yaşlılık , evlat , adalet ...

yula

heptekhepyek
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2018
355
213
103
Bu hafta ' Müge Anlı' haber programında Manisa da gelininden dayak yiyen evde eziyet gören 88 yaşında bir hanım konuydu. Darp anlarını video ile belgeleyen küçük gelin sayesinde kamu tesadüfen bunu öğrendi. Eğer o videoları izlemediyseniz hiç izlemeyin... o minicik kadın tokat yerken o kadar minik, o kadar korunmasız, o kadar saf tokatlayana bakıyor ki , bebekleşmiş sesiyle öyle acı çığlıklar atıyor ki , kabus olur çöker üstünüze ; yaşlıya bakmak zordur, yetişkin temizliği zordur , dokuz çocuğu varken bir gelinin başına terk edilmiş, dokuz kişi bir anaya bakamamış ,,, ölümü de şaibeli olduğu için , adalet isteyen var ama Manisa savcılığından ilgi görmemiş (buna da herkes çok şaşırdı), umalım ki başta o dokuz kişi ve eziyet edenler yargılansın VE BAM NOKTASI insanlar yaşlanınca ,kendi işlerini yapamaz hale gelince itilip kakılmak dan nasıl olup ta kurtulacak , adalet sistemi ne tür insanlarla işletilecek???belki yaşlı insanın kurtarıcısı 'bakıcı robotlar' olabilir yakın zamanda , belki geleceğin yaşlısı bu yolla rahat eder ezilmez belki ??? ya bugün ? bizler , vicdanı olanlar bu korkunç acıları bu hafızalarda , bu yüreklerde taşımaya mahkumuz,

Bana göre bütün evlatlari suclu. Atmislar kadini o delinin eline kac senedir. Hicbiri niye yanina almadi bir kisi haric. Hicbiri mi fark etmedi. Hem kendi anneme yakin oturuyorum, hemde kayinvalide ve kayinpederimizi yakinimiza getirdik. Allah saglik ve ömür verdikce ücününde üzerinden elimizi cekmeye niyetimiz yok. Allah herkese vicdan ve merhamet versin.

Huzur evlerine neden öcü gibi bakılıyor anlamıyorum,onun yerine genç insanların eve kapanıp yaşlı ya da engellilere bakmasının düşünülmesi mantıksız geliyor . Misal bu olaydaki zavallı yaşlı kadın muhtemelen toplum kınamasın diye huzurevine verilmedi ve bakmak istemeyen insanlara kalınca da eziyet gördü.

Huzur evlerine neden öcü gibi bakılıyor anlamıyorum,onun yerine genç insanların eve kapanıp eve bakmasının düşünülmesi mantıksız geliyor . Misal bu olaydaki zavallı yaşlı kadın muhtemelen toplum kınamasın diye huzurevine verilmedi ve bakmak istemeyen insanlara kalınca da eziyet gördü.

Bence kadinin maasini ve elindekilerini almak icin verilmedi. Altinlari da kayip denildi bi ara

Bence kadinin maasini ve elindekilerini almak icin verilmedi. Altinlari da kayip denildi bi ara
O da olabilir ,devlet maaş veriyorsa denetlemeli de bence .Ben tanıdığım engelli bir kızın ailesine kızlarını gezdirmesi için araba verildiğini biliyorum ama babası kendisi geziyordu.

Bazi avrupa ulkelerinde huzurevi sayilabilecek yasli bakim evleri var, apartman kompleksi gibi dusunun. 1+1, banyo, mutfak, balkon-bahce , ama gunluk hemsire geliyor kontrol ediyor, acil durum dugmeleri var, evleri duzenli temizleniyor. Beraber oturabilecekleri kafetertalari, yemekhaneleri var. Ulkemizde nufus yaslaniyor, cocuk sayisi azaliyor, ki muge anlidaki zavalli kadinin 9 cocugu varmis, yine de siddetten kurtulamamis. Bence yaslilar cocuklarinin insafina birakilmamali, bakimlari icin devlet destekli ya da ozel bir sistem olmali. Ben sahsen ilerde bakarlar diye cok cocuk yapacagima, onlara harcayacagim parayi ilerde bu tarz bakim evlerine vermeyi tercih ederim.

Bakım evlerine karşı değilim.Ama ev,evlat sıcaklığını vermez gibime geliyor manevi olarak

TV'de videoları izlerken eşimle resmen dehşete düştük.
O kadar hırsla vuruyor ki televizyon başında benim kanım çekiliyordu.
O olayda herkes suçlu.
Çocuklar sahip çıkmamış, şiddeti bilenler susmuş.
Al birini vur ötekine.

Bazi avrupa ulkelerinde huzurevi sayilabilecek yasli bakim evleri var, apartman kompleksi gibi dusunun. 1+1, banyo, mutfak, balkon-bahce , ama gunluk hemsire geliyor kontrol ediyor, acil durum dugmeleri var, evleri duzenli temizleniyor. Beraber oturabilecekleri kafetertalari, yemekhaneleri var. Ulkemizde nufus yaslaniyor, cocuk sayisi azaliyor, ki muge anlidaki zavalli kadinin 9 cocugu varmis, yine de siddetten kurtulamamis. Bence yaslilar cocuklarinin insafina birakilmamali, bakimlari icin devlet destekli ya da ozel bir sistem olmali. Ben sahsen ilerde bakarlar diye cok cocuk yapacagima, onlara harcayacagim parayi ilerde bu tarz bakim evlerine vermeyi tercih ederim.
Ben de çocuklar okumazsa ilerde , böyle bir iş kuralım diyorum . Hasta ve yaşlı bakım evi açmak . İçinde doktoru hemşiresi , aşçısı , temzilikçisi vs . Fizik tedavi merkezi , havuz , ortak alan vs .
Biz de kendimize bir oda ayırırız diyoruz . Çocuklar da hiç olmadı ekmeklerini kazanır . Kimseye muhtaç olmazlar .
Düşünsenize her öğün sıcak yemeğinizi yaşıtlarınızla yiyorsunuz , sohbet edecek alanınız var , güvendesiniz, ilaçlarınızı takip eden biri var . Temizliğiniz yapılıyor . Daha ne ister insan son zamanında . Arada sırada çocuklar da ziyaret ederse ooohhh değmeyin keyfimize .

Bu hafta ' Müge Anlı' haber programında Manisa da gelininden dayak yiyen evde eziyet gören 88 yaşında bir hanım konuydu. Darp anlarını video ile belgeleyen küçük gelin sayesinde kamu tesadüfen bunu öğrendi. Eğer o videoları izlemediyseniz hiç izlemeyin... o minicik kadın tokat yerken o kadar minik, o kadar korunmasız, o kadar saf tokatlayana bakıyor ki , bebekleşmiş sesiyle öyle acı çığlıklar atıyor ki , kabus olur çöker üstünüze ; yaşlıya bakmak zordur, yetişkin temizliği zordur , dokuz çocuğu varken bir gelinin başına terk edilmiş, dokuz kişi bir anaya bakamamış ,,, ölümü de şaibeli olduğu için , adalet isteyen var ama Manisa savcılığından ilgi görmemiş (buna da herkes çok şaşırdı), umalım ki başta o dokuz kişi ve eziyet edenler yargılansın VE BAM NOKTASI insanlar yaşlanınca ,kendi işlerini yapamaz hale gelince itilip kakılmak dan nasıl olup ta kurtulacak , adalet sistemi ne tür insanlarla işletilecek???belki yaşlı insanın kurtarıcısı 'bakıcı robotlar' olabilir yakın zamanda , belki geleceğin yaşlısı bu yolla rahat eder ezilmez belki ??? ya bugün ? bizler , vicdanı olanlar bu korkunç acıları bu hafızalarda , bu yüreklerde taşımaya mahkumuz,
İzledım .Dayanamadım .Gelinin hareketlerıde normal gelmedı .Madem kadın ezıyet goruyodu bu zamana kadar neden cıkmadı ?İçim ezıldı .Ben dayanamadım .

Hic izlemiyorum Muge Anli falan. Bilmedigim bir sey degil,daha cok psikolojimi bozar o goruntuler. İtten,kopuktan,sapiktan biktim, her gun binlercesiyle ayni kaldirimlarda yuruyorum zaten. Bir de tvde katlanamayacagim. Emin olun burada konustugumuz bu tarz psikopatlar toplumun %75ini olusturuyor halihazirda. Yetti yani artik.

Back
X