• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aldığı parayı benden gizledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm artı internet üzerinden yazışmalarini yakaladım. Her defasında bu şekilde ikna oldum cocuklarim küçük düzelir parçalanmış ailede buyumesinler psikolojileri duzenleri bozulmasın diye
İnşallah dediğiniz gibi psikolojileri bozulmamıştır...

Eşimin maaşını bilirim. Birlikte gideri geliri konusuruz hesaplariz odemeleri yapariz. Geçen ay mesai parasi aldi. Kuruşu kuruşuna soyledi ne aldiysa ve ek hesaba atacagini yoksayacagimizi söyledi sorunsuz anlastik. Sizinki cok tuhaf resmen saklamış

Merhaba arkadaşlar. Konularımi bilenler var.Ben en son konudan bahsedeceğim. Eşim bayram için çift maaş almış (maaşı asgari ucretin çok çok üstünde) Ben dün aynı yerde ama farklı şubeden çalışan arkadaşının eşinden öğrendim.Esime bir şey söylemeyecektim onun söylemesini beklicektim ama baktim hala çok sıkıştığından bahsediyor.Ve parayı alalım günler geçmiş. Ve ben çocuklarımla memlekete gideceğim için bilet alalım dedim. Tamam dedi ama sonra bilet parasının lafını yaptı.Beni dusuncesizlikle suçladı. Bende patladım sen promosyon almışsın bı bilet alacak paran yok mu diye.O da sana guvenmiyorum sen har vurup harman savurma kafasına girdin.Soyleseydim beklentin olacaktı ben kredi kartı borcunu yatırdım dedi.Tartisma baya büyüdü. Konu yine boşanmaya geldi. Sizce ben mi gereksiz takılıyorum bu konuya sizin esleriniz de bu tarz şeyler yapar mı?
Şükürler olsun ki yapmaz.
Yapmamalı....

farklı bir bakış açısı olsun diye soruyorum; bu adama bu parayı saklatacak bir şey yaşadınız mı? Fazla bir harcamanız, gereksiz borç, veya para olduğunu bildiğinizde bir yere harcamak için darladınız mı? Evde bir şey varken benzerini almaya çalıştınız mı? Adamın böyle davranmakta minicik de olsa bir sebebi var mı?

Ah çocuklarım boynumu büküyor. Babaya çok düşkünler

Bu hikayeyi ne zaman geçeceksiniz acaba?
Gördük konunuzun birinde, boşanmayı ne zaman düşünür hale geldiğinizi ve devamı gelmeyince de caydığınızı.
Siz çocuklarınız için durmuyorsunuz o işin kendinizi kandırma kısmı, siz başka birini hayatınıza alıp garantilemeden o evden çıkmazsınız, ya da işte ancak böyle her türlü şeye maruz kalarak oturursunuz çünkü alıştığınız eziyeti çekmek, yeni hayat kurmaktan daha kolay.

Esas olan çocuklara oluyor, yazık.

Yok artık tamam konudaki gibi olmamalı da kuruş kuruş hesap yapıp bilgi vermesi de nedir kadının da erkeğinde yani
Üstte başka bir arkadaşa da yazdım, mecazi konuşma günlük dilimizde yaygın ya hani yoksa “2 kuruş harcadım, 5 kuruş ayırdım” tabii ki demiyor.
Maaşı bölüp harcadığımız için biliyorum ne kadar harcadığını.
Biz memnunuz, sorun yok.😊

"Eşiniz sizden para saklıyor."

Ben yazarsam belki görünce aklınız başınıza gelir. Bana böyle muamele edilecek son kuruşuna, donuna kadar alır boşarım.
Boş atıp tutmuyorum bu arada. Eşim sakız alsa benden para alır. Kendim çalışmıyorum. Kendi çalışıp kazandığı parasını benden istiyor.
Neden ?

"Eşiniz sizden para saklıyor."

Ben yazarsam belki görünce aklınız başınıza gelir. Bana böyle muamele edilecek son kuruşuna, donuna kadar alır boşarım.
Boş atıp tutmuyorum bu arada. Eşim sakız alsa benden para alır. Kendim çalışmıyorum. Kendi çalışıp kazandığı parasını benden istiyor.
Bu da doğru bir yaklaşım değil. Aynısını size yapsa eşiniz Psikolojik şiddet dersiniz. 🤷‍♀️

Bu da doğru bir yaklaşım değil. Aynısını size yapsa eşiniz Psikolojik şiddet dersiniz. 🤷‍♀️

🤣🤣 Değil değil zorla yapılan birşey değil. Ben ne kadar ataerkil ve kadının yönetmesini hazmedemeyen, beğenmeyen üye var bakayım dedim 🤭
Bizde ilk başlarda kendi idare ediyordu. Memur adam para yönetmeyi bilmiyor doğal olarak bende muhasebeciyim ama çalışmıyorum. İstemedim halde bana bıraktı hepsini kafası rahat artık. Biz dengeyi böyle bulduk. Her ilişkinin dengesi farklı.
Ama bu konudaki saklama farklı ne ben eşimden para saklarım nede eşim benden. Bizim paramızdır o. Saklamaya karşıyım her türlü. O zaman o evlilikte güven yok derim.

🤣🤣 Değil değil zorla yapılan birşey değil. Ben bakayım ne kadar ataerkil ve kadının yönetmesini hazmedemeyen, beğenmeyen üye var bakayım dedim 🤭
Bizde ilk başlarda kendi idare ediyordu. Memur adam para yönetmeyi bilmiyor doğal olarak bende muhasebeciyim ama çalışmıyorum. İstemedim halde bana bıraktı hepsini kafası rahat artık. Biz dengeyi böyle bulduk. Her ilişkinin dengesi farklı.
Ama bu konudaki saklama farklı ne ben eşimden para saklarım nede eşim benden. Bizim paramızdır o. Saklamaya karşıyım her türlü. O zaman o evlilikte güven yok derim.
Şimdi oldu. Sakız parasını bile ben veriyorum deyince :D :D Ne diyor yaa dedim

Şimdi oldu. Sakız parasını bile ben veriyorum deyince :KK70: :KK70: Ne diyor yaa dedim

Paraya kıymet vermediği için hallaç pamuğuna çeviriyor ortalığı 🤦🏼

Ama bak bir kadın dediği zaman garibine gitti herkesin, bazı kadınlar bunu hala yaşıyorlar malesef 😬 Bir tanede adam yaşamış olsun ne olurdu yani 🤣🤣🤣

Merhaba arkadaşlar. Konularımi bilenler var.Ben en son konudan bahsedeceğim. Eşim bayram için çift maaş almış (maaşı asgari ucretin çok çok üstünde) Ben dün aynı yerde ama farklı şubeden çalışan arkadaşının eşinden öğrendim.Esime bir şey söylemeyecektim onun söylemesini beklicektim ama baktim hala çok sıkıştığından bahsediyor.Ve parayı alalım günler geçmiş. Ve ben çocuklarımla memlekete gideceğim için bilet alalım dedim. Tamam dedi ama sonra bilet parasının lafını yaptı.Beni dusuncesizlikle suçladı. Bende patladım sen promosyon almışsın bı bilet alacak paran yok mu diye.O da sana guvenmiyorum sen har vurup harman savurma kafasına girdin.Soyleseydim beklentin olacaktı ben kredi kartı borcunu yatırdım dedi.Tartisma baya büyüdü. Konu yine boşanmaya geldi. Sizce ben mi gereksiz takılıyorum bu konuya sizin esleriniz de bu tarz şeyler yapar mı?
Siz niye bu adama katlanıyorsunuz? Daha kaç kere konu boşanmaya gelecek kaç kere kapı gösterecek size ya şu tipin eline bakmayı kendinize nasıl yediriyorsunuz ?

Ben eşimin maaşını bilmem ve sormam, yani ortalama bir miktar bilirim ama ek ödemelerle falan çok değişiyor, o ay eline ne geçti bilmem. Kendisi birikim yapıyor, arabamız çok eski onu değiştireceğiz. Ama işte burada kocaman bir AMA var. Asla ekonomik şiddet görmüyorum, hicbir şeyim eksik değil. Ben parayı ve muhabbetini sevmediğim için ilgilenmiyorum. Şu durumda bile eşim benden ikramiye aldığını saklayıp, benim bilet parama konuşacak olsa zoruma giderdi. Umarım sizin de zorunuza gider, gitsin artık yani.

Çocuklarınız yarın karşınıza dikilip, neden boşanmadın, huzursuz bir aileye mahkum ettin bizi diye hesap sorunca bunların hiçbir önemi kalmayacak. Gerekeni yapmak için geç kalmayın bence o yüzden.

E tekrar açın sorun ne ?
Şimdi çekişmeli istiyor akil verenler olmuş. Ben çalışmıyorum şuan toplasanız 500liram bile çıkmaz.Dava açmak içinde vermiyor.Anlasmali da 300bin lirayi kabul etmişti. Arkadaşı çok vermişsin demiş o zaman. Yani uyuyan yılan uyandı.Beni surundurmek istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X