Yatağa gelmeyen koca!

Ne kadar basit aslında tek isteğimiz birazcık ilgi ve merhamet...
Duygusal olarak ilgi bekliyorsunuz belli ki ama ikiz bebekle size gece hiç yardımcı olmayan koca bana sarılsa ne olur sarılmasa ne olur?

Onun peşinden salonda koltuk üstlerinde de uyumam.

Hastaysaniz kalkıp yardımcı olsun size, başka odaya kaçmasın bir zahmet.

Ama bir sarılmaya kapatmış tüm sorumsuzluğunu, ne güzel.

Merhaba hanımlar...
6 buçuk yaşında bir oğlum ve 4 aylık ikizlerim var. Eşim neredeyse 3 aydır geceleri yatağa doğru düzgün gelmiyor. 4 e 5 e kadar Tv başında ya oturuyor ya uyuya kalıyor. Yuzlerce kez konuştum, iyi konuştum, kötü konuştum, normal durumlarda duygularımi ifade ettim, kocaman kavgalar çıkardim, yok yok yok haftanın rahat ,4-5 günü bazen de daha fazla oturma odasında TV basinda. Konuştuğumda haklısın haklısın diyor o kadar. İş saatleri rahat malesef o yüzden öğlene doğru anca ise gider. Ne yapacağımı bilmiyorum artık 😔 alıp o TVyi camdan atasim var. Satsam mi diye düşünüyorum hatta. Var mı böyle bir sıkıntısı olan ve çözüme ulaşan.
Televizyonu sakla biyere eve geldiğinde televizyonu bulamayınca bakalım ne dicek. Bakalım televizyonu size tercih edicekmi. Bence fazla üstelemeyin biz kadınlar erkekleri çok üsteledikçe onlar daha çok şımarıyorlar.

Merhaba hanımlar...
6 buçuk yaşında bir oğlum ve 4 aylık ikizlerim var. Eşim neredeyse 3 aydır geceleri yatağa doğru düzgün gelmiyor. 4 e 5 e kadar Tv başında ya oturuyor ya uyuya kalıyor. Yuzlerce kez konuştum, iyi konuştum, kötü konuştum, normal durumlarda duygularımi ifade ettim, kocaman kavgalar çıkardim, yok yok yok haftanın rahat ,4-5 günü bazen de daha fazla oturma odasında TV basinda. Konuştuğumda haklısın haklısın diyor o kadar. İş saatleri rahat malesef o yüzden öğlene doğru anca ise gider. Ne yapacağımı bilmiyorum artık 😔 alıp o TVyi camdan atasim var. Satsam mi diye düşünüyorum hatta. Var mı böyle bir sıkıntısı olan ve çözüme ulaşan.
Merhaba, öncelikle eşinizin sorunu TV bağımlılığı değil.

Şüpheyle yaklaşmalısınız yatağa gelmeyen eş mi olurmuş? Oluyorsa da altında büyük sebep vardır.

Ben yolarım o adamı malesef. Bana yardim etmiycek, üstüne tv izleyecek kadar vakti olacak, birde yatağa gelip yatmayacak. Cok iyisiniz diyorum size, ben sizin gibi anlayışlı olamam ve sabredemem valla

Yine uyumuş başında. B.k var çünkü oturma odasında. Sinir oluyorum ya. Bir de laf edince daha çok tepki gösteriyor. Sanki ben çok absürt bir istekte bulunuyorum. Bunu da böyle kabul edecekmisim. O zaman o da benim sigaramı kabullenseydi. O istiyor diye zorlansam da bıraktım ben. İstediğim vaktinde yatakta olması çok mu zor birşey. Hadi biraz oturması geldi bir de iki de yatakta olsun. İlla oturma odasında olacak.
Tv alıp yatak odasına taşıyın. “Seni yanımda istiyorum” deyin. Güzel dille ve kadınsı bir tavırla deneyelim, olmazsa kırın atın TV yi.

Merhaba hanımlar...
Benim esimde gece kusu. Isi rahat oldugu icin tv izler sabaha dogru yatar. Tatillerde bende oyleyim hak veriyorum ona ama ben memur oldugum icin haliyle 11. 30 gibi uyukluyorum. Bi kac hafta boyle olunca sarteller atti bende tartistik filan. Simdi ben ise gitmiceksem beraber sabahlara kadar tv izliyorum ben ona uyuyorum. Haftaici benim uykum gelince hadi seni uyutiyim askim deyip elimden tutup yataga goturuyo 😅. Azcik oynas gulus sonra ben uyuyorum zaten. Gece uyku tutmazsa onu gidip tv izliyo, bitcoin takiliyo. Bizde cozum boyle geldi. Hadi seni uyutiyim askim yapin sizde 😂

beklentim yok diyerek bastan hata etmissiniz bence.
adamin isi agir olsa beklentiniz olmasin tamam da boyle essek gibi sabaha kadar tv izleyip uyuya kalan adam da cekilecek dert degil.
bir de ikizmis bebekleriniz size de yazik.
tv yi mi parcalarsiniz, camasir utu yemek el mi surmezsiniz ne yaparsiniz bilemem ama iyi bir ders sart.

Ee sarılınca bitti mi tüm eşlik görevi ve babalık sorumluluklari?
Siz de sarilin o zaman. Sonra da o gitsin üç bebekle cebelleşsin geceler boyu bakalım ne der?
Ne ala memleket ya.

Siz bakıcı değilsiniz. O bebeklerin yapımında eşit payınız varsa bakımında da eşit olacak. Diğer türlü bakıcı, hizmetçi yerine koyuluyor insan. Siz de bu görevi bir güzel onaylamış kabullenmiş oluyorsunuz.

Kendi değerinizi anladığınızda insanlara indirim yapmaktan vazgeçersiniz diye bir söz okumuştum.
Bunlar hep kendinin, canının değerini bilmemekten.
Indirim yapa yapa bir sarılmaya düşmüşsünüz kusura bakmayın da. Tavrınızı koysanız iki gece ust üste tek baktığınızda aman kadin yalnız kaldı diye huzursuzlanır, çekinir, ama nerdeeee...

Son düzenleme:
Nerede yattigindan ziyade, ortada daha büyük bir sorun var farkında mısınız ? Size çocuk bakımında hiç destek olmaması,kendi keyfine bakması.Bunu nasıl bu kadar normalleştirdiniz aklım almiyor...Yani beyimiz odaya gelip iki sarılıp öpse size yetecek,her şey mükemmel olacak öyle mi.

Allah rızası için kadınlar şunu normalleştirmeyin,çocuğu tek başınıza yapmadınız, ebeveynlik sadece anneliği kapsamıyor.Sonra çocuklarınizda böyle görüp böyle yetişiyor,normali bu sanıyor.

Babalık, kocalık görevini yapsın,annenin yükünü paylaşsın da,isterse gidip çatıda yatsın yani.

Ee sarılınca bitti mi tüm eşlik görevi ve babalık sorumluluklari?
Siz de sarilin o zaman. Sonra da o gitsin üç bebekle cebelleşsin geceler boyu bakalım ne der?
Ne ala memleket ya.

Siz bakıcı değilsiniz. O bebeklerim yapımında eşit payınız varsa bakımında da eşit olacak. Diğer türlü bakıcı, hizmetçi yerine koyuluyor insan. Siz de bu görevi bir güzel onaylamış kabullenmiş oluyorsunuz.

Kendi değerinizi anladığınızda insanlara indirim yapmaktan vazgeçersiniz diye bir söz okumuştum.
Bunlar hep kendinin, canının değerini bilmemekten.
Indirim yapa yapa bir sarılmaya düşmüşsünüz kusura bakmayın da. Tavrınızı koysanız iki gece ust üste tek baktığınızda aman kadin yalnız kaldı diye huzursuzlanır, çekinir, ama nerdeeee...

O kadar güzel ifade etmişsiniz ki,indirim yapa yapa bir sarılmaya düşmüş.Adam bi sarılıp arkasını dönüp os.. os.. uyusa kadin mutlu olup saçını süpürge etmeye devam edecek yani,heyy Allah'ım .

Bir küçük çocuk ve ikiz bebeklere kendiniz bakıyorsunuz ve eşiniz destek olmuyor öyle mi ? Valla hem şaşırdım hem kızdım kusura bakmayın. Bunu nasıl normalleştirdiniz ? Size yazık değil mi ? Bence tv izlemesini şimdilik rafa kaldırıp bebekler için yardım talep edin

Genel olarak eşim bebeklerle hiç ilgilenmiyor gibi algılanmış yada gece gece sinirle çok ifade edemedim. Eşim ikizlere çok bakar sadece ikimiz bakıyoruz başka türlü üstesinden gelinmezdi zaten. Arkadaşlarımla buluştuğum oldu gezmeye çıktığında. Üçüne de bakar. İş hayatı aşıri karışık. Bazen çok rahat bazen aşırı yoğun. Adam yoğunken de rahatken de TV başında uyumaya başladı, sinirim ona. Bebeklerin odası bir süre ayrıydı da oğlum hasta olunca ikizlere geçmesin diye tekrar yatak odasına aldım. Adamın bebek sesi umuru değil ki, çok ağlarlarsa bakar yoksa uykusundan kalkamaz pek. Belki gece erken yatsa arada sabahta o bakacak ama nerdeeee.... Bin kez konuştuk.. başka bir durumu olmadığını biliyorum. Artık bir süre bu sıcakta koltukta yanında yatcam bu sefer o gelir yatağa hadi yatalım diye. Yani umarım. Bu son kozum sonrasında TV yi camdan firlatcam

Bu arada evin işlerinden yemek ve ütü de genelde esimdedir. Öyle sadece yan gel yat olsa cekmezdim asla Allah korusun da.

Benim eşim de öyledir ama ben takılmam. Geç saatlere kadar oturur, koltukta uyuyakalır sabaha karşı yatağa gelir. Ama bu bizim aramızda hiç sorun olmadı. Çünkü ben erken yatarım yatakta uyumayı severim. O geç yatar ve koltukta uyumayı sever. Ama biz en başından beri bunlara takılan bir çift değiliz. Sizin bakış açınız farklı olabilir. Ama bebek olunca böyle davranmasına ben de bozulurdum o konuda haklısınız. Çocukların bakımına yardım etmeyip sabaha kadar salonda takılması doğru değil.

Benim eşim de öyledir ama ben takılmam. Geç saatlere kadar oturur, koltukta uyuyakalır sabaha karşı yatağa gelir. Ama bu bizim aramızda hiç sorun olmadı. Çünkü ben erken yatarım yatakta uyumayı severim. O geç yatar ve koltukta uyumayı sever. Ama biz en başından beri bunlara takılan bir çift değiliz. Sizin bakış açınız farklı olabilir. Ama bebek olunca böyle davranmasına ben de bozulurdum o konuda haklısınız. Çocukların bakımına yardım etmeyip sabaha kadar salonda takılması doğru değil.
Birlikte yatağa girmek demek yatakta muhabbet etmek, sarılmak, biraz öpüşmek, arada müzik dinlemek, daha muhabbetli olmak demek. Ben eşimle o muhabbeti seviyorum :( o yüzden eksiklik hissediyorum belki de

Çocukları tek başına mı yaptın ablam?
Ne biçim koca, ne biçim baba bu?
Hiç mi ilgilenmiyor çocuklarla?
Bu ne ya böyle evlilik mi olur? Her zorluğu kadın çeksin kendisi ne işe yarıyor? Gidip üç kuruş para getiriyor diye adam mı sanıyor kendini? Düzeltsin kendini, çocuk konusunda sana yardımcı olsun.

Bebeklere dair ondan bir beklentim isteğim de yok ki. Sabahları sık uyaniyorlar agliyorlar ama.zaten sabaha geliyor yatağa buna rağmen. Çocuklara bakmaya değil tabi... Dun sabah hastaydım da çocuklara şimdi sen kalksan dedim diye gelmiycem de artık yatağa bilmem ne dedi iyice sinirlerimi zıplatti sabrettim.
Çok kilo aldım, kendime doğru düzgün bakamıyorum, demin diğer bir konuyu görünce bunu da ekleyeyim dedim. Bir donemnde cinsel istediklerine yok dediğim oldu bir dünya işin için de paşama vakit ayiramamis olabilirim! Ama.bunlarin karşılığı yatağa gelmemek olmamalı diye düşünüyorum.
Bir dünya işin içinde?
İşle ne alakası var?
Sadece o sizi arzuluyorsa ve sürekli reddediliyorsa yanınızda uyumanında bir cazibesi kalmamıştır, adam sizi seviyor ve ilgi istiyor bunun nesi kötü? Adamı kendinizden kopartmışsınız şimdi yatağa geç geliyor diye dertleniyorsunuz, bir gönül alsanızda aradaki buzu eritseniz?
3 çocuk, ikizler bebek, ev işi, ütü, çamaşır, bulaşık bla bla…..e peki eş, sevgili, hayat arkadaşı, paylaşım…..
Günde bir saatte eşinizle vakit geçiremiyorsanız bence bir kendinizi irdeleyin

Yine uyumuş başında. B.k var çünkü oturma odasında. Sinir oluyorum ya. Bir de laf edince daha çok tepki gösteriyor. Sanki ben çok absürt bir istekte bulunuyorum. Bunu da böyle kabul edecekmisim. O zaman o da benim sigaramı kabullenseydi. O istiyor diye zorlansam da bıraktım ben. İstediğim vaktinde yatakta olması çok mu zor birşey. Hadi biraz oturması geldi bir de iki de yatakta olsun. İlla oturma odasında olacak.
Ya yatağa gelene kadar bu adam neden çocuklarına bakmıyor asıl mesele bu. İkizlerle tek başınıza nasıl ilgilenebiliyorsunuz aklım almadı. İki çocuğumda da eşim geceleri sabaha karşı nöbeti devralırdı benim de biraz uykumu alıp gün içinde insana benzeyeyim diye.

Merhaba hanımlar...
Var. Aynen ben. Benim eşimde böyle. Evliliğimizin başından beri böyle. Bizim uyku ritimlerimiz ters. Şöyle ki ben erken yatar, erken kalkarım. Eşimse gece sabaha kadar oturur sabaha karşı yatar. Çoğunlukla da koltukta uyur kalır sabaha kadar. Evliliğimizin başında ben de bunu dert ediyordum ama artık saldım. Siz de salın. Bırakın adam nerede uyumak istiyorsa uyusun. Oturmak istiyorsa otursun. Belli ki uyku ritimleriniz uyuşmuyor. Eşiniz gecenin geç saatlerine kadar oturan, sabah da geç kalkan biri. Bu kolay kolay değişmez. İnsanların uyku ritimleri farklı, bazıları "baykuş" bazıları "tavuk" oluyor. Ancak dikkat ettim, siz son üç aydır böyle diyorsunuz. Daha önce nasıldı? Sonuçta ilişkiniz iyiyse, kafaya çok da takmayın derim. Ben şöyle düşündüm: Bu ev onun da evi, insan kendi evinde istediği yerde uyumakta, ve istediği saatte uyumakta serbest. Benim eşimin ayrıca KOAH hastalığı var, bazen geceleri uyku apnesi oluyor. Kendisi farkında olmasa bile çok rahat olan televizyon koltuğunda daha rahat nefes alarak uyuyor. Ben da rahat bırakıyorum. İlişkimizde bir sorun yok. Dolayısıyla "eşler aynı saatte aynı yatakta yatmalı" şeklindeki kalıplaşmış kurallara göre yaşamak zorunda değiliz.

Ben yatağa gelmemesinden ziyade, bebekleri niye bana kitliyorsun diye çıngari basmistim. 2 bebek bi cocuk bakmak kolay mı?
Kalsın gece bi kerede o baksin

Back
X