Yatak Odası Dekorasyonu Yatak Odanızı Güzelleştirmenin Yolları

kronick

bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.807
29
43
Stresli geçen bir günün yorgunluğunu ancak rahat bir uykuyla atabilirsiniz. Rahat ve huzurlu bir uykunun yolu ise ferah bir yatak odasından geçiyor.

Bazı ufak tefek değişikliklerle daha ferah yatak odaları yaratabilirsiniz. Elinizdekileri en iyi şekilde değerlendirebilmeniz için birkaç pratik öneri sunuyoruz.

1- Öncelikle yatak odasının ışığını ayarlayarak işe başlayabilirsiniz. 100 watt´lık parlak ampulleri 40 ya da 60 watt olanlarla değiştirerek daha yumuşak ve sıcak bir ortam yaratın.

2- Yatak, evin yıllarca değişmeyen demirbaşlarından biridir. Bu nedenle alabileceğiniz en büyük yatağı almalısınız. Ancak odada dolaşacak kadar yer kalması ve dolapların da sığması gerektiğini unutmayın.

3-Yatak odasında kullanılan başucu lambalarının doğru yükseklikte olması gerekiyor. Işık, kitabınızı aydınlatacak kadar yüksek ama gözünüzü rahatsız etmeyecek kadar da alçak olmalı. Komodin kullanamayacak kadar küçük yatak odalarında apliklerden yararlanılabilir.

4- Küçük bir yatak odasına mobilya seçerken çok sayıda küçük parçanın odayı daha büyük ya da ferah göstereceği yanılgısına kapılmayın. Düz hatları olan birkaç büyük parça mobilya çok daha işlevsel olacaktır. Doğru seçilmiş az sayıda mobilyayla da yatak odasındaki tüm ihtiyaçları karşılayabilirsiniz. Bunun en iyi yöntemlerinden biri de kolon aralarına yerleştirilen dolaplardır.

5- Yatak odanızın yeni düzenlenmesiyle uyum sağlaması için sadece kapılarını değiştirmek yeterli olacaktır.

6- Modern gardıropların sadeliğinden sıkıldıysanız, antika bir gardırobu gündelik kullanıma uygun hale getirebilirsiniz. Kullanışlı raf sistemleri ve askılarla yeniden düzenleyeceğiniz iç aksam, eski bir dolaba modern işlevler yükleyecektir.

7- Nereye koyacağınızı bilemediğiniz eski bavullar bazen dekorasyonun bir parçası olabilir. Yatağın altına yerleştireceğiniz antika bavul alışılmışın dışında bir baza vazifesi görebilir.

8- Yatak odaları elimizin altında olmasını istediğimiz pek çok küçük eşyayı barındıran yerlerdir. Mücevherler, incik boncuklar, makyaj malzemeleri, parfümler... Tüm bunları dağınık bir görüntü yaratmadan bir arada tutmanın yollarından biri de çeşitli boylardaki kutulardır.

9- Direkli yataklar standart büyüklükteki yatak odaları için bir lüks, ama yeterince yeriniz yoksa bile birkaç küçük hileyle bu sistemi uygulamak mümkün. En kestirme yol tavana, yatağın kenarlarına denk gelecek yerlere korniş asmak ve hafif şeffaf perdeler kullanmak. Perdeleri, gün içinde yatağın kenarına asacağınız askılara tuttururken geceleri de romantik bir atmosfer yaratmak için açabilirsiniz.

10- Küçük bir yatak odasında direkli yatak kullanmanın bir başka yolu ise direkleri oluşturan ahşap strüktürün malzemesini çeşitlendirmek. Paslanmaz çelikten ince çubuklar ya da açık renk ahşap çıtalar fazla yer kaplamaz ve gözü yormaz. Perdesiz kullanabilir ya da sadece yatak başına çok ince bir tül asılabilir.

11- Yatağın başucuna asılan bir taçtan sarkıtılan perde odak noktasını yukarıya çekerek tavanın daha yüksek görünmesini sağlar.

12- Günümüz yatak odalarının hemen hemen hepsinde televizyon bulunuyor. Televizyonu şifonyerin üzerine koymak yerine kapaklı bir dolaba yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu size kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

13- Duvardan duvara gardıroplarda yerden tasarruf etmek için sürgü kapaklar ideal. Aynalı kapılar mekanı büyük gösterse de modası çabuk geçer. Bunun yerine parlak ve açık renk bir yüzey seçebilir, pürüzsüzlük etkisini artırmak için gizli kulplar kullanabilirsiniz.

14- Dışarıya taşan pencereler yer kaybı anlamına gelir. Bu bölmeleri altı sandıklı oturma alanlarına dönüştürebilirsiniz. Bir başta alternatif ise bu ölü mekanlarda puf ya da sandık kullanmak.

15-Yatak odanızı tasarlarken farklı renklerin yaratabileceği etkiyi unutmayın. Soğuk yeşiller, maviler ve pastel sarılar sizi rahatlatırken, parlak kırmızılar, turuncular ve pembeler sıcak ve enerjik bir etki yaratır.

16- Çok küçük ya da şekilsiz bir yatak odası için en pratik çözüm sipariş mobilyalardır. Bu şeklide her santimetrekareden faydalanabilir ve düzenli bir ortam yaratabilirsiniz. Ayrıca bu şekilde birçok gizli bölmeniz de olur. Sözgelimi ayakkabılık gibi. Sonuçta uzun bir dolap silsilesi ile karşı karşıya kalırsanız bu tekdüzeliği birkaç cam kapak ile kırabilirsiniz. İçerideki dağınıklığı gizlemek için ise güzel bir kumaşı kapaklara zımbalayın.

17- Dar bir yatak odasında iki büyük komodine yer olmayabilir. Pratik bir alternatif, yatağın başucuna denk gelen kısmına saat, kitap gibi aksesuvarların yerleştirilebileceği nişler ya da raflar yaptırmak. Unutmayın ki yüksekte olan şeyler gözün odak noktasına denk gelir. Bu yüzden buraları derli toplu tutmakta fayda var.

18- Oda spreyleri, lavanta, papatya, biberiye gibi huzurlu bir uyku sağlayacak rahatlatıcı yağlar pozitif enerji yayacaktır.

19- Yatak odanızda yenilik peşindeyseniz yeni bir yatak başı satın alabilirsiniz. Çarpıcı bir yenilik için imitasyon süet, denim ya da fitilli kadife seçebilirsiniz. Kumaşın yıkanabilir olmasına dikkat edin.

20- Tuvalet masası için boş duvar kalmamışsa onu yatağın ayak ucuna koyabilirsiniz. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta komodinle yatağınızın aynı yükseklikte ve renkte olması.

21- Yatak odasında duş almak için bir alan yaratmak da mümkün. Hemen yandaki bir odadan biraz alan çalabilir ya da yatak odasının bir kısmını böyle bir mekan için ayırabilirsiniz. Bir başka seçenek ise bir köşeye küçük bir küvet yerleştirmek.

* Yatakta kahvaltı yapmayı sevenlerdenseniz, başucunuza yerleştireceğiniz tekerlekli bir sehpa çok kullanışlı olacaktır.

* Kendi halinde bir tuvalet masasını ya da sade bir aynayı küçük ampullerle çevreleyince güzel, romantik bir atmosfer yaratabilirsiniz.

* Radyatör gibi iç mekan tasarımında görmek istemeyeceğiniz detayları küçük dolaplarla gizleyebilirsiniz.
 
kronıck sagol canım.yatak odamız kucuk ve ben yatagımızın etrafına tuller ıstıyorum umarım bır gun olur
 
kronik canım harika verdiğin fikirler umarım bende bir gün yatak başlığı alarak başlarım bu işe:laugh:
 
Tesekkürler canim ama simdilik bunlari uygulayamiyorum.Yatak odam o kadar
kücükki adim atacak yer yok.
 
ya benım odam dar yaaa gıcık oluyorum fıkırlerınızın hepsının zaten yapmısım ben
 
yatak odamı beğenerek aldım çok da seviyorum ama koyu renk:KK43:( ve hergün tozlanıyor sinir bozucu... 2 yıllık evliyim, bi şansım daha olsa kesinlike açık rek alırdım:bbo:
 
X