Yatılı Misafir mevzusu

Brokolis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2020
2.518
9.798
158
Herkese selamlar.

Şimdi arkadaşlar bizim pek sevmediğimiz, dedikodu ve içten içe barindirdigi kıskançlık duygusunu gizleyemeyen bir akrabamız bize yatılı misafirliğe geliyor. Kaç gün kalacağı belli değil , siz böyle birine ertesi günde ben gideyim dediği zaman olir mu bir gece daha kal vs. Der misiniz?

Insani misafirperver duygularım ile bencil duygularım çelişki halinde, geçmişteki olumsuz meseleleri düşününce yatılıya kabul etmem bile sinirimi bozuyor.

Bu şehir dışından yatili kalmaya gelen insanlara ne yapıyorsunuz pek de istemiyorsanız?

Not: çok gelmek istiyordu öyle nezaketen gel dedik, cidden geldi

Son düzenleme:
Ben kimseyi ölüm kalım meselesi olmadığı sürece yatılı misafir almak istemem.
Gitsin otelde kalsın bana ne?
Bu kadar negatif bir insanla hele hiç vakit geçirmek istemem. Dedikoducu, kıskanç vs. demişsiniz. Böyle biriyle hiç görüşmemek gerek zaten. Ne evde ağırlaması?

Eşinizde istemiyorsa sağlık sorunu vs de yoksa müsait olmadığınız söyleyin. Bunda çekinecek birşey yok. Ya da komple ailecek grip olduğunuzu misafir ağırlayamayacağınızı söyleyin

İstemiyorsam müsait olmadığımı söyler kabul etmem zaten misafir olarak. Velev ki mecbur kalındı gelmesi zorunlu, o zaman da daha fazla kal diye ısrar etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Sevmediğim insanlara pek tahammül etmiyorum şahsen.

evime bile sokmam ki bir de daha fazla kal diye israr edeceğim?
Kendiniz gibi olun ve hissettiğiniz gibi davranın
Yalandan güler yüze gerek yok kimse için

Puff gerçekten ya aslında benim suçum ne yalandan seviyormuş gibi davranıyorum

Eşinizde istemiyorsa sağlık sorunu vs de yoksa müsait olmadığınız söyleyin. Bunda çekinecek birşey yok. Ya da komple ailecek grip olduğunuzu misafir ağırlayamayacağınızı söyleyin
Artık geç bunun için ama bir daha ki sefere kesinlikle bunu yapicam

yüz vermeyin de bir daha gelmeye yüzü tutmasin, gerci bu tipler yüzsüz olur:)
Herkese hak ettiği gibi davranmali, soframa oturup yemegimi yiyecek gidince de dedikodumu edecek, ne gerek var?

Gerçekten bunu yapacak yalnız böyle okuyunca bir aydınlanma geldi, sanırım fazla iyiniyetli olmamak gerekiyor ya önce kendini düşünmesi gerekiyor insanın

Yatili misafir kabul etmiyorum ben. Beni bildikleri icin kimsede teklif etmiyor. Bastan boyle birini kabul ederek hata yapmissiniz. Simdi cok konuksever davransanizda bir kusur bulur kotu davransaniz daha fena yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal olayi.

Ay ben böyle birinin evime yatılı misafir olarak gelmesine izin vermem

Siz çağırmışsınız kadın da geliyormuş. İstemiyorsanız çağırmayın ben böyle yarım ağız tekliflerden hiç hoşlanmıyorum.

Ben kimseye nezaketen de olsa gel demiyorum en basta. Yatili misafir büyük zahmet gecrekten, canı gönülden severek bu zahmete katlanacagim insanlara gel diyorum sadece. Emrivaki yapip gelicem diyen cok sık olmuyor ama her halukarda da gelmis olana daha kal diye asla israr etmem genelde. Hatta sevdigim insanlar.olsa bile etmem. Cunku sevdigim insanlar bile olsa insan yoruluyor ve yalniz kalmak istiyor artik, herkeisn planina da saygi duyup hay hay nasil istersenix diyorum

İyi denk geldi bizim de şuraya gitmemiz gerek dersin çocuğun toplantısı vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…