Yasmin 21+7

Melsssssss

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2022
50
5
16
17 Haziran da Yasmin in ilk kutusu bitti. 19 Haziran'da regli oldum 24 Nisan'da bitti. 7 gün ara verip 25haziran da 8.gün ilaca başlamadan önce cinsel birliktelik oldu. Akşam saat 10 da Yasmin yeni kutuya başladım sizce risk var mıdır? Lütfen yardımcı olur musunuz

Hap böyle kullanılmıyor ki. 19'da regl olduğunuzda yeni kutuya başlayacaktınız.

O 7 günlük ara, baştan sona beklenmesi gerek olan bir süre değil. 7 günden birinde regl olacaksınız demek.

Bu durumda doğru kullanmadığınız için tabii ki gebelik riski var.

İyi ihtimalle de hormonlarınızı bozmuş olabilirsiniz.

Bundan sonra prezervatif ile devam edin.

Hap için sağlık ocağına danışın. Bırakmanız mı uygun, devam etmeniz mi bilemedim.

Doktoruma sorduğumda bi sıkıntı olmayacağını söyledi. Ama daha çnce de böylr kullanıyodum 21 gün içip 7 gün ara veriyordum. Yine de sıkıntı olur mu?

Doktoruma sorduğumda bi sıkıntı olmayacağını söyledi. Ama daha çnce de böylr kullanıyodum 21 gün içip 7 gün ara veriyordum. Yine de sıkıntı olur mu?
21 gün içip adet olmayi bekliyorsunuz. Adet olunca yeni kutuya başlıyorsunuz. Doğum kontrol hapı boyle kullanilir. Ben de yazz 24+4 kullaniyordum. 4 tane boş hapı vardı. 4 haptan birinde adet olmam gerekiyordu. Bir defasinda olmadim ve olmayi bekledim 7 gün. Sizin mantikla olsaydi 4 hap bittikten sonra yeniden kutu alip adet olmadan başlamam gerekirdi. Yine de siz bilirsiniz tabii.

21 gün içip adet olmayi bekliyorsunuz. Adet olunca yeni kutuya başlıyorsunuz. Doğum kontrol hapı boyle kullanilir. Ben de yazz 24+4 kullaniyordum. 4 tane boş hapı vardı. 4 haptan birinde adet olmam gerekiyordu. Bir defasinda olmadim ve olmayi bekledim 7 gün. Sizin mantikla olsaydi 4 hap bittikten sonra yeniden kutu alip adet olmadan başlamam gerekirdi. Yine de siz bilirsiniz tabii.
Üzerinden çok geçmiş ama denk geldiğim için sormak istedim. Ben de Yasmin kullanıyorum ve prospektüste 7 gün ara verileceği, bu 7 gün aranın herhangi birinde regl olunabileceği ve 7 günlük ara bittiğinde regl devam ediyor olsa dahi yeni pakete başlanması gerektiği yazıyor.

Yani benim Perşembe ilacım bitiyor, cumadan itibaren almıyorum ve bir sonraki cuma yeni pakete başlıyorum, 1 senedir böyle kullanıyorum ilacı neredeyse. Emin misiniz sizin kullandığınız şekilde kullanıldığına? 24+4 ile 21 tablet arasında kullanım farkı vardır çünkü tahminimce, Yasmin'de hormon içermeyen tablet bulunmadığı için 1 hafta ara veriliyor.

Back
X