Mrb arkadaşlar. Uzun zamandır siteyi üye olmadan takip ediyordum. Şİmdi bebişlerim biraz büyüdü de yazabiliyorum. Bakıcı konusunda bende çok sıkıntılar çektim. Yatılı mı olsun gündüzlü mü olsun derken onlarca tecrübem oldu. Benim önerim ikiz annesi olarak kesinlikle yatılı bakıcı bulmanızdır.
Kendimce sebeplerim; öncelikle yatılı bakıcı demek devamlı elinizin altında birisi var demektir. Ama gündüzlü bakıcı sabah belli saatte gider akşam belli saatte (saati geldiği an) çeker gider. O anda bebek ağlıyor mu? Altı mı değişecek ne olacak umrunda bile olmaz. Burada insanları kötülüyor gibi olabilirim ama en iyisi bunu yapacak arkadaşlar emin olun..
Diğer bir sebep; bebekler sabah bakıcı henüz gelmemişken uyanacak ve siz bebeklerin altını mı değiştireyim, karınlarını mı doyurayım derken güne zaten yorgun başlayacaksınız ve siz işleri yoluna koyunca bakıcı gelecek. Aynı şey akşam için de geçerli.
Bir başka sebep, yatılı bakıcı çalıştırdığınız zaman haftada bir gün izne çıkar 24 saat sonra geri gelir. Ve siz bebeklerinizle tek başına geçen 24 saatten sonra biraz dinlenebilirsiniz. Ama gündüzlü olduğu zaman pzt sabahına kadar dinlenmek yok.
Bir başka ve bence çok önemli sebeplerden birisi de şudur. Hırsızlık olayları. Evinizden ufak tefek eşyalarınız kaybolmaya başlayabilir. Yatılı bakıcı haftada bir gün izne giderken çantasını kontrol edebilirsiniz. Ama gündüzlü bakıcıda bir süre sonra her gün çanta kontrol etmek dahi zulüm haline gelecektir.
Ve yine başıma gelen bir olay daha söyleyeyim. Diyelim ki bakıcı işten ayrılmaya karar verdi. Gündüzlü bakıcı sizden parasını aldıktan sonra bir bakarsınız ki ertesi gün işe gelmemiş. Ama yatılı bakıcının eşyaları da zaten evde olduğu için öyle kolay kolay sizi yarı yolda bırakıp gidemez.
Mesajım biraz uzun oldu ama Türk mü Yabancı mı konusu da var tabi ki.. Benim bebeklerim henüz 2 yaşındalar ama evimde 7-8 senedir yardımcı çalışıyor. Türk yardımcılar maaşı yüksek ister, onu yapmam bunu yapmam der. Belim ağrıyo bugün sen yapıver der. Maaşına zam ister. Dedikodunuzu yapar. Meraklı komşuya sizi çekiştirir. Sigorta ister, sigortasını devamlı kontrol eder, bir günlük bir yanlışlık yaparsanız kendinizi mahkemede bulursunuz. Tazminat ister. Yine maaşına zam ister. İşten ayrılır sizi yine mahkemeye verir, yol paramı vermedi yemek paramı vermedi der. Senelik İznini ister, İşten ayrılır kıdem tazminatı ister, yanlış bişey yapar işten çıkarmak istersiniz ama öyle hemen çıkaramazsınız ihbar tazminatını ister. Yani kısaca ister de ister :))) Bence kesinlikle yabancı bakıcı tercih edin derim.