yaşlı olunca hep haklı mı oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Began
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sizde yaşlandığınızda o zaman anlarsınız. yaşlı adam bazı şeyleri düşünemez artık. ayrıca çocukta olsa hızlı olmak zorundasınız çünkü orası altın günü yaptığınız oturma odanız değil. car car ötmüşünüz yazık ya acıdım yaşlı amcaya:KK43: keşke biraz saygılı davransaydınız.
aracın yarısı boş. hem hamileyim hem 14 kg çocuk var kucağımda. keza hamile ve çocuklu olmasam dahi, çenesini açıp "çekil" diyebilir. itmek nedir, yaşlı olması bana dokunma ya da itme hakkı vermez.
yaşlı ama öküz gibi davranıyor diye susamazdım.
haketti, kavga ettim. yine olsa yine aynı tepkiyi veririm.

şimdinin yaşlı denilen insanları evlenme prgramlarında göbek atıyor !! yaşlı olması onu haklı olma kılıfına sokmuyor tam tersi yaşlı insanların daha töleranslı olması gerektiği düşüncesindeyim .. nasıl bir yaşlıdır deyip susuyor saygı gösteriyorsak onlar da cahildir ufaktır çocuğum yaşındadır deyip alttan alması gerekiyor .. tamam hepimiz yaşlanıcaz ama yaşlılık ayrı edepsizlik kendini yaşlı diye bişey sanmak ayrı ... bugün otur diy yer veriyorsun bi bakıyorsun ertesi gün koca bulma programındalar.. yooook yaaaaaa !!!
insan gibi "çekil" dese ses etmeden hemen kenara çekilirdim. beni sinirlendiren itmesi oldu.

İyi yapmışsınız. Ayrıca benim eşim olsa orda çok kötü olurdu, o yüzden sizinkinin tepki vermemesine imrendim biraz. Bence şükretmelisiniz.
eşim çok sakindir, bazen sakinliği sinir ediyor :)

Bende aynısını yapardım sanırım
Her yer boşken ne itiyo
Bi de sen gebesin, eşin niye taşımıyo diğer çocuğunuzu

insan gibi "çekil" dese ses etmeden hemen kenara çekilirdim. beni sinirlendiren itmesi oldu.
işte insan zaten ona sinirleniyor .... Bazen yaşıyor olmak insan olduğumuz anlamına gelmiyor işte.. neyse kendini sıkma olmuş btmiş gitmiş. ona da ders olmuştur bir daha ellerini değil ağzını kullanarak yer istemesini öğrenmiştir umarım !!

Bende aynısını yapardım sanırım
Her yer boşken ne itiyo
Bi de sen gebesin, eşin niye taşımıyo diğer çocuğunuzu
o da bebek arabasındaki kızımla ilgileniyordu.

işte insan zaten ona sinirleniyor .... Bazen yaşıyor olmak insan olduğumuz anlamına gelmiyor işte.. neyse kendini sıkma olmuş btmiş gitmiş. ona da ders olmuştur bir daha ellerini değil ağzını kullanarak yer istemesini öğrenmiştir umarım !!
inşallah dersini almıştır :)

Aferin sana, ya bana kızacaklar ama ben yaşa saygı göstermeyi anlamıyorum. Kimse benden büyük olduğu için ekstra saygıyı haketmiyor. Herkese eşit saygı göstermek gerekiyor.
edit: hep yanlış yazıyorum napayım.
Kesinlikle yanlis yazdiginiza katiliyorum elbetteki herkese saygi olacagiz o baska ...
Genel manada soruyorum nasil yani yasa saygi gostermeyecekmiyiiz? El ayak titriyor tahammul kalmammis dunyanin yukunu cekmis o yasinda sirf bundan. saygi.gostermek gerekir dinimizde bu konuya dikkat ceker buyuklere saygi duyulur kucuklerede merhamet..bunlar olmayinca dunya nasil bir yer olur ? Anneniz babaniz yasli basli otobuse bindiniz bir genc kalkip o haline aciyor yer veriyor hosunuza gitmezmiydi?

Konu sahibesi size dokunarak soylemesi asla.sevmedigim onaylamadigim birsey ve evet kaba davranmis

merhaba hanımlar,
geçen gün rutin gebelik kontrolü için dr dan dönüyorduk eşimle. iett ye bindik, eşim bebek arabasını yerleştirirken, ben de büyük kızım kucağımda araç boş olduğu için arkaya doğru ilerliyordum, birden birinin beni ittiğini hissettim. döndüm ki 50-55 yaşlarında bir adam.
"ne itiyorsun" dedim, "çabuk olsana" deyince sinirlendim, kucağımda çocukla ne kadar hızlı olacaksam artık.
yer kapacakmış ondan itmiş beni, tabi ben çok sinirlendim.
"kucağımda çocukla ne kadar hızlı olabilirim ki, kızım az çekil desen ne olurdu? hem neyin acelesi, arabanın neredeyse yarısı boş. ayrıca dokunmak nedir? haddini bil" dedim ama sinirlendim ya, adamın önünde durdum, yer vermedim bir süre.
ne terbiyesizliğim kaldı ne saygısızlığım. ben de misliyle cevap verdim. sonra işte millet uzatmayın araba boş deyince, adam sustu, ben de geçtim oturdum.
bu arada eşime de sinir oldum tepki vermedi diye.
Yaslilar boyle iste sirf bu yuzden otobuse binmek istemiyorum kimse yer vermiyo cocuk kucaginda ayakta kaliyosun falan sinir bi durum esin olay buyumesin diye bisey dememistir sen zaten fazlasiyla soylemissin bosver benim esimde boyle yasli basli adamla kavgami edeyim bosver salla derdi kesin

Kesinlikle yanlis yazdiginiza katiliyorum elbetteki herkese saygi olacagiz o baska ...
Genel manada soruyorum nasil yani yasa saygi gostermeyecekmiyiiz? El ayak titriyor tahammul kalmammis dunyanin yukunu cekmis o yasinda sirf bundan. saygi.gostermek gerekir dinimizde bu konuya dikkat ceker buyuklere saygi duyulur kucuklerede merhamet..bunlar olmayinca dunya nasil bir yer olur ? Anneniz babaniz yasli basli otobuse bindiniz bir genc kalkip o haline aciyor yer veriyor hosunuza gitmezmiydi?

Konu sahibesi size dokunarak soylemesi asla.sevmedigim onaylamadigim birsey ve evet kaba davranmis

Dindar biri değilim, bunun dışında otobüste yer vermekten bahsetmemiştim ben. Elbette yaşlılar ve hamile kadınların otobüste önceliği vardır. Yer vermekten çekinmem. Ben daha çok konu sahibininki gibi cevap verince saygısız diyen bas bas bağıran 50-55 tayfasından bahsediyorum. Ya da hep vardır görürsünüz. Ben 40 yaşındayım feleğin çemberinden geçtim diyip akıl vermeye çalışanlar, inceden laf sokup ben büyüğüm diye saygı bekleyenler. Katlanılmaz olan onlar.

dokunmak değil ki baya itti adam. itmese, sadece dokunsa yanlışlık oldu, dengesi bozuldu diye düşünürdüm yine tartışmazdım. ama hem itiyor, hem bağırıyor.

Yaslilar boyle iste sirf bu yuzden otobuse binmek istemiyorum kimse yer vermiyo cocuk kucaginda ayakta kaliyosun falan sinir bi durum esin olay buyumesin diye bisey dememistir sen zaten fazlasiyla soylemissin bosver benim esimde boyle yasli basli adamla kavgami edeyim bosver salla derdi kesin
o da öyle dedi, boş mesele diye umursamamış.

Dindar biri değilim, bunun dışında otobüste yer vermekten bahsetmemiştim ben. Elbette yaşlılar ve hamile kadınların otobüste önceliği vardır. Yer vermekten çekinmem. Ben daha çok konu sahibininki gibi cevap verince saygısız diyen bas bas bağıran 50-55 tayfasından bahsediyorum. Ya da hep vardır görürsünüz. Ben 40 yaşındayım feleğin çemberinden geçtim diyip akıl vermeye çalışanlar, inceden laf sokup ben büyüğüm diye saygı bekleyenler. Katlanılmaz olan onlar.
yer vermede öncelikli olanlar, yaşlılar, engelliler ve çocuklu-hamile kadınlar deniyor. e ben de öncelikliyim.
dediğim gibi her şey bir yana, konuşmak rica etmek varken, itmek nedir? kavga sebebidir.

yer vermede öncelikli olanlar, yaşlılar, engelliler ve çocuklu-hamile kadınlar deniyor. e ben de öncelikliyim.
dediğim gibi her şey bir yana, konuşmak rica etmek varken, itmek nedir? kavga sebebidir.
Çok doğru,ikisini atlamışım:KK72:

Hamile ve cocuklu kadinlara kimsenin saygisi kalmamis.. sadece yaslilarin degil.. avmlerde asansor bekliyo insan mecbur ..bebek arabasiyla yuruyen merdivenden cikilmiyor.. asansor agzina kadar genc insan dolu. Ya ben bebekten once asansorun yerini bilmezdim.insanlik kalmamis..

Hamile kadın, kucağında çocuk adam arkadan itiyor. Valla bence az bile yapmış.
İnsanlar otubuste yolda birbirlerinin üstüne üstüne yuruyorlar. Itisme kakisma halinde yuruyorlar. Hangi birini uyaracaksin. Sinir oluyorum, sokağa çıkmaya cekiniyorum artik
evet toplu taşımada genelde bu şekilde oluyor
ama her birine bağırıp çağırmaya kalkarsak sinir hasatası oluruz

aracın yarısı boş. hem hamileyim hem 14 kg çocuk var kucağımda. keza hamile ve çocuklu olmasam dahi, çenesini açıp "çekil" diyebilir. itmek nedir, yaşlı olması bana dokunma ya da itme hakkı vermez.
yaşlı ama öküz gibi davranıyor diye susamazdım.
haketti, kavga ettim. yine olsa yine aynı tepkiyi veririm.
umarım yaşlandığınızda aynı durumla karşı karşıya kalmazsınız

Back
X