Yatalak Kaynana veya Kaynbabaya bakar msnz?

tabiki bakarim rabbim kimseyi o duruma düsürmesin:Saruboceq:
yatanada zor bakanada ama hic bir kimse evlat gibi olmaz bakici ne kadar bakabilir.
unutmayalimki onlar bizim atamiz birlikte yasadigimiz esimizi onlar bu yasa getirdi.
hani derler ya bir ata 9 evlada bakar büyütürmüs ama 9 evlat bir ataya bakamazmissenağlama
insan ne yasarsa yasasin gecmisin kiinin esiri olmamali hickimse dört dörtlük deyildir..
hepimiz zorluklardan gectik ama her ne yasarsak yasayalim vijdanli davranmaliyiz..
cok sevdigim esim icin yaslilara hürmetim icin seve seve bakarim...

Allah korusun..kimsenin başına vermesin..ama olursa tabi bakacağız sokağamı atacağız..aynısı bizim ailemizinde başına gelebilr eşimizin istemediğini düşünün..yada aynısı bizim başımıza gelebilir..yaşlanmaya gerek yok..şu genç halimizde biz bakılacak duruma düşebilir..
Allah uzak etsin hepimizden

bakacak durumdaysam mesela evdeysem çocuklar büyümüşse tabi ki bakarım bir gün ben de yaşlanıcam...
ama calışıyorsam bakamam çünkü benim vücudumun da dinlenmeye ihtiyacı var böyle bi durumda bakıcı kadın tutarım ve ben de ayrıca he rgün ilgilenirim...evimde de olabilirler ..

öyle bir durumda onlari o sekilde birakamam allahtan korkarim
allah ne kimseyi bana ne beni kimselere muhtac etmesin
hastalik bu cok zor insan yasamadan bilemiyor
gecenlerde ameliyat gecirdim anlayabiliyorum corabinizi bile cikarip giyemiyorsunuz bir bardak suya uzanip alamamak ne kadar kötü bir duyguymus megerse

Tabiki bakarim, hepimiz birgün bakima muhtac kalamazmiyiz? Sonucda hersey rabbimden geliyor. Elbete duydugum "Insan eti agirdir" atasözü de var, ama unutmayalim genc ol yasli ol, hepmizin basina gelebilecek bir durum. Ama en büyük dilegim yüce mevlamdan, kimseyi kimseye muhtac etmesin.

Kayınvalidemde kayınpederimde çok iyi insanlar. Farklı bir şehire geldiğimden ve ailemde yanımda olmadığından daha bir özen gösteriyorlar. Kayınvalidem arada bir laf der herşeyin en iyisini kendi bildiğine inanır ama kendi annelerimizde de bu huy yok mu sanki. Ama nedense kaynana olunca daha çok gözümüze batar ağrımıza gider.Kayınvalidemde zaten şeker,tansiyon, kas erimesi ve uyku düzensizliği var. Çok uzun yürüyemez, fazla ayakta duramaz. Hemen yorulur. Kayınpederim çok daha sağlıklı ama önlerinde daha uzun seneler var Allah göstermesin birşey olsa da yatağa düşseler evimi evlerine taşır çalışıyor olsamda bakarım. Rabbimiz büyüklerimiz ne yaparlarsa yapsınlar, ne şerde bulunursa bulunsunlar siz iyilikle karşılık veriniz buyurmuşlardır. Biz evlatlık vazifemizi yapmakla hükümlüyüz. Eğer bize karşı kabahatleri varsa bunun hesabını tutmak Yaradana aittir. Yarın bir gün bizde kayınvalide olacağız bizde belki gelinlerimizi beğenmeyeceğiz yada elimizde olmadan bir laf edeceğiz. Ama bizde yaşlanacağız yatağa düşeceğiz belki işte o zaman bizde onlardan o şefkati bekleyeceğiz. ınsan ne ekerse onu biçer hayatta..

bu söze katılıyorum arkadaşım çok doğru bir laf
k.validemin 8 evladı var
gecen sene ayağını kırdı hep yattı evlatları geldi ama eh işte binada ki 2 erkek evladı kah indiler yanına kah inmediler karılarıyla
kızlar baktı gidiş o gidişleri oldu
bana kaldı her zorumluluk yılmadım isyan etmeden baktım bakmaya bilirdimde
eşimin bana yıllarca çektirmesine karşın k.validenin çok sevdiği kıyamadığı geliniyle yaptıkları şeylere rağmen ben
bakmam demedim
güvendikleri uğramaz oldu gözümün içine baktı ve ben içimdeki o nefretlere karşı kayınvalideye baktım ve yattığı yerden bile yetti bana sinir edene kadar
ve benim yerime bir başkası olsaydı bakmazdı
şimdi allaha şükür ayaklandı

bakarim tabiki niye bakmiyim,yinede RABBIM kimseleri hasta etmesin,baskalarina muhtac etmesin,,
kayinvalidemde,kayinpederimde cok iyilerdir,ALLAH saglik versin her zaman,,:Saruboceq:

bana yapmadıklarını bırakmadılar ama öle bir durumda napardım şimdiden bişi demek zor ...ama dilerim Allah benim elime düşürmesin onları bu onlara dahada ızdırap olur ölmeden ..utanırlar belki...

allah kimseyi o duruma düşürmesin ama bakardım.bizimde annemiz babamız var.onlarda bi anne baba .herşeyden önce vicdanım bakmamaya asla el vermez.

bana yapmadıklarını bırakmadılar ama öle bir durumda napardım şimdiden bişi demek zor ...ama dilerim Allah benim elime düşürmesin onları bu onlara dahada ızdırap olur ölmeden ..utanırlar belki...

sen bakta utanmak onlara kalsın canım
ben eşimle fırtınalı günler geçirdim kimse oğlularına sen ne yapıyon demediler
aksine eşimin tayfası üstüme üstüme geldi
ve ne oldu yaptıkları karmı kaldı yanlarına istenmeyen ben baktım
onlara acaba utandılarmıkine ben onlara bakarken
ah kardeşim ah mafoldumben

canim genede sen kazanmissin bence allah senden razi olsun:1hug:
ne demisler iyilik yap denize at yaradilan bilmezse yaradan bilir:asigim:
kimse bulundugu mevkiiye kolay gelmiyor herkes bir sekilde birseyler yasiyor
ama er gec sabreden muradina eriyor..
eminim sende bu yaptigin iyiligin karsiligini mutlaka alirsin canim o güzel yüregine saglikopuyorumnanaktan

allah kimseyi kimseye düşürmesin bakardım aramızda ne geçerse geçsin sonuçta eşimin anne ve babası . yarın bizim başımıza ne geleceği belli değil

allah kimseyi kimseye düşürmesin ama allahtan gelenede birşey denmez.allah göstermesin ama olursa öle bişi gönül rızamla elbet bakarım.anne baba onlarda ne olursa olsun.herşeyden önce insan yahu.huzurevine bırakanlardaki vicdanı asla anlayamamış kişiliklerdenim ben.

bu durum da ; çekene de zor bakana da zor.. Allah kimseyi yatırıp kimseye muhtaç etmesin. ama öyle bi durum olursa dilleri tatlı olduktan sonra seve seve bakarım. ama ne kaynanalar var,gelini altını temizler yedirir içirir ama hala laf söyler,yaptığını beğenmez.. tatlı dilli olsun canımı yesin valla

tatlı dilli güler yüzlü olduktan sonra yatalak olmasada yine seve seve içimden gelerek bakrım amaaaa benim ki sivri dilli suratıda turşu satıyor

tatlı dilli güler yüzlü olduktan sonra yatalak olmasada yine seve seve içimden gelerek bakrım amaaaa benim ki sivri dilli suratıda turşu satıyor

Allah sabır versin o zaman canım , ne diyim.. bir an önce ya onu kurtarsın,ya seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…