Yaşlılar ve vakit geçirme

Valla benim annem anneanne yasinda.Bosanmis kizlariyla yetiskin torunlariyla mutlu mesut yasiyor.Ablam bir de cocuk bakiyordu.Ev tam cumbustu ona.
Allah bana da oyle kalabalik bir yaslilik nasib etsin diyecem de evlilik bile yok.
Babaanneniz cocuklarinda kalsin sirayla bence yazik yaslilikta yalnizlik daha zor.

Merhaba, bir amcam var bir de biz varız. Amcamlar şehir dışında ilçede yaşıyor ve durumları iyi değil. Evi bizim evimize yakın gelir gider biz de gidiyoruz arıyoruz ama biraz da politik düşünüyor çocuklardan birinin yaninda kalirsa ona göre para harcayacak ve iş yapacak.Şimdi evde sadece kendisine yetecek kadar para harcıyor.Kendisine yetecek kadar ev işi yemek temizlik yapıyor. Çocuk bakmayı da pek sevmez. Yanlış anlamayın size muhalefet olayım diye bunları yazmıyorum kendisi böyle.Arada bizde kalıyor.Ama yine de komşu insan arıyor.Biz de bir yere kadar ilgilenebiliyoruz.

Politik mi dusunuyor o yasta:)Halbuki yalniz kalmasin tek dusuncesi o olmasi lazim o yasta.Biz annecigimi yalniz birakamazdik ya oyle masum.Is de yapamaz artik dizleri rahatsiz.

76 yaşında, yaşıtlarına göre daha genç gozüküyor eli ayağı tutuyor bir hastalığı da yok çok şükür.
Yaşı baya varmış. Allah elden ayaktan düşürmesin. Yaşlıların çoğu konuşmayı çok sever. Tabi canları istediğinde. Boş bırakmamak gerekir. Çocukları torunları aynı şehirdeyse sırayla çocuklarında kalabilir ya da çocukları onda kalabilir. Tabi zor, herkesin belli bir düzeni var. O yaştaki kadına hobi edindirmek zor olur. Aklıma bir şey gelmiyor malesef.

babaannem ananem kv ... vs caminin Sohbet Kuran dersine katılıyor. haftaiçi 2-3 saat..
Onlar için aktivite ve bi çok insanla tanışıyorlar.. mutlaka tavsiye ederim..

benimkinden daha ekşınlı bi hayatı varmış maşallah

babaannem ananem kv ... vs caminin Sohbet Kuran dersine katılıyor. haftaiçi 2-3 saat..
Onlar için aktivite ve bi çok insanla tanışıyorlar.. mutlaka tavsiye ederim..
Biz de kursa falan yazıl dedik sevmem dedi elişi falan. (Size muhalefet yapmıyorum yani yanlış anlamayın beni.) Bir de 76 yaşında sürekli git gel yapabilir mi kursa bilemiyorum.

Yaniniza alsaniz ? Sırayla çocuklarında kalsa.
Ne yaparsa yapsın evde sürekli yalnız olmak çok zor olmali,üzüldüm babaanneye.
Arada bizde kalıyor ama temelli kalmaya şimdilik kendisi yanaşmıyor maddi açıdan kaldığı evin masraflarına ortak olacak o konu da karışık ya anlatsam çok güzel bir bdv konusu olur.

Biz de kursa falan yazıl dedik sevmem dedi elişi falan. (Size muhalefet yapmıyorum yani yanlış anlamayın beni.) Bir de 76 yaşında sürekli git gel yapabilir mi kursa bilemiyorum.
Yakın oluyor cami. Babanem Kuran öğrenemedi öğrenecek yaşı geçti sadece dinliyor sohbetleri ordakilerle muhabbet ediyor inanılmaz çevresi var .. tanımadığı kimse yok.. ilk aklıma gelen hobi kursları oldu ama tek gidemez diye söylemedm.
Eviniz Bahçeli değilse baya skılır dahası size sarar gittikçe alınganlık ve çocuklaşma başlıyor.

çevresinde yaşıtı yok mu
Maalesef yok sadece 2 komşusu var ama onların kızları torunları derken çok vakit geçiremiyorlar babanemle.Biri de şehir dışına gitti kızı doğurduğu için. Zaten istediği de insan. Fazla komşuluk olmasa bile canı sıkıldığında apartmanda kapısını çalabileceği birilerinin olmasını istiyor.

Ben olsam kedi alırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…