Huzur evlerine neden öcü gibi bakılıyor anlamıyorum,onun yerine genç insanların eve kapanıp eve bakmasının düşünülmesi mantıksız geliyor . Misal bu olaydaki zavallı yaşlı kadın muhtemelen toplum kınamasın diye huzurevine verilmedi ve bakmak istemeyen insanlara kalınca da eziyet gördü.
O da olabilir ,devlet maaş veriyorsa denetlemeli de bence .Ben tanıdığım engelli bir kızın ailesine kızlarını gezdirmesi için araba verildiğini biliyorum ama babası kendisi geziyordu.Bence kadinin maasini ve elindekilerini almak icin verilmedi. Altinlari da kayip denildi bi ara
Çok duyduk öle.Maaşını verde bakalım,evini verde bakalım.Sonra sepet havası.Bakacak olan vicdanıyla baksın,maaşıyla değilBence kadinin maasini ve elindekilerini almak icin verilmedi. Altinlari da kayip denildi bi ara
Çok duyduk öle.Maaşını verde bakalım,evini verde bakalım.Sonra sepet havası.Bakacak olan vicdanıyla baksın,maaşıyla değil
Ne sıcaklığı allah aşkına? Kadını gelini dövüyor oglu da evde yan odada imis..Bakım evlerine karşı değilim.Ama ev,evlat sıcaklığını vermez gibime geliyor manevi olarak
Düzgün bir bakım için söyledim.Böyle durumlarda bakım evi bin kat iyidirNe sıcaklığı allah aşkına? Kadını gelini dövüyor oglu da evde yan odada imis..
Ben de çocuklar okumazsa ilerde , böyle bir iş kuralım diyorum . Hasta ve yaşlı bakım evi açmak . İçinde doktoru hemşiresi , aşçısı , temzilikçisi vs . Fizik tedavi merkezi , havuz , ortak alan vs .Bazi avrupa ulkelerinde huzurevi sayilabilecek yasli bakim evleri var, apartman kompleksi gibi dusunun. 1+1, banyo, mutfak, balkon-bahce , ama gunluk hemsire geliyor kontrol ediyor, acil durum dugmeleri var, evleri duzenli temizleniyor. Beraber oturabilecekleri kafetertalari, yemekhaneleri var. Ulkemizde nufus yaslaniyor, cocuk sayisi azaliyor, ki muge anlidaki zavalli kadinin 9 cocugu varmis, yine de siddetten kurtulamamis. Bence yaslilar cocuklarinin insafina birakilmamali, bakimlari icin devlet destekli ya da ozel bir sistem olmali. Ben sahsen ilerde bakarlar diye cok cocuk yapacagima, onlara harcayacagim parayi ilerde bu tarz bakim evlerine vermeyi tercih ederim.
İzledım .Dayanamadım .Gelinin hareketlerıde normal gelmedı .Madem kadın ezıyet goruyodu bu zamana kadar neden cıkmadı ?İçim ezıldı .Ben dayanamadım .Bu hafta ' Müge Anlı' haber programında Manisa da gelininden dayak yiyen evde eziyet gören 88 yaşında bir hanım konuydu. Darp anlarını video ile belgeleyen küçük gelin sayesinde kamu tesadüfen bunu öğrendi. Eğer o videoları izlemediyseniz hiç izlemeyin... o minicik kadın tokat yerken o kadar minik, o kadar korunmasız, o kadar saf tokatlayana bakıyor ki , bebekleşmiş sesiyle öyle acı çığlıklar atıyor ki , kabus olur çöker üstünüze ; yaşlıya bakmak zordur, yetişkin temizliği zordur , dokuz çocuğu varken bir gelinin başına terk edilmiş, dokuz kişi bir anaya bakamamış ,,, ölümü de şaibeli olduğu için , adalet isteyen var ama Manisa savcılığından ilgi görmemiş (buna da herkes çok şaşırdı), umalım ki başta o dokuz kişi ve eziyet edenler yargılansın VE BAM NOKTASI insanlar yaşlanınca ,kendi işlerini yapamaz hale gelince itilip kakılmak dan nasıl olup ta kurtulacak , adalet sistemi ne tür insanlarla işletilecek???belki yaşlı insanın kurtarıcısı 'bakıcı robotlar' olabilir yakın zamanda , belki geleceğin yaşlısı bu yolla rahat eder ezilmez belki ??? ya bugün ? bizler , vicdanı olanlar bu korkunç acıları bu hafızalarda , bu yüreklerde taşımaya mahkumuz,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?