• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı kalan kv

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kırılıyor mu inanın emin değilim. Hiçbir şekilde çaktırmıyor da olabilir. Hani bu konuya hiç girmesem de anlayıp defolup gitse diye suratımdan belli ediyordum ama bu da işe yaramadı ki zaten.
Böyle insanlar her şeyin fazlasıyla farkında olup aksiyon almaları gerekmesin diye yazarlar kafalarının bir yerine günü geldiğinde neler hatırladıklarına şaşar kalırsınız şüpheniz olmasın :)
Özellikle idrak sorunu olan insanlarda açık iletişim pasif agresiflikten evladır, küçük tiyatro oyunlarına çomak sokar, huzur kaçırır :) Tatil planı yapın kendisine bildirin kibarca.

ne zaman gidecegine dair bir seyler diyor mu size ? Siz de biz bi ufak tatil plani yapiyoruz vs desen gidecegi tarihi size soyler belki. Bi de siz calisiyosunuz napiyo siz de kalip ? Kendi evinde olmayan sizde olan nedir ? O neyse vermeyin cok uzun ya 2 neredeyse
Bizim ev altın kaplama falan da değil sırrı ben de çözemedim ama var bir şey demek ki :) Geçenlerde gideyim muhabbeti yaptı ama kaldı öyle. Güya bu hafta gidiyordu. Ne ses var ne seda.

Kabus gibi, daha 55te böyle, 75te ne yapacak hep aynı hatta daha beteri olur. 55 gayet dinç bir yaş. Kursa gidebilir, yürüyüş yapar, pazar gezebilir. Annem bu halde olsa herhalde depresyona girdi diye düşünür ona bir alternatif arardım, otura otura bunar bu kadın, kalan ömrünü böyle günde iki insan üç insan görerek geçirirse çok vahim ilersi. Eşinle görümcenin hatası bu durum. İleride çok uğraşırlar.
Kesinlikle, görümceme de bilendim zaten. Kendisi bu kadar zaman kayınvalide kabul eder mi acaba hiç sanmıyorum. İnsan annesini uyarır, gel artık der. Her gün görüntülü konuşuyorlar car car. Konusunu bile açmıyor.

Kalp kırmak istemiyorum. Cidden bir kötülük görmedim çünkü genel olarak. Ha bir iyilik gördüm mü? Hayır ekstra bir şey de görmedim. Patlama noktasına geldim zaten artık.
Daha ne kötülüğü göreceksin evine çökmüş kadın aylardır. Kocanla münasebeti kestin mi? Bir şeyler değişmeli ki o da anlamalı. Baktın hala olmuyo zaten evden çalışıyorsun kalk sen de git annenlere madem annen burada ben de anneme gideyim de o gidene kadar da dönme. Miymiy pasif kocaya ancak bu yapılır. Şimdi kadına bir şey desen kocan kaplan kesilir vay anamı kovdun olur.

Kendime yakıştıramadım bu zamana kadar. O cesareti de bulamıyorum nedense. Çoktan hak etti orası ayrı.
Buyuk ihtimalle bayrama ne kaldı diyip kalacak😀 kalp kırıp yakıp yikmadan anne uçak bileti-otobus bileti aracınız varsa x gün boslugumuz var seni de bırakalım -biletini alalım Bayram dönemi yollar felaket kalabalık oluyor diye konuşun

Kesinlikle, görümceme de bilendim zaten. Kendisi bu kadar zaman kayınvalide kabul eder mi acaba hiç sanmıyorum. İnsan annesini uyarır, gel artık der. Her gün görüntülü konuşuyorlar car car. Konusunu bile açmıyor.

Aman paşa oğluşunun evi orada kalacak tabiki diye düşünüyoralardır. Eşin de aynısını düşünüyordur. Annem tabiki kalacak diye. Kızının yuvası mı bozulsun oraya gitse damat orda.

Bu kalmalar zamanla artacaktır. Ve senden ileride bakım beklenir. Şuan iyi ama sonuçta hiçbir şey yapmadan evde duran yaşlı kadının önce dizleri sonra kafası gidecek. Hepsine tanık olacaksın mecburen, bir şeyler yapmanı bekleyecekler.

Ben evli değilim ama böyle bir şeyi uzun süre kabul edemezdim. Çok bencilce bir şey bu. Elin kızı niye benim anneme baksın. Hem kendi düzeninde kendi evinde kalması daha doğru.

Daha ne kötülüğü göreceksin evine çökmüş kadın aylardır. Kocanla münasebeti kestin mi? Bir şeyler değişmeli ki o da anlamalı. Baktın hala olmuyo zaten evden çalışıyorsun kalk sen de git annenlere madem annen burada ben de anneme gideyim de o gidene kadar da dönme. Miymiy pasif kocaya ancak bu yapılır. Şimdi kadına bir şey desen kocan kaplan kesilir vay anamı kovdun olur.
İşte aynen dediğiniz gibi bir şey söylersem kovmuş olucam. Bu kadar sabrettiğim de boşa olacak. Konuş diyen üyeler de haklı ama konuşmanın böyle bir eksisi de var.

İşte aynen dediğiniz gibi bir şey söylersem kovmuş olucam. Bu kadar sabrettiğim de boşa olacak. Konuş diyen üyeler de haklı ama konuşmanın böyle bir eksisi de var.
Konuşmayıp tavrınızı koymadığınızda bu döngü hep böyle devam edecek ama.
Siz kendinizi yediğinizle kalacaksınız.
Peki konuşmayıp ne yapmayı planlıyorsunuz?

Adamı yataktan atman lazım. Annen var rahat edemiyorum diceksin.

Zateeennn :) Ben de farkındayım, kesinlikle sorun eşimde.
İleri bir tarih için bir arkadaş grubunuzun size yatıya geleceğini söyleyin. Hatta hastane için falan geleceğini, ya da zaruri bir nedenlerinin olduğunu da söyleyebilirsin. Çok önceden planlandığını. “Anne sen ne zaman gitmeyi planlıyorsun? Ona göre ben de arkadaşlarıma tarih söyleyeyim” dersin. Öncesinde eşinle de konuş bunu tabi.

Öyle tavırla, odaya çekilmeyle, memelkete gitmeyle, iş yaptırarak, ya da hiç bir şeye dokundurtmayarak gitmezler. Hatta kendilerini evin üyesi gibi görür, kendilerine alan oluştururlar.

Bu arada bu sürede ben değil Kv, annemden babamdan bile sıkılırım. Ev üstüne ev olmuyor maalesef.

Bana kimse sormuyor. Tebliğ ediliyor sadece. Gelsin, ben gelmesin demiyorum zaten. 1-2 hafta kal defol git.
Nasıl sormuyorlar ya?! Orası senin de evin, hayırdır? Daha burdan yanlış. Bir daha bana sormadan gelemez kimse de tavrını koy. Eşinden medet yoksa annesine söyle anne ne zaman gitmeyi düşünüyorsun bilet alalım de. Yok mok derse bir iki hafta tamam da uzadı anne, olmaz böyle de. Vallahi de bu neee

47 gün melek olsa çekilmez illa bi kötülük yapmasına gerek yok. Eşinin halletmesi lazım, oda sesini çıkaramıyor. Hep böye yapıyorsa, o zaman sen konuşacaksın. Bi daha bu kadar kalamaz. Kovmuş olacaksan da öyle olsun. Her sene çekmek zorunda kalmazsın.

Bizim ev altın kaplama falan da değil sırrı ben de çözemedim ama var bir şey demek ki :) Geçenlerde gideyim muhabbeti yaptı ama kaldı öyle. Güya bu hafta gidiyordu. Ne ses var ne seda.
Genelde kış mevsiminde gelip aylarca kalıyorsa ısınma, elektrik, gıda giderlerinden tasarruf etmek için geliyordur bence.
Konuşmanın eksisi diyorsunuz da konuşmamanın da ceremesini çeken sizsiniz, eşiniz elini suya sabuna sokmuyor, annesinin aylarca sizde kalmasından hiç rahatsız değil, muhtemelen nasılsa evden çalışıyorsunuz diye ev işlerine dahi ortak olmayan bir eşiniz var, dışarı çıkmak istediğinizde sizinle gelen kayınvalidenize hayırdır anne senin ne işin var karımla baş başa kalmak istiyorum, her yerde de olma diyemeyen birisi eşiniz.

O halde iş başa düşüyor, kusura bakma misafirliğinde bir süresi olur aylarca misafirlik olmaz artık evinize dönmelisiniz diyebilmelisiniz.

Eşinizle son kez konuşun ya sen annene uygun bir dille bu kadar uzun kalmaması gerektiğini söylersin ya da ben söyleyeceğim diye.
O söylemezse siz söyleyin.
Bu kadar uzun kalmayı normal gören insan, surat asmadan falan anlamaz, anlarda anlamamazlıktan gelir.
Sonrasında üzülüp, ağlar, eşinizde tepki gösterir belki ama bu belirsizlikten, her sene tekrar etmesinden iyidir. Siz kararlı olun sadece.

İnsanı zorla "kötü" yapıyorlar. Gel 1-2 hafta kal git değil ağız tadıyla.

Hiçbir sağlık sorunu olmayan, hatta sizden daha diri kv uzak bir şehirden geldim; sık gelemiyorum bahanesiyle yılbaşından beri (47 gün) sizde kalıyorsa ve henüz gitme gibi kesin bir planı yoksa ne yaparsınız?
Ev işlerine adam akıllı yardımı yok, söylersem yardımdan çok zararı oluyor çünkü eli aşırı yavaş. Yemekleri aşırı lezzetsiz olduğu için çoğunu yiyemiyorum, o sebeple mecburen kendim yapıyorum. Geldiği günden beri nereye çıksak kuyruk gibi peşimizde. Geçen gün 23.00 gibi eşime (gittiğimiz bir bar var sürekli) ‘oraya mı gitsek’ dedim. ‘Bu saatte nereye gidiyoruZ’ diyor. Asla özel alan kalmadı. Kendim evden çalışıyorum, o kadar engel oluyor ki bazen bilgisayarımı alıp dışarı çıkıp dışarıda bir yerde çalışıyorum. Kötü bir kadın değil ama inanılmaz bunaldım. Kabus gibi çöktü. Her sabah görmekten bıktım. Surat yapıyorum ya anlamıyor ya da anlamazdan geliyor. Eş kişisi ne yapayım annemi mi kovayım bahanesinin arkasına saklanmış durumda. Aklı başında üyelerden yorumları bekliyorum.
Çoğu arkadaşım da idare et ne olacak diyordu ama onlar da gitmediğini görünce haklısın diyorlar. Senede bir geliyor, hep böyle yapıyor. Gidişi asla belli değil. Senede bir gelmese 2-3’e bölse de 2şer hafta kalıp gitse amenna.
Kötü bir kv olmaması sabretmem gerektiği anlamına mı geliyor? Aşırı bunaldım!
Bi pasta alın, zarfın içine dönüş bileti ve cüzi bi miktar harçlık koyun. Sürpriz yaptık sana, sen masraf etme diye biz aldık dersiniz.

Arkadaşım eninde sonunda o ip kopacak. Bugün değilse seneye.
Eninde sonunda kötü olacaksın ve diyeceksin ki ben madem kötü olacaktım bunca yıl neden bekledim.
Görümcene söyle usulünce gitmesini söylesin annene. De ki annemi seviyorum zararı asla yok ama bak kaç hafta oldu bunaldim artık. Tatliyiz tadında kalsın gittikçe geriliyorum. Kiracahim bir gun. Ya sen kendi evine al sonra da gitsin ya da şöyle biletini alalım diye.
Söyleyemem dersen de akşam eşin de varken anne ne zaman biletini alalım diye sor. Ama şakaya vur. bizim orda misafirlik üç gün. Esin ne diyorsun sen anneme derse sen de dedin ya hayatım sen söyle ben söyleyemem anneme ayıp olur diye.

Yani eninde sonunda bu konuşma yapılacak. İpler kopacak. Tatliyken tatsizliga gerek yok.

"Ramazanın ilk haftasında biletler yarı fiyatına, sana bilet alalım anne, hangi gün gitmek istersin, cuma iyi mi" diyerek bi zarf attırın eşinize bence. Koca kadın anlar herhalde artık gitmesini istediğinizi. Baktınız gitmeyi düşünmüyorum diyor sizde söyleyemiyorsunuz evden ayrılın, kayınvalide gidene kadar gelmiyorum eve deyin eşinize.
Bu kadar misafirlik uzun. Eli, ayağı tutuyor sonuçta. Evinde takılsın kendince.

Benimkiler 105 gün kdlmisti. Geldikleri ekimdi gittikleri Ocak. yaza kadar kalmayi düşünüyorlardı. Ocakta gönderdim artık zorla..yine de Allah razı olsun demediler çünkü oğullarının eviydi. Yine ben kötü oldum.
Bosandik.simdi oğullarının yeni evine ( evlendi) asla gelmiyorlar. neden? Garezleri banaymis.icine ettiler evliliğimin. ( Tüm.ailesi)

Kocanla olan sorulara kaçak cevap veriyorsun konu sahibi baksana kaç defa sorulmuş kocana bi yaptırım yapıyor musun???? bu işi kocana yaptırım yapmadan ona küsmeden hır gür çıkarmadan çözemeyeceksin çözülmez hepimiz geçtik bu yollardan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X