• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yatırım nasıl yapılmalı

kadis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
5.202
9
158
Adana
kızlar sizce yatırım nasıl yapılmalı
biz şu anda araba taksiti ödüyoruz kredi çektik 9 ay daha ödicez
bankadan kredi çekmek biraz anlamsız gibi değil mi boşuna faiz ödeniyo
araba bitince öğrenim kredisi borcu falan vs var bunu ödiyelim diyoruz
sonra ev düşünüyoruz
ev için kredi çekmeye kalkmak bana mantıksız geliyo tokiler nasıl bilemiyorum
belli kooperatifler var diyelim ama nasıl güvencek insan
yani kara kara bunu düşünüyorum zaman çok ama

birikim yapayım desem pek biriktirceğimi sanamıyorum yani har vurup harman savurmaktan korkuyorum ama bununda kolay bir yolu olmalı değil mi

bana yadımcı olursanız sevinirim kızlara.s.

sana da her şey mantıksız geliyo kadis :mymeka:-tatlicadiarzu-
neyse konumuza dönersek şayet;birikmiş parayı araba alırken kullanmak her zaman yanlıştır.çünkü araba durduğu yerde masraf çıkartan ve satarken yarı yarıya zarar eden bir şeydir:bbo:(ama ihtiyaçtır o ayrı...)o yüzden varsa hazırdaki paranıza dokunmayıp kredi çekmeniz isabet olmuş.
kredi borcunuzuda bitirdikten sonra ev almak mantıklı.tabi ödeyeceğin faiz korkunç düzeyde olacak belki ama malesef günümüz şartlarında bu parayı biriktirmenin imkanı yok.
her ay 500 ytl kira ödediğini ve 10 yıllığına 1000 ytl taksitle ev borcuna girdiğini düşün.
10 yılda ödeyeceğin kira toplamı 60 bin ytl.10 yılda ödeyeceğin kredi tutarı 120 bin ytl.faiziyle beraber 150 bin olur diyelim.
sen zaten 60 bin öylede böylede ödeyeceksin.fazladan 90 bin ödeyerek ev sahibi olduğunu düşün.verdiğin faize için daha az acıyacaktır:delphin:

bankalardan kredi çekip faiz işine girmekten hoşlanmıyorum
ev alıcağımız zaman çok araştırmıştık uçuk uçuk rakamlar
bana onca yil faiz ödemek hiç mantıklı gelmiyor 10-15 sene kredi felan
ne malum okadar yaşıyacağim vs. vs
bizde çok araştırdık ve önümüze çok güzel bir firsat çıktı allah tarafından ve kooperatife girdik
için içinde güvenilir insanlar olduğu içinde içimiz çok rahat her zaman gidip bakıyoruz bilgi alıyoruz vs. ve çok güzel ve lüks bir daire olacaği içinde ayrıca şanslıyız. Çok az bir süre sonra tamamlanacak inşallah.
Aynı şekilde araba alırkende, birikmiş paramla gidip ikinci el orta hali bir araba almayı kredi çekip sıfır araba almaya tercih ediyorum
faiz işi beni geriyor açıkcası

evet canım güzel hesap yapmışsın saol
şimdi dediklerini kontrol edince lojmanda oturuyorum para vermiyorum şimdilik bu 4-5 sene belki daha fazla sürebilir yani tayin istemezsem ben de 6 yıl daha burda kalmayı düşünüyorum
yaklaşık aylık 1500 eğer çok sıkarsam 2000 ytl ödeyebilirim tabi 2 sene sonrası için durum ne olur insan tahmin edemeyebiliyor

bu durumda biriktireyim 2 yıl desem 50 milyar eder sene olur 2012 o zamana bu paraya ev de kalmaz
2 senede bu para birikir mi işin orası da var tabiki
yada biraz biriktirip biraz kredi çekmek sanırım mantıklı olan
ayrıca bir ev alsam bile benim oturabilmem çok zor işim gereği köylerdeyim hep
yatırım amaçlı ev almakta sanırım saçma değil mi üffsss kafam karıştı
bu konuda bir uzmanla görüşmeli sanırım

bizde çok araştırdık ve önümüze çok güzel bir firsat çıktı allah tarafından ve kooperatife girdik
için içinde güvenilir insanlar olduğu içinde içimiz çok rahat her zaman gidip bakıyoruz bilgi alıyoruz vs. ve çok güzel ve lüks bir daire olacaği içinde ayrıca şanslıyız. Çok az bir süre sonra tamamlanacak inşallah.

sizin adınıza çok sevindim inşallah kısa zamanda evinize yerleşirsiniz

bankalardan kredi çekip faiz işine girmekten hoşlanmıyorum
ev alıcağımız zaman çok araştırmıştık uçuk uçuk rakamlar
bana onca yil faiz ödemek hiç mantıklı gelmiyor 10-15 sene kredi felan
ne malum okadar yaşıyacağim vs. vs
Aynı şekilde araba alırkende, birikmiş paramla gidip ikinci el orta hali bir araba almayı kredi çekip sıfır araba almaya tercih ediyorum

Mrb ben şu kooperatif işini sorucam size nsl girdiniz bu evlere ve yeri nerde merak ediyorum

Mrb ben şu kooperatif işini sorucam size nsl girdiniz bu evlere ve yeri nerde merak ediyorum

canım biz samsunda yaşiyoruz
bizim çok samimi arkadaşlarımız o kooperatifden ev almışlardı
bizde eşimlen projesini vs. çok ama çok beğenmiştik deniz manzararlı 2 bloklu bir site havuzu, spor salonu, cafesi,çocuk parkı ve buna benzer bisürü sosyal alanı var
arkadaşlarda devamlı 2 daire daha var sizde girin diyorlardı bize, fakat biz sonradan gireceğimiz için onlarda bizden 1,5 sene önce girdiği için aradaki farki kapatmak için bayaği yüklü bir para ödememeiz gerekiyordu birde kooperatife her ay 3000 ytl yatırılıyor. Çok zorlanırız diye düşündük. Sonra allah yardım etti bize çok şükür ve bizde girmeye karar verdik ve bize nasip oldu hemde biz karar verene kadar sadece 1 daire kalmıştı oda bize kismet oldu a.s
eğer böyle bişey düşünüyorsanız çok ama çok iyi araştırın canım
malum kooperatiflere herzmanda güven olmuyor. Allah'a şükür biz çok memnunuz. a.s.

valla bende snein gibi çok düşünüyorum kafam allak bullak
bizde krediyle ev almayı düşünüyorduk ama dediğin gibi faizler çok canımı sıkıyor...
bizde oyüzden önümüzdeki günlerde müracatları başlıcak olan tokiye girmeyi düşünüyoruz...
hiç olmazsa site içinde ve çevre düzenlemesi ve iş alanları genişlicek bir bölge kurmayı planlıyorlar...
en fazla 5-6 sene çevre bakımından zorlanırız ama sonuçta tamamlanır diye düşünüyoruz...
kredi çeksem o faiz hep canımı yakacak hiç olmazsa bi kıçı kırık araba alırım yatmadan yatmaya gittiğmiz ev için çevre problem olmaz inşallah...

evet canım güzel hesap yapmışsın saol
şimdi dediklerini kontrol edince lojmanda oturuyorum para vermiyorum şimdilik bu 4-5 sene belki daha fazla sürebilir yani tayin istemezsem ben de 6 yıl daha burda kalmayı düşünüyorum
yaklaşık aylık 1500 eğer çok sıkarsam 2000 ytl ödeyebilirim tabi 2 sene sonrası için durum ne olur insan tahmin edemeyebiliyor

bu durumda biriktireyim 2 yıl desem 50 milyar eder sene olur 2012 o zamana bu paraya ev de kalmaz
2 senede bu para birikir mi işin orası da var tabiki
yada biraz biriktirip biraz kredi çekmek sanırım mantıklı olan
ayrıca bir ev alsam bile benim oturabilmem çok zor işim gereği köylerdeyim hep
yatırım amaçlı ev almakta sanırım saçma değil mi üffsss kafam karıştı
bu konuda bir uzmanla görüşmeli sanırım

2 yıl sonra sene 2012 değil 2010 ederbenneyaptımki
ayrıca biriktireceğiniz parada hep yerinde saymayacakya.bir şekilde değerlendirip en azından evin peşinatını hazır edebilirsiniz.
ev almak daha doğrusu gayrimenkul ve menkul almak her zaman için en doğru yatırımdır.hiçbir koşulda değerini kaybetmeyen tek yatırımdır.az veya çok mutlaka kazandırır.
alacağınız daireyide kiraya vererek aylık taksit tutarının büyük bir kısmınıda kiracıya devredebilirsiniz.
çok kazançlı ve mantıklı bişr yatırım olur.
Allah gönlünüze göre verir inşallah:)

Back
X