Yatalak Kaynana veya Kaynbabaya bakar msnz?

walla kaynanam kayınbabam cok ıyı ınsanlar allah bınkere razı olsun ve cok yaslılar bazen bende dusunuyorum cok zor ama genede bakarım mutlaka mukafatını alacagımdır

aslında benden önce eltimin bakması lazım çünkü onu evlatlarından ayırmıyorlar varsa yoksa o erkek torun vermiş ya ev almışlar tatil masrafı karşılanıyor evlatlarına her imkan sunuluyor eve 1 kg kıyma giriyorsa yarım kg ona bizede üvey evlat muamelesi yapılıyor.
bana çok çektirdiler ama yinede bakarım bakarımki ölmeden önce bana karşı utansınlar isterim.

allah hepsinin yardımcısı olsun anne babalarımızında.ama bilmiyorum bakımları çok zor bakmaya çalışırımda yapabilirmiyim ?????

Allah sağ gözü sol göze muhtaç etmesin.Hastalık hepimiz için,ne zaman kime vuracağı belli olmaz..ınsan eti ağırdır..
Elbette çok zor hasta bakmak ama Allah esirgesin öyle bir durum olsa elimden geldiğince vazifemi yerine getirmeye çalışırım.Yalnız bu kayınvalidem için geçerli,kayınpederimle ise ancak kısmen ilgilenebilirdim sanıyorum...

Son düzenleme:
kayın validem vefat etti. eğer yaşasaydı ve böyle bir durum olsaydı bakardım.
ama erkek bambaşka yaa... hem o utanacak hem ben utanıcam. zor yani.
çok zor bir soru... ama diğer yandan bir gü insan kendi başınada gelebileceğini düşününce aşkımında yardımıyla bakardım herhalde. altını o temizlerdi ben yemeğini yedirirdim filan. ancak öyle...

çok zor olur herhalde bakımı...insan yükü çok ağır olur der annem hep... ama bakardımm...ve vicdan sahibi olan herkes bakar diye düşünüyorum..yinede allah kimseye yaşatmasın böyle bir durumu... üç gün yatak dördüncü gün toprak..

Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin,kimseyi kimseye muhtaç etmesin,kayınvalidem,kayınpederim kim olursa olsun bakarım,hiç tereddüt etmema.s

hiç yalan atamam yada aaa bakmam mı bakarım tabi diyemem çünkü kendimi kandırmıs olurum
ama baktırırım elimden gelen en iyi kosullarda heleki kayınpeder erkek yani cok zor ve benim annem kendi annesine bakıyor öyle bakarım dendiği gibi olmuyor bence insan eti gercekten agır heleki wc olayı ,banyosu doktora götürmesi ayrı ayrı sabır isteyen bir durum bence yasanmadan bilinecek olay gibi gelmedi bana

sürekli asla bakamam galiba. çünkü ağıza alınmayacak hemde haketmediğim sözler söylediler. eşimle beni hep ayırmaya çalışıyorlar. bakımları için para verebilirim ama.

tek başlarına çaresiz bırakmayacağım kesin
vicdanım asla buna müsade etmez
bakım şekline gelince buna bişey diyemem
ya kendi evimde ya kendi evlerinde veya bakıcı yardımıyla
zamanın koşulları içinde bulunduğum durum gösterir bunu
ama kimse kimseye muhtac olmasın Allah çekilmeyecek dert vermesin
ve herkez zamanında yaptığından utansın
o halde yaşlı ve muhtac hale gelmiş bi insandan ilgimi alakamı esirgemem

bakarım
ben eşimin ailesine bakmazsam
allah korusun benim ailem bakıma muhtaç olduğunda hangi yüzle onlara bakalım derim

çok doğru valla
sanki sadece kocamın ailesinden birimi bakıma muhtac kalacak
ya onlardan önce benim ailemden birine bişey olursa ve eşim bakamayız diye
burun kıvırırsa :gitme: çok üzülürüm kahrolurum
öyle vicdansız kocayı defeder gider annemede babamada aslanlar gibi bakarım
e ben böyle düşünürümde kocam çok farklımı düşünür
nihayetinde iyide olsa kötüde olsa onunkide anne baba

şuan ki durumum için söylüyorum
emeklilik yaşımı ben bile görebilirmiyim bilmiyorum ama uzun yıllar çalışacağımdan en iyi şekilde bakımını yaptırıp işimden arta kalan zamanlarda gene kendim ilgilenirim
çalışmıyorsam mutlaka kendim bakardım
eşimde bende ilgisi ve bakımını vaktimiz imkanımız varsa kimseye bırakmayız (beyaz melek'i izleyince konuşmuştuk bu konuda çünkü)

hepimizin anne ve babasını Rabbim elden ayaktan düşürmesin :Saruboceq:
çoook zor bir durum

kayınpederimi nişanlıykenb kaybettik.kaynanam var.2 sene kadar kendisiyle oturdum saolsun yapmadıkları kalmadı.bu durumda bakmam.ama bakılması için elimden geleni yaparım. oda eşimin hatrı için...

Kayınvalidem ve kayınpederimin hakkını asla ödeyemem. Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin tabii ama yardıma ihtiyaçları varsa elimden ne gelirse yaparım

ben 8 9 aylık hamile iken belim ağrımıştı disk kaymasından dolayı ve bi kaç gün kımıldayamadım. eşim beni koltukta doğrultmaya çalışıyor ama bi türlü olmuyodu. bende gücümü veremedim ağrıdan. o anki hissettiğim o kadar farklı bi şeydiki tarifi yok. ki bi kaç kere oldu çok değil. allahım dedim beni kimselere muhtaç etmesin yarabbim.
eşimin ailesine gelince beni dul kadın gibi bi iğnesiz gelin ettiler. hiç annelik babalık yapmadılar amaaa hiiiiç de bi kötülüklerini bi kötü laflrını işitmedim. yukarda allah var inkar edemem. izinlerde normal iki tanıdık gibi gidip geliriz memlekete gelin kaynana ilişkimiz yok iyi yada kötü. annem şimdi ananeme bakıyor çooook zor hemde çok.
kırgınlıklarım var ve heep diyorum allah onları bana muhtaç etmesin ki geçmişteki kırgınlıklarımı hatırlayıp kötü davranırsam diye korkarım. ama mecbur kalırsam bakardım atamazdım çok zorlanırdım ama bakardım. benimde anam babam var.

Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, onları bize bizi onlara uhtaç etmesin inşallah..
Yatalak bakmak çok zor anneannem yatalaktı teyzem bekar olduğundan (dul) onunla otururdu o baktı bizde yaz tatillerinde kaldık yanında ama altından alması banyosu temizliği çok zor
çok şükür anneannemin akli dengesi yerindeydi ama yata yata kafasında kurardı yine de bitanem..
Bana gelince bu bilmiyorum ama çok zor bakamam sanırım ama mutlaka mali açıdan yardım eder bakıcı tutarım her fırsattada ziyaret ederdim mutlaka..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…