yaşlı olunca hep haklı mı oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Began
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.972
798
merhaba hanımlar,
geçen gün rutin gebelik kontrolü için dr dan dönüyorduk eşimle. iett ye bindik, eşim bebek arabasını yerleştirirken, ben de büyük kızım kucağımda araç boş olduğu için arkaya doğru ilerliyordum, birden birinin beni ittiğini hissettim. döndüm ki 50-55 yaşlarında bir adam.
"ne itiyorsun" dedim, "çabuk olsana" deyince sinirlendim, kucağımda çocukla ne kadar hızlı olacaksam artık.
yer kapacakmış ondan itmiş beni, tabi ben çok sinirlendim.
"kucağımda çocukla ne kadar hızlı olabilirim ki, kızım az çekil desen ne olurdu? hem neyin acelesi, arabanın neredeyse yarısı boş. ayrıca dokunmak nedir? haddini bil" dedim ama sinirlendim ya, adamın önünde durdum, yer vermedim bir süre.
ne terbiyesizliğim kaldı ne saygısızlığım. ben de misliyle cevap verdim. sonra işte millet uzatmayın araba boş deyince, adam sustu, ben de geçtim oturdum.
bu arada eşime de sinir oldum tepki vermedi diye.

yaşlı olunca anlarız ancak....acaba algılarıda yavaşlıyor diye düşündünüzmü?tepkiniz fazla geldi yinede...naçizane...

Son düzenleme:
dönüp uygun bir dille uyarabilirdin, tepkin biraz fazla olmuş

Elbette kimse yaşlı olunca haklı olmuyor. Yaşlılara hürmet ve yardım etmek görevimiz evet ama herşeyin sınırı var bence.
Acelesi varsa size " kızım, müsade edersen ben bir geçeyim" der, yol verirsin gider oturur. İttirmek neymiş?
Eşine de kızma, çok ani gelişen bi durum olmuş anladığım kadarıyla tepki verememiş. Belki müdahil olup olayı uzatmak istememiştir. Sen zaten söylenmesi gerekeni söylemişsin, boşver sinirini bozma.

yaşlı oluca anlarız ancak....acaba algılarıda yavaşlıyor diye düşündünüzmü?tepkiniz fazla geldi yinede...naçizane...
ben adamın beni itmesine sinirlendim. hani "kızım çekil" dese, bir şey demezdim. en nefret ettiğim şey toplu taşımada birilerinin dokunmasıdır. ben o anda dengemi yitirsem kızımla düşsem o zaman ne olacaktı? aklımdan bin türlü şey geçti.

Buna benzer bi olay ben de yaşamıştım, aklıma geldi şimdi... Parti malzemeleri satan bir yerdeydik eşimle, kızım da bebek arabasındaydı, eşimle ben bebek arabasını merdivenden indirmeye çalışırken yaşlı bi teyze itmişti beni, öyle böyle itme değil, merdivende dengemi kaybediyordum neredeyse... Bayağı sesimi yükseltmiştim ben de... Haklısın, bazı yaşlılarda yaşlıyım ne yapsam yeridir tribiyle canının istediği gibi davranıyor valla :)

Eşin konusunda oldukça haklısın, insan bi savunmaya geçer yahu...

Sen hakkını korumuşsun, aferin. :KK9:
itmese bir şey yoktu. itmek nedir yani?

Aferin sana, ya bana kızacaklar ama ben yaşa saygı göstermeyi anlamıyorum. Kimse benden büyük olduğu için ekstra saygıyı haketmiyor. Herkese eşit saygı göstermek gerekiyor.
edit: hep yanlış yazıyorum napayım.
ya itmese, kızım az müsade et dese, hemen yer verirdim zaten. sırtım dönük, adamın biri beni itiyor, o anda sinirlendim.

dönüp uygun bir dille uyarabilirdin, tepkin biraz fazla olmuş
önce sakince ne itiyorsun dedim, adam avaz avaz bağırıp, saygısız terbiyesiz deyince altta kalamazdım.

Elbette kimse yaşlı olunca haklı olmuyor. Yaşlılara hürmet ve yardım etmek görevimiz evet ama herşeyin sınırı var bence.
Acelesi varsa size " kızım, müsade edersen ben bir geçeyim" der, yol verirsin gider oturur. İttirmek neymiş?
Eşine de kızma, çok ani gelişen bi durum olmuş anladığım kadarıyla tepki verememiş. Belki müdahil olup olayı uzatmak istememiştir. Sen zaten söylenmesi gerekeni söylemişsin, boşver sinirini bozma.
evet öyle diyor da zaten sinirliydim, ona da çattım o anda.
yani itmek nedir, konuşmak varken.

Buna benzer bi olay ben de yaşamıştım, aklıma geldi şimdi... Parti malzemeleri satan bir yerdeydik eşimle, kızım da bebek arabasındaydı, eşimle ben bebek arabasını merdivenden indirmeye çalışırken yaşlı bi teyze itmişti beni, öyle böyle itme değil, merdivende dengemi kaybediyordum neredeyse... Bayağı sesimi yükseltmiştim ben de... Haklısın, bazı yaşlılarda yaşlıyım ne yapsam yeridir tribiyle canının istediği gibi davranıyor valla :)

Eşin konusunda oldukça haklısın, insan bi savunmaya geçer yahu...
o da diyor ki sen yeterince bağırdın, aslında bana gerek kalmadı ama şaşırdı adamcağız bir anda noluyor diye :)
yani yaşlıdır, oturmak ister anlarım da arabanın zaten yarısı boş, neyin acelesi ve itmenin gereği ne yani?

Seni itmesi hata olmuş. .
Güzelce söyleyebilirdi. .

50 55 yaşlı değil,evlilik programlarında deli gibi dans ederken yaşlı olmuyorlar da arabada nedense yaşlılıkları tutuyor.
Sonsuz destek veriyorum sana arkadaşım.Kimse sadece yaşı senden büyük diye saygıyı haketmez,hele ki bir de kabaysa 5 kere haketmez.

itmese bir şey yoktu. itmek nedir yani?

ya itmese, kızım az müsade et dese, hemen yer verirdim zaten. sırtım dönük, adamın biri beni itiyor, o anda sinirlendim.

önce sakince ne itiyorsun dedim, adam avaz avaz bağırıp, saygısız terbiyesiz deyince altta kalamazdım.

evet öyle diyor da zaten sinirliydim, ona da çattım o anda.
yani itmek nedir, konuşmak varken.
ne itiyorsun lafına karşılık birden bire saygısız terbiyesiz diye bağırmaya başladı
o zaman sorunlu bir amcaymış ne diyelim...

55 yaş yaşlı sayılmaz. İnsana da bi yaşından ötürü saygı duyulmaz.
Sadece yaşlandıkça ağrıları olur, çocuklaşırlar vs... Vicdanen idare ediverirsin, yardım edersin, he canım dersin. Bu insanlık görevi...

Ama bu bildiğin elin adamı. Toplum içinde seni o şekilde rencide edemez.
Gereken tepkiyi vermişsin. Ne fazla ne eksik.
Ben olsam şartların gelişine göre dönüp aniden tokat bile indirebilirdim. İtmek nedir ya?

Kocan müdahale etmeliydi ama etmediği de bi bakıma iyi, olay büyümemiş en azından. Takılma :)

Yoo cok igrenc yaslilar. Zerre saygıyı hak etmeyen.
Zaten cogu gencliklerinde neyse yasliliginda da ayni. Ben cok nadir gordum "gencken boyle degildi,yaslandi değişti" denildigini.
Etrafimda ki cogu insan kisiligini oldugu gibi devam ettiriyor mesela.

Burda cok korkunc kayinvalideler/pederler okuyoruz. Sizce yasli olduklari icin mi cocuklari bosansin diye uğraşıyorlar? Gelinin agzina tukuruyolar? Gayet de pislik olduklari icin.

bu "terbiye-saygı-edep" lafını bizim millet kadar ağzına alan var mı acaba? Ne eksikse onu çok kullanıyor yurdum insanı..

valla yaşa saygım yok.. insana saygım var, onu da hakkıyla becerene.. özetle iyi yapmışsın da kocana da bir alkış.. neyse.

konu sahibi dibine kadar haklısın. işine gelince ay yaşlıyım iyi bakın bana işine gelince dil pabuç gibi kimse de kusura bakmasın

Yaşlılara sırf yaşlı oldukları için saygı göstemeyi bende saçma buluyorum
Saygı hakedilir

Back
X