• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafir. Ben mi abartıyorum?

Ilkbahar38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
2.302
1.935
133
Şu anda içimi dökmek istiyorum ve birazcık farkli bakışlara ihtiyacım var. Benimki çok mühim bir konu değil ama ben artık rahatsiz olmaya başladım.

Eşimin kuzenleri var (dayısının çocuklari) iki tane kardeş oğlan 12 yaşında kiz da 8-9 yaşlarında. İkise de akıllı çocuklar bir yerleri kirip kirletip birakan çocuklar değil. Biz bu aile ile fazla görüşmüyoruz ama yaklaşık yarım seneden beri çocuklar bize gelmek istiyor ve yatılıya kalmak istiyorlar. Benim çocuğum onlarlan yaşıt değil oğlum 3 yaşina girecek yakında onunlan oynamıyorlar. Sürekli eşim onlara film açsın 7/24 daha önce 4,5 defa izledikleri filmleri izliyorlar. Bu ikisi bizde yatıliya kaldilar çünkü her geldiklerinde soruyorlar bende dedim tamam kalsınlar da aradan çıksın ama hayır yetmiyor. Geçenlerde gene geldi çocuklar kız eşime dediki burada yatmak istiyorum sizinle kalmak istiyorum felan diye canim eve gitmek istemiyor felan dedi. O gece eşim çocuklari eve birakti sonra whats app ten yazdi oğlan şu ve şu gün zamanınız varmi sizde yatmak istiyoruz diye. Artık iyice sıkıldım fazladan odamız yok ben hamileyim doğumuma 4 hafta kaldı. Sırf onlar bize gelecek die oğlumu kendi yatağından alıkoymak istemiyorum çocuğumun bir düzeni var ve eşimin kuzeni kız olan eşime hep sarilir abisi gibi gordugu icin seviyor onu ama oğlum biraz kiskaniyor ve belli ediyor da bunu o yüzden biraz duygusal da davraniyorum
Herhalde. Siz bu şekilde yatılı misafir kabul ediyormusunuz. Ben mi abartıyorum lütfen yardımcı olun

Şu anda içimi dökmek istiyorum ve birazcık farkli bakışlara ihtiyacım var. Benimki çok mühim bir konu değil ama ben artık rahatsiz olmaya başladım.

Eşimin kuzenleri var (dayısının çocuklari) iki tane kardeş oğlan 12 yaşında kiz da 8-9 yaşlarında. İkise de akıllı çocuklar bir yerleri kirip kirletip birakan çocuklar değil. Biz bu aile ile fazla görüşmüyoruz ama yaklaşık yarım seneden beri çocuklar bize gelmek istiyor ve yatılıya kalmak istiyorlar. Benim çocuğum onlarlan yaşıt değil oğlum 3 yaşina girecek yakında onunlan oynamıyorlar. Sürekli eşim onlara film açsın 7/24 daha önce 4,5 defa izledikleri filmleri izliyorlar. Bu ikisi bizde yatıliya kaldilar çünkü her geldiklerinde soruyorlar bende dedim tamam kalsınlar da aradan çıksın ama hayır yetmiyor. Geçenlerde gene geldi çocuklar kız eşime dediki burada yatmak istiyorum sizinle kalmak istiyorum felan diye canim eve gitmek istemiyor felan dedi. O gece eşim çocuklari eve birakti sonra whats app ten yazdi oğlan şu ve şu gün zamanınız varmi sizde yatmak istiyoruz diye. Artık iyice sıkıldım fazladan odamız yok ben hamileyim doğumuma 4 hafta kaldı. Sırf onlar bize gelecek die oğlumu kendi yatağından alıkoymak istemiyorum çocuğumun bir düzeni var ve eşimin kuzeni kız olan eşime hep sarilir abisi gibi gordugu icin seviyor onu ama oğlum biraz kiskaniyor ve belli ediyor da bunu o yüzden biraz duygusal da davraniyorum
Herhalde. Siz bu şekilde yatılı misafir kabul ediyormusunuz. Ben mi abartıyorum lütfen yardımcı olun
sizi seviyorlar rahat hissediyorlar cocuk sonucta... abartmayin

Çocuğum olduğundan beri yatılı misafir kabul etmiyorum. Çünkü küçük ve belli bir düzen oturtmaya çalışıyorum.
Kaldı ki 3 yaşında çocukla bir de hamile olacağım... Evde 12 ve 8 yaşında iki çocuğu eğleyemem kimse kusura bakmasın. Kendi anne babasının önünü alıp çocukları dizginlemesi lazım size kadar gelmeden konu.

Evet çocuklar bizi sevmese gelmek istemezler bir yandan güze bir şey ama mesela benim kardeşlerim de gelir arada ama onlara rahatlıkla söylüyorum dinlenmek isteyince çocuğumun altini aç yada çocuğu yedir gibi ama bu çocukların yaşları küçük ve sorumluluğunevet bizde oluyor hem eşim 30km yol gidip geliyor onları almak için. Bunlar 3 kişilik olarak son günlerimiz. Gündüz gelip akşam gitseler daha rahat oluyor benim için.

Bir değil iki değil.bence haklısınız.hem de karnınız burnunuzda doğum olacak o kadar zahmete eziyete gerek yok bence.eşinizle konusun bi çözüm bulsun yoksa sizin için yorucu olur

Hic sevmem yatılı misafiri.Hemde hamile halinde evinin düzeni musait degil birde baskasinin cocuklarinin sorumlulugunu almak hic mantikli degil.müsait degiliz de kes.yüz verdikce yuzelli ister insanlar

Nrmal sartlarda olsa ayda yılda bır gelsın kalsınlar ama hamıletmıssın dguma az kalmıs ben olsam bende ıstemem

Bencede hata anne babada. Anneleri demesi gerekir hayır olmaz diye ama düşünmüyor herhalde

Herkes bir olmaz ki. Arti siz hamileymissiniz. Sizin misafire degil misafirin size bakmasi gereken bir donem. Cunku kucuk cocugunuz da var. Ben dert etmiyorum artik eskiden zor gelirdi de simdi 2 yasinda oglum var misafirler ona bakiyor ben de rahat ediyorum ve mutlu oluyorum. Esimin kuzeninin iki cocugu var kiz 16 yasinda oglan da 11. Geldiklerinde hic is yaptirmazlar bana. Yemeklerini isitir yerler,sofra kurar kaldirirlar. Cocuguma bakarlar cayima kahveme kadar yaparlar. Ben kendi evimde prenses gibi otururum sayelerinde. Bence sizi zorlayan misafiri davet etmeyin. Cocuk onlar falan dememek lazim,analari babalari duzgun yetistirince kendi isini gorebilen bireyler olabiliyorlar

Bence bir daha kalmak isterlerse anneleriyle konus dogum yaklastigini rahatsiz oldugunu musait olmadigini bir kac kere boyle reddedersen ailesi size gelmeden engeller duruma el koyar. Yani insallah...

Süreklilik varsa tabiki rahatsız edici bir durum. Üstelik hamilesiniz küçük çocuğunuz da var. bir de onlara hizmet edeceksiniz. Eşiniz aslında açıklayabilir x ablanız biraz rahatsız sonra gelirsiniz veya biz de evde olmayacağız falan gibi bir şekilde atlatabilir.

Normalde arada bir gelip kalmalarında sıkıntı yok demekki sizin yanınızda rahatlar...

Ama şuan gereksiz, en başta kendi anne babalarının göndermemesi lazım, hamilesiniz ve dinlenmeye ihtiyacınız var... bunu düşünmeleri lazım.

Kibarca reddedebilirsiniz, ben biraz yorgunum hamilelik dolayısıyla, şu süreçleri atlatayım seve seve kabul ederim gibi güzel cümlelerle anlatabilirsiniz.

Zaten anlayışlı insanlarsa kendileri bunu düşünecek size hak vereceklerdir...

Herkes bir olmaz ki. Arti siz hamileymissiniz. Sizin misafire degil misafirin size bakmasi gereken bir donem. Cunku kucuk cocugunuz da var. Ben dert etmiyorum artik eskiden zor gelirdi de simdi 2 yasinda oglum var misafirler ona bakiyor ben de rahat ediyorum ve mutlu oluyorum. Esimin kuzeninin iki cocugu var kiz 16 yasinda oglan da 11. Geldiklerinde hic is yaptirmazlar bana. Yemeklerini isitir yerler,sofra kurar kaldirirlar. Cocuguma bakarlar cayima kahveme kadar yaparlar. Ben kendi evimde prenses gibi otururum sayelerinde. Bence sizi zorlayan misafiri davet etmeyin. Cocuk onlar falan dememek lazim,analari babalari duzgun yetistirince kendi isini gorebilen bireyler olabiliyorlar

Masallah ne güzel geçiniyorsunuz. Bende aslında çocuklarda kabahat görmüyorum anneleri bu durumu ölçüp tartmalı ve önünü kesmeli. Birde şunu düşündüm belki annelerinin de haberi yok oğlan kendi başına düşünüp bana sormuş olabilir. Ben gelmelerine karşı değilim aslında ama yatılı kalmalarını gereksiz buluyorum.

Back
X