Yatılı Yaşlı Bakıcısı Arıyorum... ama bulamıyorum :(

meltemyildirim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
7
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar,

Anneannem 84 yaşında ve yakın zaman önce Serebral Enfarktüs geçirdi ve ciddi unutkanlıkları olmaya başladı. Normalde yaşına göre zayıf, hareketli ve dinç biridir. Eskiden kendi başına evin her işine koşturan biri olan anneannemin şu anda evde yalnız kalması güvenli değil, yemek yapayım derken ocağı açık unutabilir, yemeği yakabilir, gazı açık bırakabilir... Ben anneannemle beraber yaşıyorum fakat henüz bakıcı bulamadığımız için evden dışarı adımımı atamıyorum, günlerdir hatta haftalardır ev hapsindeyim. Markete bile koşa koşa gidip geliyorum.

O nedenle yanımıza yatılı bir bakıcı arıyoruz. Yatılı bakıcı aramamızın sebebi benim işim gereği 6.30'da evden çıkmam gerekmesidir.

Aradığımız bakıcıdan istediğimiz kriterler şunlar;
* Anneannemin yemeğini hazırlayacak
* İlaçlarını içmesini sağlayacak (İlaçlarını ben düzenli hazırlıyorum zaten)
* Evde günlük toparlama ve yardım yapacak (Yataklar toplanacak, çamaşır, bulaşık makinası boşaltılacak, yemek yapılacak)

Yani evin bir bireyi gibi bizimle yaşayacak... Evimiz Halkalı Toplu Konutlar'da 1+1 daire dolayısıyla ayrı bir oda vermemiz mümkün değil ama huzurlu bir ev ortamı olacağının garantisini veririm. Haftada 1 gün izin söz konusu olur. Memleketine gitme ihtiyacı doğrultusunda ayda 1 kere hafta sonu 2 gün izin verebilirim.

Bu özelliklere uygun tanıdığınız varsa (türk ya da göçmen fark etmez) ya da siz bu işe uygun olduğunuzu düşünüyorsanız lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Bir an önce yatılı bir bakıcı bulup iş hayatıma geri dönmem lazım...

Özelden mesaj atın lütfen, ben telefonla size dönerim.

bakıcı ve danışmanlık şirketlerine başvurmanız daha güvenilir ve doğru olacaktır..

Bakıcı ve Danışmanlık firmlarına da başvurdum ama nafile 1500 TL civarı para + 1 maaş kadar da komisyon istiyorlar...
Makul ölçülerde olan danışmanlık firması tanıyorsanız elbette ki görüşmeyi denerim.
Buraya yazarak belki eskiden çalıştığı bakıcısından memnun olanlar veya tanıdığı olanlar yardımcı olabilir diye düşündüm...
Gerçekten çaresiz vaziyetteyim...

umarım iyi bir bakıcı bulursunuz. yaşlılara severek bakılmalı ve dikkat edilmeli .

meltem hanım hangi şehirde yaşıyorsunuz.

yatılı olmasaydı annem olabilirdi diye düşündüm bizde halkalıya yakın sayılırız. kadriye moroğlu okulunun oradayız. halkalı çamlığına yakınız ama yatılı istiyorsunuz malesef. umarım bulursunuz.

güzelim evinde çok küçükmüş.yatılı birini bulman çok zor eğer gündüzlü düşünürsen ben halkalıda oturuyorum.36 yaşındayım.lise mezunuyum görüşebiliriz. inşallah istediğin gibi birini bulabilirsin

Bakıcı yatılı kalacaksa ayrı bir oda olmadan olmaz ki. Gününün 24 saatini sizin evinizde geçireceği için kendine özel alanı olsun ister. Ayrıca gündelikçi gibi de çalışacak. Bu şartlar altında bakıcı bulmanız biraz zor. Şirketleri hiç araştırdınız mı?

Benim dedemin yatılı bakıcısı vardı. Gurcistanli işi. Oldukça profesyonel çalışıyordu. Bulunduğunuz ilde de vardır mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…