Yatırımm

yani güvencesini vermedikleri şeyi bilseler ne bilmeseler ne ? demekki adamlardaki düşünce bu ?

ellerine sağlık canım :) alış satışta bile banka daha karlı yani.
altınların çok olcağını sanmıyorum 6 10 arası bilezik olsa 30 50 arasıda çeyrek yarım altın felan olsa anca odur yani... bazılarını kullanırım çünkü satmam.. 1 yıl felan saklamayı düşünüyoruz. bunun için küçük kasa boyu yeterli olurmu acaba 1 yıl içinde depoziteyle birlikte 400 500 tl çokmu? depozite geri veriliomuş gerçi. kasa olayında nasıl yapılıyor hesaplama

kasaların boyutları var.o boyutlara göre fiyatları değişiyor.biz halkbankta 150ye tuttuk küçük boyu 150 de depozito verdik.
içine bişey koyman gerekmiyo.
kağıt bile gidip koyabilirsin.
faiz olayı yok.
ne koyduğun tamamen seni ilgilendirir kimsenin görmesine gerek yok.
tek başına git aç bence onlar senin mihrin sonuçta.
iki kişi açılsa da zaten ikiniz olmadan kasa açılmıyor bu kez.

bu arada küçük boy sana fazlasıyla yeter

Son düzenleme:

canım peki güvencesi varmı bunun yani orda basına bişey gelebilir mi? vala nişanlım ozaman beni yer:)))))))))
bu arada içine bişey koyucam misal o kasalar nerede oluyor yani elimi sallayarak girip kasama gidip bişeyler koyup alabilirmiyim? bu esnada kimse görmicekmi bunu?
nediye basvuruosun? ve ne gibi bi işlem uygulanıyor?

bize banka altın hesabı daha mantıklı gelmişti oraya attık elimizde olanları şimdi de elimize 50-100 TL bile olsa gidip oraya atıyoruz elimizde oldu mu gidiyor çünkü böyle akmasa da damlar hesabı devam ediyor

canım ondanda korkuorum açıkcası... nişanlım bu tür şeylere ilgsiiz o yüzden ben kendim ilgiliniyorum ... tek olucam yani bu konuda....
şimdi bu hesap olaynda altınlar exprler tarafından hesaplanıomuş vs felan... nerden bilicem doğru hesap olduğunu anlamam etmem:)
altınlar ne oluyor ? o hesapta ne oluyor:) inan hiç bilgim yok nasıl birşey tam açarak anlatırmısın

banada yapıkrdi daha iyi gibi gelio .

peki şey konusunda bilgin varmı yani kasa kiralarsak misal oraya gidip elimize geçeni koyucaz yani evde saklar gibi... peki banka hesabında ne olucak ? o altınlar yine bankadamı kalıcak ben hesapta nekadar altın olduğunumu görücem ... istediğimde o prayımı çekicem yoksa altınlarımımı alıcam

tam bilgim olmamakla beraber, kasa kiralarsak hesaplara yansımaz çünkü içine para değil altın koyacağız. tamamen senşin kontrolünde olacak aynı evdeki gibi. zaten paralarıda hesabına yatırırsın.

tam bilgim olmamakla beraber, kasa kiralarsak hesaplara yansımaz çünkü içine para değil altın koyacağız. tamamen senşin kontrolünde olacak aynı evdeki gibi. zaten paralarıda hesabına yatırırsın.

oof ne zor şeymiş ya bankaya kasaya koyup tek tek ne var yazıp birde eve koyucaz ozaman aslında binevi buda risk... hesap daha mantıklı gibi sanki

tabi ki güvencesi var.sana kasa kartı ve anahtar veriyolar anahtarın sende kalıyo zaten.kasan da bankanın alt katındaki kasa bölümünde.senin kasan banka görevlisindeki bir anahtar ve sendeki anahtarla birlikte açılıyor.banka görevlisi seni aşağı indirip kapının önünde bekliyo.sen içerde işini hallediyosun.bahsettiğim yerde de hep kamera var zaten.kasa istiyorum diyosun bişey doldurtup veriyolar çok basit ve kısa sürüyo.

valla bu konulardan bende pek anlamam ama canım nişanlım çok ilgilidir birikim konusuyla,bizim kuveyt türkte bi altın hesabımız vardı kuveyttürk hesap işletim ücreti almıyor ve alım satım yaparkenki fiyatlarda çok hafif oynama oluyor öyle dışardaki gibi 5 TL filan oynamıyor canım tanıdık kuyumcuyla birlikte hareket ettiler bi yanlışlık olmasın diye bankada rafineri uzmanları tarafından altınlar 24 ayar altın olarak hesaplandı gramı çıkarıldı ve bankaya verildi. Tabi verilen altınlar hurdaya gidiyor ve bankaya 24 ayar külçe altın olarak geri geliyor.Şimdi aynı hesaba devam ediyoruz hesapta ne kadar gram altınımız varsa o görünüyor elimize geçtikçe de mesela 100 TLmiz var bakıyoruz kaç gram altın yapıyor ve hesaba ekliyoruz

daha geçen gün bende bankayla görüştüm bu konuyla alakalı kasa kiralamak istiyorum demiştim o da kasa kiralama için yıllık 300-400 civarı masrafı olduğundan bahsetti, ve zahmetli gidip gelmek insanlara zor geliyor sanırım artık kasa kiralama oranı azaldı dedi bende onun yalancısıyım ,

e dedim napim artık dedi altın hesabı açıyor herkes ama öyle kuyumcu vs gibi değil atıyorum 10.000 tl var elinde bankaya yatırıyosun tabi bunu hesaplıyolar diyelim 100 gr altın yapıyor bu altın hesabında birikiyor, altın arttıkça oda artıyor , birde altın hesabında da normal hesaptaki gibi vadeli vadesiz var vadeliye yatırırsan ordan da ufak bir rakam kazanılıyormuş,

böyle işte

hımm ay çok iyiymişş ozaman :) basına birşey geldiği taktirde güvenceleri ne peki ?
bu kart kasayı açmak içinmi anahtar ve kart yardımıylamı açılıyor? depozitesi ve yıllık parası peşin olarak mı alınıyor?
kasaya koyduğum şeyleri hesabıını kendimmi tutuyorum ? misal 5 altın koydum ama aslında 4 koymuşum... bankaya gidip eksik altınım var diyorum bu durumda ne oluyor?

bence altın fiyatları yükseldiği zaman sat tüm altınları, sonra parayı eşinle ortak hesap açarak bankaya yatır canımcım ben de aynısını yapıcam da yükselmesini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…