yaşlılık , evlat , adalet ...

Görüntüleri bilmiyorum, ve elbetteki iskence çok yanlis birsey. Umarim o gelin cezasini alir.

Ancak 9 evlat bir anaya bakamadi demagojisi bana yanlis geliyor. Zaten genel olarak ebeveyn/evlat iliskisi bu ülkede çok ters, çok toksik bir iliski. Psikoljileri yipratan cinsten. Anne baba beklentileri, toplumsal beklentiler.. Devletten yardim olmamasi,..

Mesela bu kadin nerden biliyoruz ki anneligi iyi yapmis? 9 cocuk yapmis, hangi birine yetismistir? Baba döven söven biri olduysa, o evde hiç huzur olmadiysa? Yine dersin "insanlik görevi" diye ama herkes bunu yapmaz iste. Tekrarliyorum, ne olduysa bile o kadin dövülmeyi hak etmiyor elbette ki.

Ancak bu konu disinda konusursak insanlar son demlerini yasiyorlar. Is stresi, ev stresi. Sonra çogu yaslilarimizda kabul edelim hep saygi hürmet istiyorlar. 50 yasinda bile "ay suram buram agriyor, yasliyim" moduna giriyorlar. Cocuklarin yapacagi varsa bile yapmak istemiyorlar artik, yipratici oluyor. Cogu seyler evladin bile degil, gelinin üstüne düsüyor üstelik.

50 yasindaki kadinin kocasi ölmüs ise, evli oglunda kalmasi normal olarak görülüyor. Yanliz kalmasin diye. Yanlizlik, yaslilik, anne babalik gibi kavramlara çok ters, çok demagojik yaklasiliyor. Halbuki yaslilar kendi evlerinde kalsalar, evlatlar temizlikci, hemsire ayarlasalar ve arada gitseler çok daha iyi olacak. Bu defada toplum beklentileri derken.. isin içinde çik iste.
anne ne kadar kötü olabilir kötü olduğu içinmi yapıyorlar eziyeti onumu soylemeye çalışıyorsunuz ana baba 10 de olsa bakıyor da 10 evlat bakmıyor bir odayi çok görüyorlar yazık insanlık da bitmiş vicdan merhamet hiç kalmamış Allah ne verirse hayırlısını versin size garip gele bilir hoş karşılamaya bilirsiniz anneye babaya bakmak ama düşüncenizi kendinize saklayın annenin de babaninda hakkı ödenmez odeyemessiniz herkes gördüğünü uyguluyor maalesef

Bu hafta ' Müge Anlı' haber programında Manisa da gelininden dayak yiyen evde eziyet gören 88 yaşında bir hanım konuydu. Darp anlarını video ile belgeleyen küçük gelin sayesinde kamu tesadüfen bunu öğrendi. Eğer o videoları izlemediyseniz hiç izlemeyin... o minicik kadın tokat yerken o kadar minik, o kadar korunmasız, o kadar saf tokatlayana bakıyor ki , bebekleşmiş sesiyle öyle acı çığlıklar atıyor ki , kabus olur çöker üstünüze ; yaşlıya bakmak zordur, yetişkin temizliği zordur , dokuz çocuğu varken bir gelinin başına terk edilmiş, dokuz kişi bir anaya bakamamış ,,, ölümü de şaibeli olduğu için , adalet isteyen var ama Manisa savcılığından ilgi görmemiş (buna da herkes çok şaşırdı), umalım ki başta o dokuz kişi ve eziyet edenler yargılansın VE BAM NOKTASI insanlar yaşlanınca ,kendi işlerini yapamaz hale gelince itilip kakılmak dan nasıl olup ta kurtulacak , adalet sistemi ne tür insanlarla işletilecek???belki yaşlı insanın kurtarıcısı 'bakıcı robotlar' olabilir yakın zamanda , belki geleceğin yaşlısı bu yolla rahat eder ezilmez belki ??? ya bugün ? bizler , vicdanı olanlar bu korkunç acıları bu hafızalarda , bu yüreklerde taşımaya mahkumuz,
Allah korusun, kadın döverken çocukları nerde ? Allah vicdan versin insanlara

anne ne kadar kötü olabilir kötü olduğu içinmi yapıyorlar eziyeti onumu soylemeye çalışıyorsunuz ana baba 10 de olsa bakıyor da 10 evlat bakmıyor bir odayi çok görüyorlar yazık insanlık da bitmiş vicdan merhamet hiç kalmamış Allah ne verirse hayırlısını versin size garip gele bilir hoş karşılamaya bilirsiniz anneye babaya bakmak ama düşüncenizi kendinize saklayın annenin de babaninda hakkı ödenmez odeyemessiniz herkes gördüğünü uyguluyor maalesef
Bu forumda herkes düşüncesini yazıyor. Kendinize saklayın demek yerine görmezden gelin.
Bu konudaki kadın için demiyorum ama çok kötü anne babalar var. Benim babam öyleydi. Kanserdi ben bakmadım. Keşke annemde bakmasaydı.
Linçleyin ayıplayın. Gerçekler değişmez.
Bazı insanlar 10 dakika sevişip dünyaya bir çocuk getiriyor diye anne baba sıfatını ve kültürümüzün dikte ettiği hakları hak etmiyor.
Siz öyle görmüşsünüz. Anne babanız düzgün insanlarmış ne mutlu!
Diğerlerinin hayatına empati yapamadığınız gibi herkesi kendiniz ve aileniz gibi sanmanızca saflık.
Yanlış anlaşılmasın bu düşüncem kimseye şiddet uygulayabilme hakkını vermeyi desteklemiyor....

Bu forumda herkes düşüncesini yazıyor. Kendinize saklayın demek yerine görmezden gelin.
Bu konudaki kadın için demiyorum ama çok kötü anne babalar var. Benim babam öyleydi. Kanserdi ben bakmadım. Keşke annemde bakmasaydı.
Bazı insanlar 10 dakika sevişip dünyaya bir çocuk getiriyor diye anne baba sıfatını ve kültürümüzün dikte ettiği hakları hak etmiyor.
Diğerlerinin hayatına empati yapamadığınız gibi herkesi kendiniz ve aileniz gibi sanmanızca saflık.
Yanlış anlaşılmasın bu düşüncem kimseye şiddet uygulayabilme hakkını vermeyi desteklemiyor....
Haklısınız ne diyeyim babalık görmediğiniz adama bakmak ağır gelir

10 evlada sormadı dogururken! Madem kendi isteğiyle yapti 10 cocugu pasa pasa bakacak..Insanlar anne babaya bakmak zorunda degil! Isterlerse evlerine alir ilgilenirler.Ama istemiyorlarsa da huzur evleri var. Ya da yanina bir yardimci tutar baktirirlar..

10 evlada sormadı dogururken! Madem kendi isteğiyle yapti 10 cocugu pasa pasa bakacak..Insanlar anne babaya bakmak zorunda degil! Isterlerse evlerine alir ilgilenirler.Ama istemiyorlarsa da huzur evleri var. Ya da yanina bir yardimci tutar baktirirlar..
sen öyle yaparsın senin anne baban senden izin aldılar mı dünyaya getirirken yada sen çocuk isterken sordunmu ne sacma bir cvp veriyorsunuz

Son düzenleme:
farkındaysanız size cvp vermedim bakar yada bakmassiniz o sizin sorununuz polemiğe gerek yok herkes dusuncesini yaziyorsa bende düşüncemi yazdım napalm babamı sordun dogururken deyip kaldirp atalimmi sizin babanız kötü diye her anne baba kötü olacak diye bir kuralmi var.. bakan bakar bakmayanda kendi bileceği

Haklısınız ne diyeyim babalık görmediğiniz adama bakmak ağır gelir
Bazı insanlar anlamak istemiyor.
Anne baba olmak melek olmak demek değil.
Bazı anne babalar çocuklarını tıpkı bir yaşlı gibi korunmaya ve bakıma muhtaçken öyle şeyler yaşatıyorlar ki çocuklar dönüp ailemdir demiyor. Allah'a yakın bana uzak diyor.
Hayvana yapılan kötü muameleyi görünce ortalık ayağa kalıyor, aynısını insana çocuğuna yapanlara yaşlanınca mermahet etmek , vicdan yapmak falan gerekiyor diyebiliyorlar.
Mesela 3. Sayfa haberlerine konu olabilecek bir kadınken dönüp benim canımı almak isteyen adama bakmak fikri midemi bulandırıyor.
"Ölseydim vah vah güzel kızmış babası vicdansızmış" derler.
Ben hastayken babama bakmayınca "hayırsız evlat, vicdansız, merhametsiz, insanlıktan nasibini almamış "oluyorum.
Toplum karar versin hangisiyiz biz?
Kurban mı? Suçlu mu?

farkındaysanız size cvp vermedim bakar yada bakmassiniz o sizin sorununuz polemiğe gerek yok herkes dusuncesini yaziyorsa bende düşüncemi yazdım napalm babamı sordun dogururken deyip kaldirp atalimmi sizin babanız kötü diye her anne baba kötü olacak diye bir kuralmi var.. bakan bakar bakmayanda kendi bileceği
Bana vermemiş olabilirsiniz ama birini susturmaya çalışmanız beni rahatsız etti bende kendi fikrimi paylaştım.
Bu kadar tahammülsüzseniz bizleri göz ardı edin görmeyin diye taktik verdik.
Bence polemiklik bir durum yok yani.
Forumun amacı düşünce, bilgi paylaşmak değil mi?
Siz sizle aynı fikirde olmayanı susturmaya çalışırsanız birilerinin cevap vermesi çok doğal.

Konuya dönersek bizde onu diyoruz. Sizin anne babanız iyi diye herkes iyi mi? Böyle bir kural yok diyoruz zaten. Tek taraflı düşünmeyin diyoruz.

Bakmamak insanı kötü vicdansız merhametsiz yapmaz. Size göre öyle olabilir, yapacak bir şey yok elalem için yaşamıyoruz. Sizler ancak uzaktan boş boş kınar durursunuz.
İyi bir aileniz varmış ne güzel! Siz atamazsınız satamazsınız. Yapmayında zaten. Kimse böyle olsun istemez.
Herkes ektiğini biçiyor.

Bana vermemiş olabilirsiniz ama birini susturmaya çalışmanız beni rahatsız etti bende kendi fikrimi paylaştım.
Bu kadar tahammülsüzseniz bizleri göz ardı edin görmeyin diye taktik verdik.
Bence polemiklik bir durum yok yani.
Forumun amacı düşünce, bilgi paylaşmak değil mi?
Siz sizle aynı fikirde olmayanı susturmaya çalışırsanız birilerinin cevap vermesi çok doğal.

Konuya dönersek bizde onu diyoruz. Sizin anne babanız iyi diye herkes iyi mi? Böyle bir kural yok diyoruz zaten. Tek taraflı düşünmeyin diyoruz.

Bakmamak insanı kötü vicdansız merhametsiz yapmaz. Size göre öyle olabilir, yapacak bir şey yok elalem için yaşamıyoruz. Sizler ancak uzaktan boş boş kınar durursunuz.
İyi bir aileniz varmış ne güzel! Siz atamazsınız satamazsınız. Yapmayında zaten. Kimse böyle olsun istemez.
Herkes ektiğini biçiyor.
ben boş boş konusmuyorum sizde bilip bilmeden konuşmayın benim annem de 75 yaşında ben gurbetteyim annemi yanımda ben kimseye bırakmıyorum 15 saatlık yolu 2 ayda bi sırf annem mutlu olsun diye götürüyorum 10 gün memleketine 11 gün tekrar getiriyorum sen ne konusuyorsun ordan ben kimseyi susturmuyorum konuyu çarpıtma ister bak ister bakma allah merhametsiz vicdansız olanlardan uzak etsin senlik bir şey yokken kendin yazıp kendin oynuyorsun neden üzerine alınıyorsun bir başkasına yazdığımı hayret bir şeysin polemiğe girmicegim anada senin babada ok ister bak ister kaldir at

O da olabilir ,devlet maaş veriyorsa denetlemeli de bence .Ben tanıdığım engelli bir kızın ailesine kızlarını gezdirmesi için araba verildiğini biliyorum ama babası kendisi geziyordu.

Babası kendi gezsin hadi, en azından arada kızını da gezdiriyordur belki

Benim eniştemin annesi hem yaşlı hem engelli, bir sürü çocuğu var ama yine yaşça büyük ve epilepsi hastası kızıyla ikisi yaşıyor. Eniştem ayda bir yanına ya uğrar ya uğramaz. Diğer çocuklar da öyle. Ama bütün cocuklar sırayla bu engelli anneye bakıyor görünerek lüks arabaları vergi ödemeden çok uygun fiyata aldılar. Anne muhtemelen daha hiç binmemiştir. Herkes kendi evine aldı arabayı yani.
Bazen şeytan diyor şikayet et. Aman kimi kime şikayet edeceksin diyorum sonra da

10 evladın 10 una da anne baba bakıyor yaklaşımı da bana çok romantize geliyor. Bu demek değildir ki işkence etsinler ama 10 çocuğa da genellikle büyük çocuklar; kv falan yardım ediyor. Yapmayın lütfen. Tek kişinin 10 çocuğa tek başına bakması mümkün değil. Tabii ki yardım alınıyor. Anne babalara tabii ki bakılacak ama alternatif şekillere de uzak durulmalı. Eskiden şartlar başkaydı; şimdi başka. Ayak uydurulmalı. Söylediğimiz şey bu.

sen öyle yaparsın senin anne baban senden izin aldılar mı dünyaya getirirken yada sen çocuk isterken sordunmu ne sacma bir cvp veriyorsunuz
Ben genel yazdim da siz anlamadiniz!

ben boş boş konusmuyorum sizde bilip bilmeden konuşmayın benim annem de 75 yaşında ben gurbetteyim annemi yanımda ben kimseye bırakmıyorum 15 saatlık yolu 2 ayda bi sırf annem mutlu olsun diye götürüyorum 10 gün memleketine 11 gün tekrar getiriyorum sen ne konusuyorsun ordan ben kimseyi susturmuyorum konuyu çarpıtma ister bak ister bakma allah merhametsiz vicdansız olanlardan uzak etsin senlik bir şey yokken kendin yazıp kendin oynuyorsun neden üzerine alınıyorsun bir başkasına yazdığımı hayret bir şeysin polemiğe girmicegim anada senin babada ok ister bak ister kaldir at
Iyi hayirli evlat sen de bir sevap point kazandin bak 👏👏🤣🤣

Annenizle mutlu yollarınız olsun... Keşke annem babam sağ olsaydı yanımda olsaydı. Ne mutlu size🌹🧿

Annesine bakan kadına saygı duyulmali ben komik birşey göremedim
Annenize baktiginiz icin mi saygi duymaliyim 🤣🤣🤣🤣 siz kabile halinde yasadiginiz hala oglu emmi kizlariniza yutturun bu laflari tamam mi!! Onlarin gözünde deger kazanmissinizdir iste hayirli evlat imaji ile!

Alıntıladığınız yorumda anne kötü davranmışsa bile bunları hak etmemiştir denmiş kaç kez. Sırf saldırmak için hebele hübele okuyup yorum yapmayın lütfen

Bazı insanlar anlamak istemiyor.
Anne baba olmak melek olmak demek değil.
Bazı anne babalar çocuklarını tıpkı bir yaşlı gibi korunmaya ve bakıma muhtaçken öyle şeyler yaşatıyorlar ki çocuklar dönüp ailemdir demiyor. Allah'a yakın bana uzak diyor.
Hayvana yapılan kötü muameleyi görünce ortalık ayağa kalıyor, aynısını insana çocuğuna yapanlara yaşlanınca mermahet etmek , vicdan yapmak falan gerekiyor diyebiliyorlar.
Mesela 3. Sayfa haberlerine konu olabilecek bir kadınken dönüp benim canımı almak isteyen adama bakmak fikri midemi bulandırıyor.
"Ölseydim vah vah güzel kızmış babası vicdansızmış" derler.
Ben hastayken babama bakmayınca "hayırsız evlat, vicdansız, merhametsiz, insanlıktan nasibini almamış "oluyorum.
Toplum karar versin hangisiyiz biz?
Kurban mı? Suçlu mu?
İkisinede karşıyım tabii ki.Annem babam bana ilgiliydi.Ben de onlara.Annem parkinson hastasıydı.Çocuk gibi bana muhtaçdı1984 de teşhis kondu.İlk başlarda kendi bakımını yapabilecek durumdaydı.Sonraları hastalığı ilerledi,yemeğini,duşunu yapamaz hale geldi
Ben ona karşılıkla bakmadım.Onunda bana karşılıkla bakmadığından eminim.Zorluk çektik tabii ama olsun

Bu arada bakım evlerine de karşı değilim.Kişisel tercih tabii.Ama ben ona bakmak zorunda değilim gibi bi düşünceye girmem böle bir durumda kalsam

Back
X