Yavas yavas deliriyorum

tavsannn

Bi’ cinnet her şeyi çözer
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2014
5.602
16.145
298
İş bulamiyorum aramadigim yer calmadigim kapi kalmadi her seferinde hevesleniyorum her seferinde heveslendiriyorlar tamam oldu gibi konusuyorlar sonra ariyorum pazartesi ara, yok bugun bi sey oldu cuma ara, cuma ariyorum bayramdan sonra ara. Arka arkaya aldim red cevaplarini tek tutundugum dal vardi kizlar benle 5 haftadir o gun ara bu gun ara diye tenis topu gibi oynuyorlar, yine o pazartesilerden biriydi sabah aradim bizim elemanimiz bugun iş başi yapti dediler. Ya sizin Allahiniz yok mu diye bagirasim cagirasim geldi sustum kapattim agliyorum dayanamiyorum.
Özgecmişe ekledigim on yazida yalvariyorum artik resmen gururum kiriliyor. calismaya hevesliyim cok istekliyim diyorum gorusmeye cagriliyorum istegini gördük kayitsiz kalamadik gel git buralarda iş ogrenirsin diyor. Ben bedavaya vurun bana kirbaci mi yazdim on yazida diye supheye dusuyorum. Tecrubesiz kişilerin hemen “çok para” istediklerini soyluyor. Cok paradan kastının asgari ucret oldugunu anliyorum yine de susuyorum susuyorum ben bunca sene bosuna mi okula emek harcadim para döktüm iki bin lira bile kazanamamak icin mi herhalde ki para kazanmak istiyorum 25 yaşimdayim 15 yasinda degilim ki çırak olayim diyemiyorum yine de kabul ediyorum ya bedavaya alin beni sigorta bile yapmayin enayiyim ben diyorum üç gün geçiyor hala arayan yok. Bedavaya bile calistirilamayacak kadar vasifsiz miyim işe yaramaz miyim. Bu yaşta hala daha aileden para beklemek, kendi parani kazanamamak, kendine sevdiklerine hicbir sey alamamak birak ustune basina bi sey almayi cebinde paran olsa da guzel bi yemegi bile haketmedigini dusunmek nasil bir sey anlatamam cok yoruldum
Hicbir sey yapamiyorum yuksek lisansimi bitiremiyorum iş bulamiyorum evde oturuyorum temizlik yapiyorum baska ise yaramiyorum oturdugum yerde çürüdüm köreldim beynimi kullanmaya kullanmaya yok oldu ozguvenim yerle bir oldu ben nasil toparlanicam
2300 lira için ogle yemegi servisi olmayan sabah 9 aksam 8 insan yerine konmadan calisabilmek icin hayaller kuruyorum onlar bile yikiliyor bu kadar mi degersizim
kimseye anlatamiyorum icime kapandim mahvoldum gucum kalmadi boş kagitlara yazdim hicbir etkisi olmadi buraya yazdim belki birilerinin okudugunu bilirsem iyi hissederim bilmiyorum belki de daha kotu hissederim cevap yazmasaniz bile olur şurda icimi dokeyim

İş bulamiyorum aramadigim yer calmadigim kapi kalmadi her seferinde hevesleniyorum her seferinde heveslendiriyorlar tamam oldu gibi konusuyorlar sonra ariyorum pazartesi ara, yok bugun bi sey oldu cuma ara, cuma ariyorum bayramdan sonra ara. Arka arkaya aldim red cevaplarini tek tutundugum dal vardi kizlar benle 5 haftadir o gun ara bu gun ara diye tenis topu gibi oynuyorlar, yine o pazartesilerden biriydi sabah aradim bizim elemanimiz bugun iş başi yapti dediler. Ya sizin Allahiniz yok mu diye bagirasim cagirasim geldi sustum kapattim agliyorum dayanamiyorum.
Özgecmişe ekledigim on yazida yalvariyorum artik resmen gururum kiriliyor. calismaya hevesliyim cok istekliyim diyorum gorusmeye cagriliyorum istegini gördük kayitsiz kalamadik gel git buralarda iş ogrenirsin diyor. Ben bedavaya vurun bana kirbaci mi yazdim on yazida diye supheye dusuyorum. Tecrubesiz kişilerin hemen “çok para” istediklerini soyluyor. Cok paradan kastının asgari ucret oldugunu anliyorum yine de susuyorum susuyorum ben bunca sene bosuna mi okula emek harcadim para döktüm iki bin lira bile kazanamamak icin mi herhalde ki para kazanmak istiyorum 25 yaşimdayim 15 yasinda degilim ki çırak olayim diyemiyorum yine de kabul ediyorum ya bedavaya alin beni sigorta bile yapmayin enayiyim ben diyorum üç gün geçiyor hala arayan yok. Bedavaya bile calistirilamayacak kadar vasifsiz miyim işe yaramaz miyim. Bu yaşta hala daha aileden para beklemek, kendi parani kazanamamak, kendine sevdiklerine hicbir sey alamamak birak ustune basina bi sey almayi cebinde paran olsa da guzel bi yemegi bile haketmedigini dusunmek nasil bir sey anlatamam cok yoruldum
Hicbir sey yapamiyorum yuksek lisansimi bitiremiyorum iş bulamiyorum evde oturuyorum temizlik yapiyorum baska ise yaramiyorum oturdugum yerde çürüdüm köreldim beynimi kullanmaya kullanmaya yok oldu ozguvenim yerle bir oldu ben nasil toparlanicam
2300 lira için ogle yemegi servisi olmayan sabah 9 aksam 8 insan yerine konmadan calisabilmek icin hayaller kuruyorum onlar bile yikiliyor bu kadar mi degersizim
kimseye anlatamiyorum icime kapandim mahvoldum gucum kalmadi boş kagitlara yazdim hicbir etkisi olmadi buraya yazdim belki birilerinin okudugunu bilirsem iyi hissederim bilmiyorum belki de daha kotu hissederim cevap yazmasaniz bile olur şurda icimi dokeyim
Bölüm ne , nereden mezunsunuz ?

İfsa olmamak icin soyleyemiyorum ama hicbir vasfi olmayan bir universitenin hicbir vasfi olmayan bir bolumunden mezunum. İibf denkligi olan bir bolum diyeyim
O zaman hemen bi dil öğrenin ve yurtdışına gidin ,
Yolda yürüyen 10 kişiden 8i iibf mezunu zaten.

Hele üniversiteniz de isim yapmamış bi yerse , malesef tek çareniz dil öğrenmek.

6-8 ayda dil öğrenip , bi ülkeye gidin.

Ağaç değilsiniz , yer değiştirebilirsiniz.

O zaman hemen bi dil öğrenin ve yurtdışına gidin ,
Yolda yürüyen 10 kişiden 8i iibf mezunu zaten.

Hele üniversiteniz de isim yapmamış bi yerse , malesef tek çareniz dil öğrenmek.

6-8 ayda dil öğrenip , bi ülkeye gidin.

Ağaç değilsiniz , yer değiştirebilirsiniz.
Ben simdi boyle yazinca siz hakli olarak beni buyuk sirketlere falan basvuruyorum sandiniz
Bugune kadar hic dilden elenmedim, cunku sanayideki lpgcilerin on muhasebe ilanina falan basvurdum
Şu hani on muhasebeden kasitlari musteriden gelen parayi cekmeceye koymak geri kalan iş yukunun cay getir gotur oldugu yerler

evet agac degilim ama agacla bir ortak noktamiz var, param yok

Ha param yok demişken bi uzaklara daldim keske gercekten param olmasaydi. Bir de bu harika okullarda okumak icin devletimize yaklasik 40 bin lira borcluyum. Ailem odemeye basladi ben de eger 2300 liraya bi iş bulursam omrumun kalan yarisiyla bu borclari odeyecegim

Sevgili konu sahibesi şöyle bir fikrim var, Linkedin'e iş arıyorum şeklinde ilan koymayı denediniz mi? İş arıyorum şu ilde, şöyleyim böyleyim yazıyorsunuz gören insanlar da paylaşıyor. Bu şeklide ilanlara cevap/tepki görüyorum yani. Ne dersiniz? İsterseniz özelden yazın, örnek bir link bulup paylaşayım.

Sevgili konu sahibesi şöyle bir fikrim var, Linkedin'e iş arıyorum şeklinde ilan koymayı denediniz mi? İş arıyorum şu ilde, şöyleyim böyleyim yazıyorsunuz gören insanlar da paylaşıyor. Bu şeklide ilanlara cevap/tepki görüyorum yani. Ne dersiniz? İsterseniz özelden yazın, örnek bir link bulup paylaşayım.
denedim cherry’m her yolu denedim bir ay durdu oyle de kimse zahmet edip paylasmadi bile
Ki ağim o kadar kuvvetli ki suanda yasadigim sehir zaten kucuk 2 tane fabrikasi var oradaki herkesle baglanti kurdum yok ise yaramadi

öğrenci sayısı şişirilmiş üniversiteler. hani şu kadar üni. açtık diyolar ya. mezun şu kadar kişiyide iş sahibi yaptık deseler keşke. ama amaç oy siyaset olunca. hocası olmayan bölüm dolu ülkemiz. sonuç sizin ki gibi hayal kırıklığı işte. gençlerin çoğu işsiz. gelecek umudu yok. ama erken evlenin 3 çocuk yapın diyolar şaka gibi🤣😅🧐 üzülmeyin yalnız değilsiniz çevremde böyle olan bir sürü kişi var.

Ha param yok demişken bi uzaklara daldim keske gercekten param olmasaydi. Bir de bu harika okullarda okumak icin devletimize yaklasik 40 bin lira borcluyum. Ailem odemeye basladi ben de eger 2300 liraya bi iş bulursam omrumun kalan yarisiyla bu borclari odeyecegim
Kyk borcunu erteleme şansı var diye hatırlıyorum ama...

Normalleşme ile birlikte ihtiyaç artar gibi inşallah en kısa sürede güzel bir işiniz olur.umudunzu yitirmeyin.

denedim cherry’m her yolu denedim bir ay durdu oyle de kimse zahmet edip paylasmadi bile
Ki ağim o kadar kuvvetli ki suanda yasadigim sehir zaten kucuk 2 tane fabrikasi var oradaki herkesle baglanti kurdum yok ise yaramadi
O zaman şehir değiştirin ,

Benim bulunduğum şehirde apartlar 500 TL ,
Asgari ücretle yer içer gezersiniz.

Bir İzmir ile Kırşehir (örnek) , bir tutulamaz.

Iskura basvurdunuz mu, bildiğim kadarıyla orada iş bulamazsanız işsizlik maaşı bağlanıyor. Siz iş bulana kadar idare eder sizi.
Evet iskura kayitliyim cogu ilani oradan buluyorum ama ne yazik ki boyle sonuclaniyor :(
O sekilde issizlik maasini hic duymamiştim bir arastirayim, gerci benim asıl sorunum para degil yani yanlis anlasilmamak icin o kismi belirtmedim ama ben zaten ailemden uzakta yasiyorum onlardan aldigim para ve evin giderleri toplami asgari ucret yapiyordur yani ailemden yana da parani kazan artik baskisi yok cok sukur hep yardimcilar ama yani benim en buyuk derdim artik kendimi asalak gibi hissetmem babamin 10bin lirasi cebimde olacagina kendi 2bin liram olsun ben oyle cok mutlu olacagim :(

Ah kuzum ah milletimizin en büyük sorunu bu, bazen insana keşke okumasaydım bile dedirtiyor..
Artık dilin olsa da en iyi üniversite mezunu olsan bile NA Fİ LE..
Çoğu şeyin başı torpil o torpilin gözün çıksın..
Kendini o kadar küçük düşürme herşey de bir hayır vardır şükret güzel günler seninle olcağına eminim ..
Özel hastanelere tıbbi sekreter olarak başvur, dershanelerin muhasebesine falan bir yerden başla kendi bölümünle ilgili iş bulana kadar mağazalara bile başvur hiç değilse özgüvenini geri getirsin.
Unutma her zaman kıymetlisin,kıymetliyiz yeter ki sen ayaklarının üzerin de durmak iste..🌸

O zaman şehir değiştirin ,

Benim bulunduğum şehirde apartlar 500 TL ,
Asgari ücretle yer içer gezersiniz.

Bir İzmir ile Kırşehir (örnek) , bir tutulamaz.
Suan bulundugum sehir tam da bu yuzden benim icjn en mantiklisi. Ailem buyuk bir sehirde orda is bulmam cok zor ordan da ariyorum ama beni bu kucuk sehirde ise almayan buyuk sehirde suratima bakmiyor maalesef
Okudugum sehirde ailemin evi var ben zaten gezen tozan bi insan degilim artik kendimi para yuzunden kotu hissettigim icin asgari duzeyde hayatimi devam ettirebilecegim kadar parayla yasamaya calisiyorum fazlasini istemiyorum. Bu sehirde asgari ucret kazansam beni gayet devam ettirir

Mülakat eğitimi aldığımda siz onlara muhtaçmış gibi davranmayın. Onlar eleman arıyo siz değil onlar muhtaç, özgüvenli olun demişlerdi. İşe de yarıyo gibi gözüküyo biraz mizacınızı değişitirseniz belki işe yarar

Back
X