Buraya anlatıp boşalmazsam ağlayacağım, izninizle minik bir iç dökeyim.
Az önce annemle konuştum. Annem çok hassas, duygusal. Karşı komşusunda cenaze varmış. Ben şimdi nasıl baş sağlığına gideceğim diyor. Kahroluyorum diyor. Diyorum, anneciğim hayatın gerçeği bu, üzücü ama komşuna baş sağlığı dilememek olmaz. Ay ben tansiyon hastasıyım, kalbim dayanmıyor, çok ağlıyorum vs vs.
Canı sıkılıyor, komşularını seviyorsun ya sen git ya çağır bir çay için diyorum. Onların işi vardır diyorBütün gün oturuyorum, hiçbir şey yapmıyorum diyor ki yalnız değil, bekar kardeşimle oturuyor. Kardeşim bir dediğini iki etmiyor ama mutsuz.
Derin nefes alıyorum ama içime bir boğa oturuyor. Zaten başımda kayınvalide var. O da bambaşka bir teraneBencil, düşüncesiz, kendi dışında kimse, hiçbir şey umurunda değil. Bir şey de diyemem çünkü bu yaşa kadar kimseyi düşünmemiş şimdi bu yaşta artık mümkün değil. Beni geçtim, oğlunu mahçup ediyor.
Çoğunlukla iyi idare ediyorum da şu birkaç gündür enerjim düştü, pilim bitti. Biri nasılsın dese gözlerim doluyor. Regl yaklaşıyor, ondan ama sebebini bilsem de ilk defa bu kadar çöktüm. Dağlara taşlara çıkıp avazım çıktığı kadar bağırasım vaaaaaaaaarrr
Annem nazlıdır, evet ama anne gibi annedir. En azından biz çocuklarından çektiği ona zorluğa rağmen vazgeçmemiş. Yokluk içinde bile bizleri hiçbir zaman yanından ayırmadı. Birçok kadın gibi zor bir hayat yaşadı.Zor evet .
Anneniz biraz Nazlı gibi Kv de huzursuz edici mi ?
Beraber yasamıyorsanız sorun yok
Çok haklısınız. Annemin hakkını ödeyemem. defne-28’e de dediğim gibi, biz çocukları için çok şeyden ödün verdi.Kayınvalideniz için demiyorum ama annelerin her nazı kaprisi çekilip elden geldiğince şımartılmalı bence nihayet bebekken ergenken de onlar bizim nazımızı kaprisimizi çektiler. Derin bir nefes alın hey allahım çekin sonra gene tatlışlık yapmaya zorlayın kendinizi ben anneme öyle yapıyorum
Annem zaten psikiyatriste gidiyor, hafif bir antidepresan kullanıyor. Ama haklısınız, biraz sosyalleşmesi lazım. Fakat bir çıkıyor, iki geziyor sonra yine çok yorgunum, canım istemiyor diye yine kendini kapatıyor. Allahtan çok iyi komşuları var, nazını çekiyorlar. O aramasa, gitmese de onlar boş bırakmıyorlar. Zaten dediğim gibi, yalnız da değil, kardeşimle birlikte yaşıyor. Kardeşim de evden çalışan biri.Annenizi psikoloğa gitmeye ikna edebilirsiniz.Maddi imkanları varsa da ayda bir turlara katılsa havası değişirdi.Bizimkiler öyle yapıyor annem babam da evde yalnızlar , turlara katılmak onlara çok iyi geldi.Bazen de kendileri plan yapıp geziyorlar ama anneniz yalnızsa tur daha mantıklı.İnanın iyi gelir.
Kayınvalideyi de takmayın.Ne denir ki başka ? Kayınvalide işte.
Bu durumda Kv ye ayrı ev tutma imkanınız yok mu ?Annem nazlıdır, evet ama anne gibi annedir. En azından biz çocuklarından çektiği ona zorluğa rağmen vazgeçmemiş. Yokluk içinde bile bizleri hiçbir zaman yanından ayırmadı. Birçok kadın gibi zor bir hayat yaşadı.
KV ile maalesef birlikte yaşıyoruz. Annelik yok kadının ruhunda. Eşimi daha ilkokula başlamadan boşandığı eşine terk etmiş, ben bakamam diye. Eşim babası ve üvey anne ile büyümüş. Şimdi çok yaşlı ve kendi menfaati için yanımızda. Eşimle bunun farkındayız ama büyüklük bizde kalsın deyip dert etmiyoruz. Arada ben böyle çıldırıyorum işte o kadar
Doğru diyorsunuz. Zaten yukarıda da dediğim gibi, bugün onu pohpohlayayım. Şımarsın birazBagrin iyi geliyor strese.
Allah sabır versin anneniz de sevgi istiyor sanırım.Sevin bol bol. Bir çocuk yuvasına ya da başka bi yerlere gönüllü gidebilecek şartları varsa çok şey yapabilir belki
Var öyle bir planımız. KV’de istiyor. Biz çok sakin bir yerde sakin bir hayat yaşıyoruz. Sıkıldı buradan ve bizden. Yılbaşı gelmeden başka bir yere geçecek. Allahtan bunu kendi istedi. Yani sanırım Ayın yarısını bizimle, yarısını da kendi evinde geçirecek.Bu durumda Kv ye ayrı ev tutma imkanınız yok mu ?
Hiç olmazsa altlı üstü
O zaman sabredin kurtuluyorsunuz ne güzelVar öyle bir planımız. KV’de istiyor. Biz çok sakin bir yerde sakin bir hayat yaşıyoruz. Sıkıldı buradan ve bizden. Yılbaşı gelmeden başka bir yere geçecek. Allahtan bunu kendi istedi. Yani sanırım Ayın yarısını bizimle, yarısını da kendi evinde geçirecek.
Doğru diyorsunuz. Zaten yukarıda da dediğim gibi, bugün onu pohpohlayayım. Şımarsın biraz
Çok sevindim yaşlandıkça cocuklasiyorlar cidden en karizmatikleri bile
Çok sevindim en iyi günümüz bu günlerimiz anneniz mutlu olunca siz de mutlu olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?