- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.893
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ilkokul öğretmeni misiniz?Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .
Daha yeni 3 ay önce birikmişimin üstüne 100 bin çekip aldım. 7 sene aylık 1700 taksit. Sen 120 çekiceksin. Muhtemelen 2000 ödiyceksin. 10 seneye böldürsende faiz çoğalıyor. Alınmaz değil alınır ama 10 sene boyunca kılı kılına bir hayat çok sıkıcı olur emin ol. Ben 10 sene önce bireysel emeklilik yapmıştım 100 tl ile başlamıştım şuan 250 ödüyorum otomatik ödeme yaptım bide anlamadım bile nasıl birikmiş. Geçen baktım 32 bin olmuş. Böyle böyle birikim yapabilirsin. Aylık 500 tl at kenara unut o parayı. İlerde evlenince eşinle alırsın gençliğini borç ödiyerek heba etme bence.Hiç peşinatim yok.ayda en fazla 1500tl verebilirim.
Ev bi kenarda dursun simdilik...
Oncelik olarak 2000 tl yada daha aziyla yetinebilirseniz kalan paraya tam altin alavilirsiniz hatta ailenizin bulunfugu şehirde kuyumcu tanidiginiz varsa iki maasla bi 25 30 gram bilezik alabilirsiniz. ..
Yani her ay bi sehir gezmiyorsaniz... gezmeye gitmiyorsaniz cok kiyafet almanin ayakkabi canta almanin en iyi telefonlari kullanmanın bi faydasi yok bence(bunlsri genel söylüyorum size degil)
Evliyim calismiyorum suan ama çalıştığım da asgari ucretle düğün borcunu öderken bile kenara çok para ayirmisligim vardir..
Nasil yapiyodum derseniz kendime yemek parasi ayiriyodum aylik tahmini onun altinda harciyordum kalanini kenara koyuyordum cesit cesit siyah cantam yoktu bir çeşit siyah cantam vardi mesela bunun gibi diyelim...
Insalah sizde birikim yaparsaniz birikim yapmayi cok seven biri olarak :)
.En azindan ne guzel meslegin var( bir meslegim olmamasina o kadar uzuluyorum ki, pis isler icinde çürümeye mahkumum sanirim .
o maaşla 120 binlik krediyi çok rahat ödersin ki
10 yıl desen 1900 2000 arası ödemen olur
geri kalan 1500u de sen yesen çok rahat yaşarsın. biz karı koca 2 ev kredisi ödüyoruz. borca girdikten sonra kendimizi frenledik.
ayrıca 120 binlik evi pesinatsız da veriyorlar. banka önce 20 30 ihtiyaç kredisi verir peşinat gösterir. ardından 90 100 normal konut kredisi alabilirsin. para birikmez.
bi sene boyunca birikim yapın sonra ev alın 120 bin çekeceksiniz 7 senelik çekseniz nerdeyse 3000 e yakın ödeyeceksiniz 1500 çok çok zor her ay bi altın alın bi ay çeyrek alın bi ay tam altın 3500 iyi bi para çünkü müsrifsiniz hakkatten :))
Daha yeni 3 ay önce birikmişimin üstüne 100 bin çekip aldım. 7 sene aylık 1700 taksit. Sen 120 çekiceksin. Muhtemelen 2000 ödiyceksin. 10 seneye böldürsende faiz çoğalıyor. Alınmaz değil alınır ama 10 sene boyunca kılı kılına bir hayat çok sıkıcı olur emin ol. Ben 10 sene önce bireysel emeklilik yapmıştım 100 tl ile başlamıştım şuan 250 ödüyorum otomatik ödeme yaptım bide anlamadım bile nasıl birikmiş. Geçen baktım 32 bin olmuş. Böyle böyle birikim yapabilirsin. Aylık 500 tl at kenara unut o parayı. İlerde evlenince eşinle alırsın gençliğini borç ödiyerek heba etme bence.
Malesef hayır:)Branşınız ne? Özel ders verebilir misiniz?
Hayat çok pahalı her şey çok pahalı para birikmiyor vallahi
Tek başınaysan geçinmek zor. Birikim yapamıyorsanız şaşırmadım bu devirde birikim yapmak için sabancı falan olmak gerek artık.
Peşinatınız olmadan ev işine girmeyin.Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .
Gerçekten anlamıyorum nereye gidiyo bu para
Ama biraz fazla kıyafet aldim kabul.napalim öğretmeniz sonuçta her gün aynı şeyi giymek de olmaz :) eskiden nu kadar çok almazdım yeni başlayınca mecbur bi dolap yenileme ihtiyacı doğdu