- 9 Eylül 2013
- 12.047
- 27.757
- 798
Ben de para biriktiremiyordum bir lira köşeye atamiyordumMerhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .
Şöyle yaptım önce kredi kartımi evde bulamayacağim bir yere koydum her an elimin altinda olmayacak bir yerde duruyor kredi karti
Daha sonra otamatik altin hesabı açtım bireysel emeklilik yaptırdım
Siz de yapabilirsiniz
Bir de en çok neye para harcadığını bulmak gerekiyor kiyafete mi gidaya mı cafeye mi ona göre kismak lazım
Mesela ben en çok dışarıda yemeğe para harcıyorum evde yemek yapmaya başlayınca büyük bir fark oldu
Öğle yemeğini dahi evden getiren arkadaşlar vardı böylesi cok daha ekonomik ve hijyenik
en temel ihtiyaclari hesaplamak gerekli
Örneğin kira su elektrik doğalgazdan tasarruf edemezsin yiyecektende
Onları düşüp geri kalanını ne kadar harcayacağını dusunmek lazım
Örneğin kıyafet için açıp dolabi bakıp neye kesinlikle ihtiyaç var neye yok hesaplamasi yapmak lazım