Yatırımm

pambukmelek8788

:) seeen Seeeennn sadece
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
3.986
7
46
Ankara
Kızlar merhaba :) malum 3aycık kaldı düüğünüme .buyüzden birkaç sorum olucak :)
düğünde takılan birkaç şeyi ayırıp gerisini enazından 1 sene muhafaza etmek ve üzerine kredi çekip ev almayı düşünüyoruz nişanlımla... inşallah tabi nasip olursa... evde kalsın istemiyorum ikimizde çalışıyoruz malum hırsızlar kv'de kalmasınıda istemem çünkü orasıda ev sonuçta kadının bieşy yapcaından değil ama neticede onun çevreside görücek çocuk evlendirdiğini altınlaar bu kadında diye onada hırsız girebilir bunlar çok oluyor çünkü... buyüzden bankalık birşey olması lazım...
Şimdi sorularım şunlar size :)

1- ßankada Altınlar için bi kasa tutuluomuş... bu Kasa hakkında bilgi almak istiyorum yıllık nekadar ödeniyor? altınlarla ilgili herhangi bir oynama oluyormu ? bunun anahtarı sadece bankadamı yoksa biri bizde biri bankadamı oluyor... emanet kutusu gibi birşey mi yoksa faizli işlemeler felanmı oluyor... karı koca onaymı vermesi gerekiyor ben kendim gitsemde yapabilirmiyim. ve düğüne 1 hafta kaala boş olarak o kasayı tutabilirmiyim düğünden sonrada gidip altınları koysam.... bu arada altınları koyarken ne koyduğumuza dair neler veriliyor bize yani kaç gr ne kondu vs ..

2- altın hesabı diye birşey varmış... ßankanın anlaşmalı kyumcusu mu ne oluomuş orda ölçüp tartıp biçtirip her neyse öle bieşymiş bununla ilgilide detay almak istiyorum bilenlerden yapanlardan:)

3- buna benzer baska şeyler varsada bilgi almak isterim?: )

kızlar bu konularda bilgim gerçekten 0 buyüzden çok detaylı bilgiler istiyorum sizden ... nişanlım pek ilgilenmiyor böyle şeylerden bende düğüne kadar herşeyi hallediiyim istiyorum ki düğün günüde ben yapmıştım bunu hadi böyle yaporuz demem lazım balayından gelir gelmez... yoksa hadi ondan hadi bundan ufak ufak harcanabilir

Son düzenleme:
maalasef onu bende istiyorum eazından uygunken alırız yapıldıkça büyüdükçe fiyatı artıo saatarken karda oluruz ama benmki bunu anlamıyor :) risk olarak görüyor.

Sende çalışacaksan göze alınamayacak bi durum yok
Ama siz bilirsiniz tabi
O zaman altın hesabına yatırın, altın çıktığında TL ye çevirirsiniz
Mutluluklar

canımcım bende bankada tutuyorum
belli bi ücret karşılığında form dolduruyosun resim veriyosun

2 tane anahtar veriyo sana 250 lira para veriyosun 250 de depozito (bankaya göre değişebilir)
ayda 3 kere açabiliyosun kasayı

birine vekalette verebiliyosun

ben en iyi yol olarak bunu seçtim zaten kullanmıyorum da
duruyo öylece

ay okadar çok paramı alıyorlar ya 500 tl havadan gidiyor yani :) peki bunun dıışında para alıyorlar mı?
resim derken ne resmi ? :) banka adı vermek yasakmı:)))

canım bende aynı konudn araştırma yaptım.ama sadece kasa kiralamayı sormuştum.
yapıkredi bankası Kasa ücretleri küçük /orta ve büyük boy dur.225/300/400 tl ücretleri
Ayrıca depozito 225 tl
Kasaya koyacağınız eşyalarla ilgili herhangi bir güvence verilmiyor. bu beni düşündürdü. yani depsem yangın hırsızlık vs. banka sana güvence vermiyormuş.

gerçektenmi canım ya ee olaki bi durumda gitse yandık yani ozaman kendi evimde durması daha iyi acaba sadece yapıkrdiimi güvence vermio yoksa her banka böylemi ?

ay okadar çok paramı alıyorlar ya 500 tl havadan gidiyor yani :) peki bunun dıışında para alıyorlar mı?
resim derken ne resmi ? :) banka adı vermek yasakmı:)))

kimin adına olucaksa onun resmi
vekalet vereceğin kişininde resmini istiyorlar ykb de yaptırdım ben
ne zaman kapatırsan o zaman depozitini geri alıyorsun tatlım

arkadaşımın evlendikten sonra evde olan altınlarını çaldılar
bide ev için bozduracaktı kızcağız onları
çok üzülmüştüm dedim Rabbim başa vermesin
hepsi gideceğine 250 gitsin

ya evde daha riskli işte. bilmiyorum diğer bankaları onlarla görüşmedim. onlarıda araştıracağım. sende bakta bilgilenelim valla düğünden hemen sonra atmak gerekiyor bi yerlere

tabi aslında öyle doğru diosun ama güvence vermiyorlar demiş bir arkadas yani evdeki gibi saklanıyor olası bi durumda bunları ilgilendirmiyor buna nasıl güvendin peki ? birde kaç altın kaç gr ne koydun bunları nasıl ayarlıosunuz bankayla

ya evde daha riskli işte. bilmiyorum diğer bankaları onlarla görüşmedim. onlarıda araştıracağım. sende bakta bilgilenelim valla düğünden hemen sonra atmak gerekiyor bi yerlere

aynen canımcım bu konuyu konusmak için bankada sıra almamızmı gerekiyor ya:) pek vaktim yok benm haftaiçi çlşıorum yapı kredi ile çlşıyoruz ancak orayla iletişime geçebilirim ki yarın gidicem mesela

bizde yapıkredi ile çalışıyoruz ki, ben kredi falan çekiyoum sıkı müşterileryim maaş bankamız ayrıca. dedim maaş müşterisiyiz bi ayrıcalık yokmu sonuçta diğer imkanlarda bize farklı oluyordu kasa da indirim falan da olmuyormuş. ben mail ile iletişe geçtim. müşteri temsilcimiz ile.

onların hepsi ayarlanır canımcım

valla Allah'a emanet çalışan insanlar için zor
kayınvalideme anneme versem boşboşuna kadını tedirgin edicem emanetin canı az olur derler

bende zaten çok durmayacak diye koymuştum ev almayı düşünüyoruz bizde
ama çocuk olacağı için şimdilik biraz daha erteledik
bakalım ne olucak kısmet

Son düzenleme:

Banka Büyük kasa / Orta kasa / Küçük kasa
Akbank 450 350 300
Denizbank 250 200 150
Finansbank 350 275 200
HSCB 350 250 200
ING Bank 300 250 200
Şekerbank 350 250 200
Garanti 400 275 225
Halkbank 200 200 150
İş Bankası 400 275 225
Vakıflar 400 250 200
Ziraat 250 200 150
Yapı Kredi 400 300 225

anladım canım hayrlısı olsun sizin içinde tşkkür edrmmmm

güvence vs. kısımlarını öğrenmemeiz gerekiyor ya

Eğer altınlarınızı fiziki olarak bankaya bir altın hesabına yatırmak isterseniz elinizdeki altınların 24 ayar saf altın oranı hesaplanır.
Bu hesaplamayı altın rafinerisinden haftanın belli günlerinde gelen expertler yapar bankada. Elinizdeki altınların 24 ayara tekabül eden gram bazında oranı bankadaki altın hesabınıza yatırılır.
Örneğin 50 adet çeyrek altınınız var; 1 adet çeyrek altının 24 ayar karşılığı 1,75gr. Yani 50x1,75 olmak üzere hesabınızda 87,5gr'lık altın gözükür. Çeyrek, yarım, cumhuriyet vb ziynet altınların fiziki olarak bankaya verilerek altın hesabına yatırılması sırasında hemen hemen hiç zarar etmezsiniz. Ama bilezikler işçiliklerine göre 24 ayar altın oranı hesaplanırken aynı kuyumcularda olduğu gibi değer kaybeder. 14gr'lık bir bilezik hesaba 14gr olarak yansımaz işçiliğine göre 1-2 gr az hesaba yansıtılır.

Bankaların altın gr alış/satış arasındaki farkı değişken olup genelde ortalama 0,85TL /0,75TL arasında .
Fiziki olarak kuyumcudan 1 çeyrek(1,75gr) altın almak istediğinizde alış ve satış arasında 5TL fark olur. Bankada ise altın hesabındaki 1,75gr'lık altını bozdurmak/satın almak arasında 2TL civarı bir fark var.

Kiralık kasa mı bankada altın hesabımı sorunuzun cevabı ne kadar altınınızın olacağına ve bu altınları ne kadar süre ile saklamak istediğinize bağlı. 5 yıl bir kasayı kiraladığınızı düşünün; size en az 1000 TL civarı bir maliyeti olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…