Yatırım yapmak,israftan kaçınmak

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.534
158
Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)

Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.

Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.

Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?

Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .

Hiç peşinatim yok.ayda en fazla 1500tl verebilirim.
Ev almak için %25 evin bedelini peşinat vermeli diye biliyorum

buna ilave olarak tapu masrafı da gerekli.

sizin fikriniz ama ayda 1500 tl verebilecekseniz altın hesabı açıp o 1500 tl yi her ay yok sayarak da iyi para birikimi yapabilirsiniz.

Ben bekarken bu şekilde bir araba parası biriktirmiştim , şimdi evliyim yine biriktiriyorum.

Her ay en az 600-700 tl altın için maaşımdan yok sayıyorum ve baya birikimim oldu.

Ev almak için %25 evin bedelini peşinat vermeli diye biliyorum

buna ilave olarak tapu masrafı da gerekli.

sizin fikriniz ama ayda 1500 tl verebilecekseniz altın hesabı açıp o 1500 tl yi her ay yok sayarak da iyi para birikimi yapabilirsiniz.

Ben bekarken bu şekilde bir araba parası biriktirmiştim , şimdi evliyim yine biriktiriyorum.

Her ay en az 600-700 tl altın için maaşımdan yok sayıyorum ve baya birikimim oldu.

Ben çok musrifim aslında.kk nin gazabına uğramamak için yazamadım da.simdi de bikac tane altın aldım ama bu defa maaş bitti diye kredi kartından alışveriş yaptım.

Belki büyük bi borca girersem kendimi frenlerim.

Ben çok musrifim aslında.kk nin gazabına uğramamak için yazamadım da.simdi de bikac tane altın aldım ama bu defa maaş bitti diye kredi kartından alışveriş yaptım.

Belki büyük bi borca girersem kendimi frenlerim.
arabanız yoksa araba alın o halde:)

Bence her ay maaşından bankaya at . Ya da altın al . Daha bu yaşta niye kendini kredi sıkıntısına sokmak istiyorsun . Rahat rahat eğleneceğin , gezeceğin yaşta paran krediye gidecek

Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)

Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.

Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.

Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?

Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .

Hem ev kredisi hem kira mi odeyeceksiniz?
Yoksa evde oturup kiradan mi kurtulacaksiniz?
2. Şıksa düsünülebilir ama yoksa cok cok zor. Bu kadar sıkmaya bence hic gerek yok.
Zaten pahali bir sehirdeymissiniz.

Hem ev kredisi hem kira mi odeyeceksiniz?
Yoksa evde oturup kiradan mi kurtulacaksiniz?
2. Şıksa düsünülebilir ama yoksa cok cok zor. Bu kadar sıkmaya bence hic gerek yok.
Zaten pahali bir sehirdeymissiniz.

Evimi memleketten alıp kendim de farklı bir şehirde yaşamak istiyorum :)

Bence her ay maaşından bankaya at . Ya da altın al . Daha bu yaşta niye kendini kredi sıkıntısına sokmak istiyorsun . Rahat rahat eğleneceğin , gezeceğin yaşta paran krediye gidecek

Şu an rahatca yeyip gezip eğleniyorum. Ama ortada bir şey yok.

Çevrem de tepki veriyor.boyle bi düşünce sardı beni

Araba da tam bi masraf :) ama ev alsam kiraya versem hem gelir kaynağı hem yatırım olacak :)

Araba ciddi masraflı bence de bu secenegi eleyin.

Evimi memleketten alıp kendim de farklı bir şehirde yaşamak istiyorum :)

Peki ev kiracisiz kalsa veya kiraci duzenli odeme yapmasa kac ay dondurebileceksiniz? Buna gore alin veya once her ay bi yarim falan alip biriktirin. Biraz eliniz saglamken girin.
Ayni mantikla ben de ev alicam. 200 bin pesin 150 bin kredi seklinde... kirayi kiraci odeyecek gibi olacak. Ama esim askerden donunce alayim diyorum. Cunku kira aksarsa zora dusmek istemem. Insallah aralik ayinda...

Araba ciddi masraflı bence de bu secenegi eleyin.

Peki ev kiracisiz kalsa veya kiraci duzenli odeme yapmasa kac ay dondurebileceksiniz? Buna gore alin veya once her ay bi yarim falan alip biriktirin. Biraz eliniz saglamken girin.
Ayni mantikla ben de ev alicam. 200 bin pesin 150 bin kredi seklinde... kirayi kiraci odeyecek gibi olacak. Ama esim askerden donunce alayim diyorum. Cunku kira aksarsa zora dusmek istemem. Insallah aralik ayinda...

Evet o da zor kiracisiz kalsa geçinemem. Çünkü burda da bi ev döndürüyorum.

Çok rahat alirsin canım... kiradan kurtulacağın için...kira ödemek yerine ev kredisi ödersin...
Ayrıca haftada 30 saat çalışıp gelirini ek ders ile 4500 e çıkarırsın.. 2000-2500 arasi kredi ödersen..gerisi de sana yeter..
Hem borçlanmadan birşeyler alamazsin...
Kredi kartı ile alisverisin sınırı kaciyor, bence kapattır, nakit harca...farki gör...

Son düzenleme:
Çok rahat alirsin canım... kiradan kurtulacağın için...kira ödemek yerine ev kredisi ödersin...
Ayrıca haftada 30 saat çalışıp gelirini ek ders ile 4500 e çıkarırsın.. 2000-2500 arasi kredi ödersen..gerisi de sana yeter..
Hem borçlanmadan birşeyler alanazsin...
Kredi kartı ile alisverisin sınırı kaciyor, bence kapattır, nakit harca...farki gör...

Alacağım ev farklı bi şehirde olacak.eger kiracı bulamazsam batarım üstelik:)

En fazla 4bini gördüm ben ama 30 saate 4500 etmiyor malesef.hafta sonu kurs vs de yok.

Back
X