- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 882
- 448
- 44
- Konu Sahibi turklokumu
-
Arkadaslar 7 aylik hamileyim geceleyin horluyorum ve uc dort defa tuvalete kalkiyorum. Uyurken surekli rahatsizim bu koca karnimla ve sagimdan soluma da cok fazla donuyorum. Son zamanlarda esimde normalden fazla surekli bir basagrisi var. "Bugun doktora gidelim" dedigimde "geceleyin hic uyuyamiyorum onun icin de olabilir "dedi. Gunduz ise gidiyor, bense evdeyim. Bu durum beni cok uzdu.Cunku benim yuzumden uyaniyor. Sizce mantikli davranip yataklarimizi ayirmali miyiz, ayirirsak bu bizi birbirimizden sogutur mu? Ikilemde kaldim siz olsaniz ne yapardiniz?
Ben yüzüğe ve yatağa çok anlam yüklemeyenlerdenim.
Evlilik ne aynı yatakta yatmak ne de yüzük takmak değildir. Evlilik hayatı paylaşmaksa pekala ayrı yataklarda da hayat paylaşılabilir.
Hele babadır kolay mı baba olmak, oda katlansın vs türü bakış açısını anlayamıyorum. Baba olmak rahat uyuyamamak mı olmuş oluyor ?
Valla arkadaşım nasıl rahat edecekseniz öyle uyuyun. Evlilik ne aynı yatak demektir , ne de ayrı yatakta yatanların evliliği sekteye uğrar.
sadece 2 arkadaş ile aynı görüşteyiz,bende yatak ayırmanın bir çözüm olacağını düşünüyorum ben zaten uykusuz kalıyorum kalacagım kadar eşim neden kalsın ki,bencilce bir davranış olur alışsın zorluga dıyorsunuz da bebek dogmadan hiç bir erkek anlamaz arkadaslar, zaten bebek dünyaya gelınce yeterı kadar uykusuz kalacak hem anne hem baba ben daha şimdiden bazı günler ayrı yatıyorum gece tuvalete kalkıyorum,kramp giriyo,horlayabılıyorum vs vs gecıyorum salona eşimide kaldırmıyım diye tabı kı cok siddetli ağrı ya da baska bir anormal durumlarda eşime haber verırım oda ilgilenir,yani ayrı yatmakla eşler birbirinden soğumaz ..
Doğumdan sonra ciddi şekilde uykuya ihtiyacınız olacak.
Evet,eşinizde babası,azıcık sıkıntıya katlanırversin ne olacak?diye düşünürüz.
Fakat derinlere indiğimizde,gerçekten lohusalık döneminde eşlerde sıkıntı çekiyor.
Manevi yönü bırakıp,en sağlıklısı nasıl yaparız?yönünü düşünmeliyiz bence.
Eşinizde şu günleri rahat ve güzel uyku ile tamamlasın ki,bebeğiniz doğdunda size yetecek enerjisi olsun.
Sonuçta yeni doğan bebeğinizle siz uğraşacaksınız gece gündüz.
Uzaktan biz ne dersek diyelim,söylemesi çok kolay.
Bende geçen sene doğum yapmış biri olarak,cidden lohusalık döneminde enerji toplayınız diyorum.
Bizim başımıza sizin gibi uyku sorunu gelmedi karı koca.
Çok wc ye kalksamda sorun olmadı..eğer gerçekten eşim baş ağrısı çekseydi,cidden ona kıyamaz,manevi yönü bir tarafa bırakıp,onun sağlığını düşünürdüm.
Neden baş ağrısı çeksin ki eşim?Onun bana,benim ona ihtiyacımız var..
Herkes dört köşe uyurken,biz uğraşacağız çocuğumuzla..O yüzden bu günleri dinç ve sağlıklı geçirin diyorum..
Genede karar sizin..
Arkadaslar 7 aylik hamileyim geceleyin horluyorum ve uc dort defa tuvalete kalkiyorum. Uyurken surekli rahatsizim bu koca karnimla ve sagimdan soluma da cok fazla donuyorum. Son zamanlarda esimde normalden fazla surekli bir basagrisi var. "Bugun doktora gidelim" dedigimde "geceleyin hic uyuyamiyorum onun icin de olabilir "dedi. Gunduz ise gidiyor, bense evdeyim. Bu durum beni cok uzdu.Cunku benim yuzumden uyaniyor. Sizce mantikli davranip yataklarimizi ayirmali miyiz, ayirirsak bu bizi birbirimizden sogutur mu? Ikilemde kaldim siz olsaniz ne yapardiniz?
Ben uyumuyorum esim de uyumasin
Wc ye kalkiyorum esim de kalksin
gibi gibi....
O zaman 9 ay boyunca bebeginizi karninizda tasiyorsunuz bari esinizde 9 ay boyunca karninda biseyler tasisinnnn....
Dun gece oglum huysuzlandi yatagimiza aldik,esim rahat edemedigimi bildigi icin gitti salonda yatti bende sabah ise gitmeden once yanina kivrildim 1 saat yattik beraber.
Yataklari ayirmanin sogukluk getirecegine hic inanmiyorum. Sonucta sizde ve esinizde sorun teskil eden bir durum varsa ben uyumuyorsam o da uyumasin gibi bir bencillige dusup esinizinde sizinde gunluk enerjinizi dusurmeye hakkiniz olmadigini dusunuyorum.
Zaten esiniz bilincli bir baba olursa bebek dogduktan sonra size elinden gelen yardimi yapacaktir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?