- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi amelie poulain
-
76 yaşında, yaşıtlarına göre daha genç gozüküyor eli ayağı tutuyor bir hastalığı da yok çok şükür.Nineniz kaç yaşında?
Merhaba, bir amcam var bir de biz varız. Amcamlar şehir dışında ilçede yaşıyor ve durumları iyi değil. Evi bizim evimize yakın gelir gider biz de gidiyoruz arıyoruz ama biraz da politik düşünüyor çocuklardan birinin yaninda kalirsa ona göre para harcayacak ve iş yapacak.Şimdi evde sadece kendisine yetecek kadar para harcıyor.Kendisine yetecek kadar ev işi yemek temizlik yapıyor. Çocuk bakmayı da pek sevmez. Yanlış anlamayın size muhalefet olayım diye bunları yazmıyorum kendisi böyle.Arada bizde kalıyor.Ama yine de komşu insan arıyor.Biz de bir yere kadar ilgilenebiliyoruz.Valla benim annem anneanne yasinda.Bosanmis kizlariyla yetiskin torunlariyla mutlu mesut yasiyor.Ablam bir de cocuk bakiyordu.Ev tam cumbustu ona.
Allah bana da oyle kalabalik bir yaslilik nasib etsin diyecem de evlilik bile yok.
Babaanneniz cocuklarinda kalsin sirayla bence yazik yaslilikta yalnizlik daha zor.
Politik mi dusunuyor o yasta:)Halbuki yalniz kalmasin tek dusuncesi o olmasi lazim o yasta.Biz annecigimi yalniz birakamazdik ya oyle masum.Is de yapamaz artik dizleri rahatsiz.Merhaba, bir amcam var bir de biz varız. Amcamlar şehir dışında ilçede yaşıyor ve durumları iyi değil. Evi bizim evimize yakın gelir gider biz de gidiyoruz arıyoruz ama biraz da politik düşünüyor çocuklardan birinin yaninda kalirsa ona göre para harcayacak ve iş yapacak.Şimdi evde sadece kendisine yetecek kadar para harcıyor.Kendisine yetecek kadar ev işi yemek temizlik yapıyor. Çocuk bakmayı da pek sevmez. Yanlış anlamayın size muhalefet olayım diye bunları yazmıyorum kendisi böyle.Arada bizde kalıyor.Ama yine de komşu insan arıyor.Biz de bir yere kadar ilgilenebiliyoruz.
Babanem öyle pek masum bir kadın değil maalesef. Gayet de sağlıklı bir kadın.Politik mi dusunuyor o yasta:)Halbuki yalniz kalmasin tek dusuncesi olmasi lazim o yasta.Biz annecigimi yalniz birakamazdik ya oyle masum.Is de yapamaz artik dizleri rahatsiz.
Bayılır öyle günlere de kimsemiz (akraba arkadaş komşu vs) yok yaşadığımız çevrede, gün yapma adetimiz de yok gerçi.Ona bir "gün" ayarlasanız keşke. Yok mu annenizin arkadaşlarının anneleri falan?
Yaşı baya varmış. Allah elden ayaktan düşürmesin. Yaşlıların çoğu konuşmayı çok sever. Tabi canları istediğinde. Boş bırakmamak gerekir. Çocukları torunları aynı şehirdeyse sırayla çocuklarında kalabilir ya da çocukları onda kalabilir. Tabi zor, herkesin belli bir düzeni var. O yaştaki kadına hobi edindirmek zor olur. Aklıma bir şey gelmiyor malesef.76 yaşında, yaşıtlarına göre daha genç gozüküyor eli ayağı tutuyor bir hastalığı da yok çok şükür.
Anneannemin hayatına bakıyorum... Dedem vefat edeli baya oluyor...
Torun tombalak, ibadet, birkaç tv dizisi, teyzemlere-annemlere sataşmaca, yengemi darlamaca, sülaleye toptan kazak, patik vb. örmek suretiyle kışlık yün şeyler stoğunu her sene sağlama, damatların özel şoförlüğünde haftalık çarşı gezileri, eski dostlar günlerinde muhabbet, bizi gördüğünde bir iki nasihat-tembih-uyarı, oradan o miras, oradan bu para şeysine az söylenmeler, zibilyon kere kvsi ve çocukları nasıl büyüttüğü ile ilgili hikayelerini yakaladığı akrabaya anlatması... Yine birkaç tv dizisi, Zahide Yetiş ve bazı bazı Müge Anlı... Akşam haberleri, okuma-tesbih, bir kase yoğurt, kapanış.
Kadın kendini oyalayacak bi şeyler buluyor, düşündüm de.
Bırakın hayvan beslemeyi torununa bile öyle devamlı bakmaz.Kedi alın. Kedi sevsin. Kedi onu sever mi bilmem ama
Biz de kursa falan yazıl dedik sevmem dedi elişi falan. (Size muhalefet yapmıyorum yani yanlış anlamayın beni.) Bir de 76 yaşında sürekli git gel yapabilir mi kursa bilemiyorum.babaannem ananem kv ... vs caminin Sohbet Kuran dersine katılıyor. haftaiçi 2-3 saat..
Onlar için aktivite ve bi çok insanla tanışıyorlar.. mutlaka tavsiye ederim..
Seninki huysuz babanneymiş.Bırakın hayvan beslemeyi torununa bile öyle devamlı bakmaz.
Arada bizde kalıyor ama temelli kalmaya şimdilik kendisi yanaşmıyor maddi açıdan kaldığı evin masraflarına ortak olacak o konu da karışık ya anlatsam çok güzel bir bdv konusu olur.Yaniniza alsaniz ? Sırayla çocuklarında kalsa.
Ne yaparsa yapsın evde sürekli yalnız olmak çok zor olmali,üzüldüm babaanneye.
Yakın oluyor cami. Babanem Kuran öğrenemedi öğrenecek yaşı geçti sadece dinliyor sohbetleri ordakilerle muhabbet ediyor inanılmaz çevresi var .. tanımadığı kimse yok.. ilk aklıma gelen hobi kursları oldu ama tek gidemez diye söylemedm.Biz de kursa falan yazıl dedik sevmem dedi elişi falan. (Size muhalefet yapmıyorum yani yanlış anlamayın beni.) Bir de 76 yaşında sürekli git gel yapabilir mi kursa bilemiyorum.
çevresinde yaşıtı yok muBunu da söyledik ama o bir şeylerle uğraşmak istemiyor, insan arıyor konuşmak istiyor.
Maalesef yok sadece 2 komşusu var ama onların kızları torunları derken çok vakit geçiremiyorlar babanemle.Biri de şehir dışına gitti kızı doğurduğu için. Zaten istediği de insan. Fazla komşuluk olmasa bile canı sıkıldığında apartmanda kapısını çalabileceği birilerinin olmasını istiyor.çevresinde yaşıtı yok mu
Ben olsam kedi alırdımMerhabalar,
Dedem öldükten sonra babanem iyice yalnız kaldı.Hiç kalabalık bir aile değiliz kimse kimseyle görüşmez zaten yaşadığımız şehirde hiç akrabımız yok.Babanemin oturduğu sitede kendine uygun birilerini bulamadı.Sadece iki komşusu var. Aslında kendisi vakit geçirmekten çok çevresinde insan olmamasından yakınıyor. Bu konuda tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız veya çevrenizde bu durumda olan yaşlıların hayatlarını nasıl geçirdiğini anlatırsanız çok memnun olurum.
Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?