Gebelik şekeri için ölçüm yapılıyor zaten. Dediklerim tamamen şekere dair olumsuz olmayan o durumlar için geçerli. Zaten her gebe doktor tarafından takip ediliyor ve bu süreci biliyordur. Susuz inanın çokta devam edilmiyor benim şansım zaten yaşam sınırı olan ayları geçmiş olması. Doktorum ilk su azlığını farkettiğinde tavsiyelerde ve uyarılarda bulunup beni gönderdi ertesi kontrolde elime bir bomba bırakıp gittin demişti o derece ciddi risk barındıran bi durum. O yüzden kontrol çerçevesinde suyu artıracak veya erken bir doğum olması halinde bebeğin yaşamına devam etmesini sağlayacak kiloyu kazanmasına yarayacak her yöntemi doktorlarda tavsiye ediyorlar. Konu sahibesi inşallah hayırlısıyla süreci sağlıkla tamamlar.
Soylediginizden daha fazlasini yasamis biriyim , 6 tane perinatolog tarafindan takip edilen uzun sure hastanede yatan bir gebeydim , yeni dogan yogun bakim doktorlarina ve perinatologlara göre havuc suyu kasar peyniri muz suyu artirip bebege kilo aldirmaz.
Şekerim yoktu evde duzenli sabah aksam şekerime bakan takip eden ve diyet yapan biriydim , ciger gelistirici sonrasında açlık sekerim 170 leri gördü ve insulune başladık, bebegimin suyu 17 ml idi ve haftam 22+3 tu.
Kese kendini onarabilirdi , suyumuz 17 ml olsa dahi 27. haftalari gorebilirdik bebegin olan suyu yeterli olurdu fakat benim enfeksiyon degerim cok yogun antibiyotik tedavisine ragmen dusmuyordu ve rahim alinmasina kadar gidecekti durumum.
Bu kadar riskli durumda dahi bana hic bir perinatolog havuc suyu ic , kaşar peyniri ye demediler. Demezler çünkü şeker çok daha tehlikeli susuzluktan.
Sadece bol su iç ki enfeksiyon degerin düşüşe gecsin dediler.
Bebegim 22+4 te 500 gram ve 30 cm olarak dogdu. Yeni dogan yogun bakim doktorlari ve perinatologlar dediler ki bizim için bebegin kilosu önemli degil , haftası önemli.
Ben hastanede yatarken 33. haftasinda suyu azalmis (ozeldeki kendi doktoruna gore) bor gebe geldi. Deli gibi havuc suyu iciyor , kasar peyniri yiyor.
Kızı perinatologlar muayene ediyorlar ve diyorlar ki suyun gayet yeterli , havuc suyunun hic bir etkisi yok sekerini artırmanın dışında, kasar peyniri de yağlı sana kilo ve seker dışında hiçbir etkisi olmaz.
39. haftada doğum yaptı kendisi. Ozeldeki doktoruna kalsa 33. haftada sezeryan ile alacakmış.
Burada her suyu azalana havuc suyu ic denmesi yersiz bir öneri, insan hamile iken ve özellikle riskli bir surectey ise verilen her tavsiyeye uymaya çalışıyor ama çok yanlış tavsiyeler veriliyor.