Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yatılı bakıcı mı gündüzlü mü ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

zuka24

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
2.059
2.188
133
Merhaba
2 yaşında kızım ve Eylül ayında doğacak ikinci kızım için bakıcı arıyorum. Bende çalışmıyorum. Beraber bakacağız.
Yatılı mı gündüzlü mü daha iyi olur ? Şartları neler oluyor ? Bakıcı çalıştıran arkadaşlar fikir verebilir mi ?
Yabancı olayı da var tabi. Oturduğumuz mevkiide çok fazla çalıştıran var parkta çocuklarla bakıcılara çok denk geliyorum. Özbek bir bakıcı arkadaşının olduğunu söyledi ama detay konuşamadık kızım durmadığı için.
Fikirlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler

Özbek yabancı değil, Türk'tür.

Bence gündüzlü bakıcı daha iyi.
Artı eksi tablosu oluştur.

Artı:
Türk, ama yabancı dil biliyor.
Deneyimli.
Genç ve dinamik.
Bilgili.
Olası bir durumda nasıl müdahale etmesi gerektiğini bilecek vs.

Eksi:
Maaşta anlaşmazlık.
Uzaklık.
Saat uyuşmazlığı.
Etkinlik kapasitesi kısıtlı vs.

merhaba, benim 3 aylık bebeğim var. yanıma işe başlayana kadar bana ve bebeğe alışması kolay olsun diye part time bir bakıcı tuttum. gündüzleri geliyor yanıma haftanın belli günlerinde. mesela akşamları o giderken veya onun olmadıgı günlerde zorlanıyorum, üstelik tek çocukla.

iki çocuk olacaksa mutlaka yatılı bakıcı düşünün derim, ben de işe başladıgımda bakıcımızı yatılıya çevireceğim...

Mrb arkadaşlar. Uzun zamandır siteyi üye olmadan takip ediyordum. Şİmdi bebişlerim biraz büyüdü de yazabiliyorum. Bakıcı konusunda bende çok sıkıntılar çektim. Yatılı mı olsun gündüzlü mü olsun derken onlarca tecrübem oldu. Benim önerim ikiz annesi olarak kesinlikle yatılı bakıcı bulmanızdır.

Kendimce sebeplerim; öncelikle yatılı bakıcı demek devamlı elinizin altında birisi var demektir. Ama gündüzlü bakıcı sabah belli saatte gider akşam belli saatte (saati geldiği an) çeker gider. O anda bebek ağlıyor mu? Altı mı değişecek ne olacak umrunda bile olmaz. Burada insanları kötülüyor gibi olabilirim ama en iyisi bunu yapacak arkadaşlar emin olun..

Diğer bir sebep; bebekler sabah bakıcı henüz gelmemişken uyanacak ve siz bebeklerin altını mı değiştireyim, karınlarını mı doyurayım derken güne zaten yorgun başlayacaksınız ve siz işleri yoluna koyunca bakıcı gelecek. Aynı şey akşam için de geçerli.

Bir başka sebep, yatılı bakıcı çalıştırdığınız zaman haftada bir gün izne çıkar 24 saat sonra geri gelir. Ve siz bebeklerinizle tek başına geçen 24 saatten sonra biraz dinlenebilirsiniz. Ama gündüzlü olduğu zaman pzt sabahına kadar dinlenmek yok.

Bir başka ve bence çok önemli sebeplerden birisi de şudur. Hırsızlık olayları. Evinizden ufak tefek eşyalarınız kaybolmaya başlayabilir. Yatılı bakıcı haftada bir gün izne giderken çantasını kontrol edebilirsiniz. Ama gündüzlü bakıcıda bir süre sonra her gün çanta kontrol etmek dahi zulüm haline gelecektir.

Ve yine başıma gelen bir olay daha söyleyeyim. Diyelim ki bakıcı işten ayrılmaya karar verdi. Gündüzlü bakıcı sizden parasını aldıktan sonra bir bakarsınız ki ertesi gün işe gelmemiş. Ama yatılı bakıcının eşyaları da zaten evde olduğu için öyle kolay kolay sizi yarı yolda bırakıp gidemez.

Mesajım biraz uzun oldu ama Türk mü Yabancı mı konusu da var tabi ki.. Benim bebeklerim henüz 2 yaşındalar ama evimde 7-8 senedir yardımcı çalışıyor. Türk yardımcılar maaşı yüksek ister, onu yapmam bunu yapmam der. Belim ağrıyo bugün sen yapıver der. Maaşına zam ister. Dedikodunuzu yapar. Meraklı komşuya sizi çekiştirir. Sigorta ister, sigortasını devamlı kontrol eder, bir günlük bir yanlışlık yaparsanız kendinizi mahkemede bulursunuz. Tazminat ister. Yine maaşına zam ister. İşten ayrılır sizi yine mahkemeye verir, yol paramı vermedi yemek paramı vermedi der. Senelik İznini ister, İşten ayrılır kıdem tazminatı ister, yanlış bişey yapar işten çıkarmak istersiniz ama öyle hemen çıkaramazsınız ihbar tazminatını ister. Yani kısaca ister de ister :))) Bence kesinlikle yabancı bakıcı tercih edin derim.

Bakıcı değilim, ancak bakıcıların sosyal haklarını istemesi her çalışanda olduğu gibi son derece normal değil mi? Tazminat, izin vs vs bunlar zaten her işverenin şartlar yerine geldiyse yükümlü olduğu şeyler. Köle pazarları yüzyıllar öncesinde kaldı

Bunları ciddi mi yazdınız? İnsanlar sigorta veya tazminat istemeyecek miydi? Bi de Türkler sigortalarını kontrol ederler yazmışsınız, bilinçli çalışan tabiki edecektir. Ama bunlar hoşunuza gitmediğine göre hak yiyip yememeyi çok önemsemiyosunuz sanırım. Size kalırsa kayıtsız, bikaç yüz liraya hayatlarını size adamaları mı gerekiyodu?
Ayrıca çalışan kişi mesai saati dolunca tabiki gidecektir. Kusura bakmayın ama bebeğinizin altına yapması ekstrem bi durum değil , o insanların da sizin gibi kendi hayatları ve planları var. En önemlisi de siz o saate kadar çalışması için anlaştınız ve o saate göre para veriyorsunuz. Her meslekte mesai saati dolunca çıkılır. Anlamakta zorlanıyorum..

Merhaba; sanırım bana bir cevap hakkı doğdu:) Köle pazarları yüzyıllar öncesinde kaldı yazmışsınız ancak ben bu mesajımı yazarken bunların yapılmasına karşı olduğumu yazmadım. Herşeyi düzgün yapmış olmamıza rağmen başımıza gelen olayları yazdım.

Merhaba Selozy, mesajımda sigorta yapmamak tazminat vermemek gibi birşey yazmıyor. Yaklaşık 8 senedir yardımcı çalıştıran bir aile olarak başımıza gelenleri yazdım. Neler olduğunu da anlatmak isterdim ama hak yiyip yememeyi çok önemsemediğim konusuna kadar girmişsiniz. Anlamakta zorlanıyorsanız bir kez daha okuyun yazdıklarımı derim. Her yazılan mesaja bu şekilde saldırgan cevaplar mı veriyorsunuz? Burada yazdıklarıma itiraz edebilirsiniz, fikrinizi söyleyebilirsiniz. Ancak kendinizden kattığınız yorumlarınız hoş değil.

Yorumunuz çok rahatsız edici ve önyargılarla dolu. Herkese potansiyel hırsız gözüyle bakmanız da cabası. Bence siz kendi yazdıklarınızı gözden geçirin. Hiç kimseye salgırgan cevap vermek gibi bi huyum yoktur, ama ne bakıcılık işiyle alakam olduğu ne de bakıcı aradığım halde yorumunuza katlanamayarak cevap yazdım.

Evinizde bakıcınız olduğu zaman veya bakıcı arayışınızda olduğunuz zaman bu yazdıklarımda ne kadar haklı olduğumu görür ve hala mesajlarım burada duruyor olursa yazarsınız. İnşallah yazdığım olumsuz yorumlar sizin başınıza gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…