bekleriz insanın, ama herkes aynı seviyede olmayabilir. Ama 40'ta daha bir olgun duruş oluyor genelde, hem bundan dolayı hem de 40 bir belirli sayıdır ya toplumda (bir şeyi kırk kere söylemek, yapmak vb.) ondan dolayı biraz fazla önemseniyor 40 yaş. Olgun olmayan 40 yaşında da olgun olmayabiliyor. Koca kadın olmuş ama çocuk gibi düşünüyor dediğim 50 yaş üstü kişiler tanıdım birkac yıldır.
*Konu sahibine de cevap olmuş olsun: Marifet yaşta değil bilinçte, karakterde, ahlakta.
*Kendinizi üzüleceginiz kişilerle kıyaslamayın. Gerçekten de "her yaşın ayrı güzelliği var." Bu sözü züğürt tesellisi sanırdım ama degilmiş, bakış açısı iyi olan için her yaş güzel.
*Yasayamadiginiz hevesler, güzellikler varsa imkan ve fırsat bulunca yaşayın.
Endişe, üzüntü ve takıntılı düşünce insanı daha çok yaşlandırıyor gözlemime göre.
Herkese sağlıklı, mutlu günler 💐

Bende de yetişkinlik yaşlandıkça çirkinleşme kilo alma korkusu oluşuyor elimde değil

Bu yaş işini bu kadar takanları cidden anlamıyorum ya. Çok güzel bir kırk yıl yaşadım bir bu kadar daha yaşamak da isterim. Düşüneceksek yaşadığımız güzel yıllara daha da güzellerini katmayı düşünmek lazım.
40lı yaşlarda da bir şey yok.
doğru valla. bende 43 yıl yaşadım hatta 44 olacak çabuk geçti. bukadar hızlı geçince korkuyor insan

Bende 28 yaşındayım ve yaşandığımi hissediyorum 30 dan çok korkuyorum

Valla çok kötü yaş bence 😅 gözüme çok büyük geliyo benim gözümde 30 ve 40 aynı mesela
Sen genç kız görüntüsünde kalmak istediğin için takılıyosun halbuki güzellik odaklı olsan 30dada 40dada güzellik başka, 70 yaşında bile başka. Bence güzel yaş almak çok önemli, ben 28im ama 3-4 sene önceki fotolarıma bakıyorum aynıyım😄
Hayatımın mesleki, maddi manevi daha güzel döneme girceğini düşündüğüm için 30ları istiyorum asdhaga

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.
ay bana da aynı böyle olmuştu 30 bana aşırı büyük teyzeler ablalar gibi gelirdi yaşım 28-29 olunca bi baskı hissetmeye başladım nasıl olacak yaşlanıyorum gbi hissettim. Sonra bi bakmışım 32 olmuşum :) Tabi baya sendromlu atlattım psikolojik olarak zorlandım aşamicakmışım gibi gelmişti. Doğrusu şu ki her yaşın ayrı güzelliği olduğu kesin. Bu yaşımda daha sağlıklı kararlar almaya başladım 20li yaşlardaki çocuksu düşünceler bi anda yok olup gitti. Anın tadını çıkararak yaşının güzelliklerini görmeyi denersen sende eminim rahatlıkla atlatırsın..

ay bana da aynı böyle olmuştu 30 bana aşırı büyük teyzeler ablalar gibi gelirdi yaşım 28-29 olunca bi baskı hissetmeye başladım nasıl olacak yaşlanıyorum gbi hissettim. Sonra bi bakmışım 32 olmuşum :) Tabi baya sendromlu atlattım psikolojik olarak zorlandım aşamicakmışım gibi gelmişti. Doğrusu şu ki her yaşın ayrı güzelliği olduğu kesin. Bu yaşımda daha sağlıklı kararlar almaya başladım 20li yaşlardaki çocuksu düşünceler bi anda yok olup gitti. Anın tadını çıkararak yaşının güzelliklerini görmeyi denersen sende eminim rahatlıkla atlatırsın..
Ben 20li yaslarimda da çocuksu düşüncelere sahip değildim de tek korkum yüzümün burusup kirismasi o fresh goruntumun bozulmasi

Sen genç kız görüntüsünde kalmak istediğin için takılıyosun halbuki güzellik odaklı olsan 30dada 40dada güzellik başka, 70 yaşında bile başka. Bence güzel yaş almak çok önemli, ben 28im ama 3-4 sene önceki fotolarıma bakıyorum aynıyım😄
Hayatımın mesleki, maddi manevi daha güzel döneme girceğini düşündüğüm için 30ları istiyorum asdhaga
Evet olgun kadın görünümü başkalarında çok hoş gelse de kendim henüz genç kız havasından çıkmak istemiyorum hazır değilim

Ben de yeni 32 ye girdim ben de zorlanıyorum valla.30 da bu kadar değildi.

26ya kadar genc bence insan. 26dan 30a kadar zaten 30 yaş tribine giriliyor ve evet biraz yaşlandık maalesef
Haklısın valla.özellikle 26 yaş sınırına çok katılıyorum.26 yaşına kadar dal gibiydim.50 kiloyu geçmezdim.dünyaları yerdim.ne memem vardı ne de kalçam.gercekten dal gibiydim.görenler belimin inceliğine şaşırıp kalıyordu.26 dan sonra çok yemememe rağmen bir anda 10 kilo civarı aldim.kalçalarım, memelerim büyüdü.eski kıyafetlerme sığamaz oldum.metebolizman aşırı yavaşladı.tüm gün birşey yemesem bana mısın dememeye başladım ki eskiden ben neden doymuyorum diye ağladığımı zamanları bilirim.reglim dolu dolu gelirdi.bir hafta sürerdi şimdi resmen ayıp olmasın diye 2 damla geliyor.eskiden geçirdiğim günleri şimdi yaşamaya kalksam saat 8 de yığılıp kalıyorum, gözümü açamıyorum.üstelik bütün bunlar çok kısa sürede oluyor.bunları yazıyorum moral bozmak için değil kendini yavaş yavaş hazırlamak bence daha iyi.zaten kampanyalar falan da gençliği 26 yaşta sınırlıyor.eee haklılarmış valla.
Sana tavsiyem dişin varken ye hesabı seks yapacaksan bol bol yap, gezeceksen bol bol gez.çünkü cinsel isteğin de enerjin de oldukça azalıyor çünkü 30 dan sonra.aşırı cinsel istekten uyuyamadığım vajinamın sancıdığını bilirim ya birkaç sene önce.üzücü valla gayet de üzücü.ama alışmaktan ve kabullenmekten başka çaremiz yok maalesef.

Haklısın valla.özellikle 26 yaş sınırına çok katılıyorum.26 yaşına kadar dal gibiydim.50 kiloyu geçmezdim.dünyaları yerdim.ne memem vardı ne de kalçam.gercekten dal gibiydim.görenler belimin inceliğine şaşırıp kalıyordu.26 dan sonra çok yemememe rağmen bir anda 10 kilo civarı aldim.kalçalarım, memelerim büyüdü.eski kıyafetlerme sığamaz oldum.metebolizman aşırı yavaşladı.tüm gün birşey yemesem bana mısın dememeye başladım ki eskiden ben neden doymuyorum diye ağladığımı zamanları bilirim.reglim dolu dolu gelirdi.bir hafta sürerdi şimdi resmen ayıp olmasın diye 2 damla geliyor.eskiden geçirdiğim günleri şimdi yaşamaya kalksam saat 8 de yığılıp kalıyorum, gözümü açamıyorum.üstelik bütün bunlar çok kısa sürede oluyor.bunları yazıyorum moral bozmak için değil kendini yavaş yavaş hazırlamak bence daha iyi.zaten kampanyalar falan da gençliği 26 yaşta sınırlıyor.eee haklılarmış valla.
Sana tavsiyem dişin varken ye hesabı seks yapacaksan bol bol yap, gezeceksen bol bol gez.çünkü cinsel isteğin de enerjin de oldukça azalıyor çünkü 30 dan sonra.aşırı cinsel istekten uyuyamadığım vajinamın sancıdığını bilirim ya birkaç sene önce.üzücü valla gayet de üzücü.ama alışmaktan ve kabullenmekten başka çaremiz yok maalesef.
Her seyi geç 26 biter bitmez artık yaşlandım havasına giriliyor 26da daha çıtır genç hissederken 26nin bittiğinin 1.dakikasi o citirlik hissi birden gidiveriyor kesinlikle gençliğin bitişi 26dır. Daha önce bu kadar zor bir yaşa girmemistim henüz atlatamadim krizi. 24ten 25e girerken bile bu kadar zorlanmamistim çünkü 25 de hâla çıtır bir yaşmış meğer

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.
Bu dünyada herkes önce çocuktu sonra gençti ve sonra yaşlanıp öldü.Bu durumu kabullenseniz iyi edersiniz.Şarkıda da dediği gibi…Sultan Süleyman’a kalmadı…

Bu dünyada herkes önce çocuktu sonra gençti ve sonra yaşlanıp öldü.Bu durumu kabullenseniz iyi edersiniz.Şarkıda da dediği gibi…Sultan Süleyman’a kalmadı…
İnsan kendinden küçüklere bakıp imrenmiyor degil. Şu zamanlarda daha küçük olmak isterdim yanlış zamanda yanlış yaşta olduk

Back
X