- Konu Sahibi pambukmelek8788
-
valla cnm yapıkredi güvence vermiosa hiçbiri vrmez bence:=) birde kasa boyutlarını merk ettim küçük yetermi acaba....
bu arada netten okudumda banka çalışanları kasada ne oldunu bilmiolarmış sadece sen biliomussun
Eğer altınlarınızı fiziki olarak bankaya bir altın hesabına yatırmak isterseniz elinizdeki altınların 24 ayar saf altın oranı hesaplanır.
Bu hesaplamayı altın rafinerisinden haftanın belli günlerinde gelen expertler yapar bankada. Elinizdeki altınların 24 ayara tekabül eden gram bazında oranı bankadaki altın hesabınıza yatırılır.
Örneğin 50 adet çeyrek altınınız var; 1 adet çeyrek altının 24 ayar karşılığı 1,75gr. Yani 50x1,75 olmak üzere hesabınızda 87,5gr'lık altın gözükür. Çeyrek, yarım, cumhuriyet vb ziynet altınların fiziki olarak bankaya verilerek altın hesabına yatırılması sırasında hemen hemen hiç zarar etmezsiniz. Ama bilezikler işçiliklerine göre 24 ayar altın oranı hesaplanırken aynı kuyumcularda olduğu gibi değer kaybeder. 14gr'lık bir bilezik hesaba 14gr olarak yansımaz işçiliğine göre 1-2 gr az hesaba yansıtılır.
Bankaların altın gr alış/satış arasındaki farkı değişken olup genelde ortalama 0,85TL /0,75TL arasında .
Fiziki olarak kuyumcudan 1 çeyrek(1,75gr) altın almak istediğinizde alış ve satış arasında 5TL fark olur. Bankada ise altın hesabındaki 1,75gr'lık altını bozdurmak/satın almak arasında 2TL civarı bir fark var.
Kiralık kasa mı bankada altın hesabımı sorunuzun cevabı ne kadar altınınızın olacağına ve bu altınları ne kadar süre ile saklamak istediğinize bağlı. 5 yıl bir kasayı kiraladığınızı düşünün; size en az 1000 TL civarı bir maliyeti olur.
yani güvencesini vermedikleri şeyi bilseler ne bilmeseler ne ? demekki adamlardaki düşünce bu ?
aynen ama ev ve banka arasında kıyaslama yaprsan banka daha iiyii:) ikisindede güvence yok
kasaların boyutları var.o boyutlara göre fiyatları değişiyor.biz halkbankta 150ye tuttuk küçük boyu 150 de depozito verdik.
işine bişey koyman gerekmiyo.
kağıt bile gidip koyabilirsin.
faiz olayı yok.
ne koyduğun tamamen seni ilgilendirir kimsenin görmesine gerek yok.
tek başına git aç bence onlar senin mihrin sonuçta.
iki kişi açılsa da zaten ikiniz olmadan kasa açılmıyor bu kez.
evet aynen öyle. ben nişanlımla ortak yapalım diyoruz. nerden baksan 50 milyar para eder içindekiler evde bırakamam ev hayallerim mahvolur çalınırsa. banka en iyisi
aynen ama banka seçmekte ayrı bi dert. halkbank ucuz mesela ama yapıkredi pahalı fakat daha gözde bir banka
bize banka altın hesabı daha mantıklı gelmişti oraya attık elimizde olanları şimdi de elimize 50-100 TL bile olsa gidip oraya atıyoruz elimizde oldu mu gidiyor çünkü böyle akmasa da damlar hesabı devam ediyor
banada yapıkrdi daha iyi gibi gelio .
peki şey konusunda bilgin varmı yani kasa kiralarsak misal oraya gidip elimize geçeni koyucaz yani evde saklar gibi... peki banka hesabında ne olucak ? o altınlar yine bankadamı kalıcak ben hesapta nekadar altın olduğunumu görücem ... istediğimde o prayımı çekicem yoksa altınlarımımı alıcam
tam bilgim olmamakla beraber, kasa kiralarsak hesaplara yansımaz çünkü içine para değil altın koyacağız. tamamen senşin kontrolünde olacak aynı evdeki gibi. zaten paralarıda hesabına yatırırsın.
oof ne zor şeymiş yabankaya kasaya koyup tek tek ne var yazıp birde eve koyucaz ozaman aslında binevi buda risk... hesap daha mantıklı gibi sanki
ben bileziklerimide bozdurmak istemiyorum işte .o yüzden hesap düşünmüyorum.
canım peki güvencesi varmı bunun yani orda basına bişey gelebilir mi? vala nişanlım ozaman beni yer:)))))))))
bu arada içine bişey koyucam misal o kasalar nerede oluyor yani elimi sallayarak girip kasama gidip bişeyler koyup alabilirmiyim? bu esnada kimse görmicekmi bunu?
nediye basvuruosun? ve ne gibi bi işlem uygulanıyor?
canım ondanda korkuorum açıkcası... nişanlım bu tür şeylere ilgsiiz o yüzden ben kendim ilgiliniyorum ... tek olucam yani bu konuda....
şimdi bu hesap olaynda altınlar exprler tarafından hesaplanıomuş vs felan... nerden bilicem doğru hesap olduğunu anlamam etmem:)
altınlar ne oluyor ? o hesapta ne oluyor:) inan hiç bilgim yok nasıl birşey tam açarak anlatırmısın
tabi ki güvencesi var.sana kasa kartı ve anahtar veriyolar anahtarın sende kalıyo zaten.kasan da bankanın alt katındaki kasa bölümünde.senin kasan banka görevlisindeki bir anahtar ve sendeki anahtarla birlikte açılıyor.banka görevlisi seni aşağı indirip kapının önünde bekliyo.sen içerde işini hallediyosun.bahsettiğim yerde de hep kamera var zaten.kasa istiyorum diyosun bişey doldurtup veriyolar çok basit ve kısa sürüyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?