• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafir

Ben olsam özellikle tatil doneminde kabul etmem. Cunku o zaman misafire hizmet etmek yerine dinlenmen lazim. İs doneminde de tutumunu degistirmen gerek. Madem oyle kafalarina estiginde evine gelip yatili kalacak yakınlıkta goruyorlar seni, o zaman oturup hizmet beklemeye haklari yok. Yataklarini serip toayacak, sen işteyken yemegini yapacaklar. Ne diye hizmet ediyorsun ki

Merhaba herkese
Öğretmenim tatil dönemlerinde gelmeyen misafirim okul başlayınca bitmek bilmiyor

Çok yorgun eve geliyorum üstüne yemek çay meyve yatak,yatağa geçince perişanım

Sabah da aynı curcuna başlıyor kahvaltı kur kaldır yıka kızları hazırla okula hep koşmaca

Yani normalde gerçekten belki bize de iyi gelecek,uzaktayız ikizlerim için de benim için de iyi oluyor ama tatil döneminde davet ettiğim halde gelmeyen insanlar çalıştığım dönemde canı istedi diye çıkıp geliyor
Müsait değilim desem kötü ben olacam çünkü öz kardeşim ablam bahsettiğim kişiler
(Öz ablan kardeşin için aaa nasıl böyle diyorsuncular yorum yapmasın lütfen 🙏🏼 öz de olsalar hizmet bekleyen ve kusur arayan tipler o yüzden ekstra yoruluyorum kafa olarak bi de anlayış olayı yok gece ben uyumak isterken onlar kahve yapıp içmemi istiyor)
Bu durumu yumuşak dille dile getirin. Bugüne kadar yapacağınız fedakarlığı, ağırlamayı yapmışsınız. Bu durumun sizi yordugunu söyleyip tatil günlerinizde gelmelerini rica etmeniz çok normal. Bundan dolayı sizi kötü bileceklerse demek ki hiç iyi bilmemisler:)

Ailem değişik
Ben de arkadaşıma giderken bile yardım etmeyi severim hizmet yapışması beni daha çok kasar beraber yapmak yemek oturmak daha eğlenceli
Ama bizimkiler “biz misafiriz 3-5 güne gideceğiz zaten” kafasındalar.
Bu mantığı anlamış değilim. Misafirsin de geldiğin yer otel değil hizmet niye bekliyorsun🤬 Anlayışsız insan kim olursa olsun anlayışsız . Siz de bence onların aynası olun onlara karşı anlayışsız ve rahat olun.

Aileniz anormal tamam da siz de bi anormalsiniz.
(Burda sizi suclamiyorum yanlis anlasilmasin esas patolojik olan taraf aileniz zaten). Belki ki bu ilk ve ya ikinci değil. Önce güzellikle kibarca anlatın olmadı mı daha açık sert o da olmadı mı yine mi çat kapı geldiler eve almamak çok abartı olabilir belki o yüzden eve girince ev sizin zaten biliyorsunuz her şeyi yetişemiyorum ben artık deyip işin içinden çıkın. Çocuklar hariç hiç bi şey yapmayın. Kahvaltı mı sadece çocukları yapıp gönderin. Eşiniz ve siz de dışarda yapın gerekirse akşam bile yemek yedikten sonra eve gelin. Kötü olacaksanız da olun ne olacak. Şu durumda bile sizi düşünmeyen laf söyleyen aileniz başka zamanda çok mu düşünüyor?

Ücretsiz izindeyim 1.5 yaşında kızım var kendi ailemden dahi gelen herhangi birisi bana yük olacaksa gelmesin valla. Ki olmuyorlar zaten geçen ay 1 gecelegine gelen 32 haftalık hamile kardeşim bile durmadı neredeyse ki benim ikaz etmeme rağmen. Böyle insanlar ise evet gelsinler yoksa kimse kusura bakmasın.

Ablaniza tatilde gel calisirken yoruluyorum diyemiyormusunuz bu nasil bir abla kardes iletisimi anlayamadim. Kotu olacak biaey yok anlamayan kirilan kirilsin

İşiniz zormus gerçekten.benimde eşimin ailesi öyleydi,okuldan yorgun gelirdim.bi bakardım kapıda belirdiler hemde yemek saatinde.Allahtan taşındım uzağa isteselerde gelemezler artık.yerinizde olsam direk gelmeyin demem bahaneler bulurdum.mesela bu akşam dışarda olacağız yada bizde davetliyiz haftasonu gelin diyin.sanirim aileniz uzaktan geliyor yani catkapi gelemezler.

İşiniz zormus gerçekten.benimde eşimin ailesi öyleydi,okuldan yorgun gelirdim.bi bakardım kapıda belirdiler hemde yemek saatinde.Allahtan taşındım uzağa isteselerde gelemezler artık.yerinizde olsam direk gelmeyin demem bahaneler bulurdum.mesela bu akşam dışarda olacağız yada bizde davetliyiz haftasonu gelin diyin.sanirim aileniz uzaktan geliyor yani catkapi gelemezler.
Evet uzaktalar yani hadi gidin müsait değilim diyemem gidemezler 🤦🏻‍♀️

Çok merak ettim siz onlara gittiğinizde nasıl agirlaniyorsunuz?
Asla böyle değil tabii ki
Ben kendim girişirim her şeye zaten genelde onlar demeden girişirim.
Öyle yapmasam da direkt önüme koyulur al yatağını yap al yemek malzemem sen bunu ben bunu yapayım derler
Hele annem ben ordayken habire temizlik yapmam lazımdı siz geldiniz der her şeyini yaptırır
(Annemde yaparım gocunmam hakkı var ama o da bendeyken bi çamaşır katlasa olmaz mı yani🤭)

Bizim aile de misafir için çok didinen bir kültüre sahip ben ise önce ben diyen tarafım. Bazı vakitler size gelelim mi diye sorduklarında bazı işlerim var şu vakit daha musaitim diye bildiriyorum. bana gelirken bile bana saat verip öyle gelin derim kizarlar bana. Belki kocamla sevisicem ya da belki siz sevisiceksiniz o halde mi basalım birbirimizi derim açık açık. Kendilerinin vakti daha bol daha sık gorusuyolar ben aralarına çok katılmıyorum diye kardeşlerimden biri üzerime çok geliyodu hatta. Sizi seven sizin huzurunuzu düşünür onun için önce kendi ailenizin planlarına göre hareket edin.

Annem dahil hepsi öyle
Bu konuda kaynanam çok iyidir ben okulda olunca telde çamaşırım varsa alır katlar lavaboları yıkar toz alır ki yaşı da epeyce var (70 küsür sanırım) yapma desem de sen yorgun oluyorsun elime mi yapışacak diyor ama annem ablam kardeşim hep beni izler yapmamı bekler ve arkandan konuşur yaranamam asla
Yüzsüzlüğe bak benimde ikizlerim var ve çok zorlar tutmuş çalışan kadından iş bekliyorlar bide lafını ediyorlar bi cinnet herseyi çözer

Back
X