Yavas yavas deliriyorum

Tamamen aynı kaderdeyiz. Bugün ben de aynı durumla karşılaştım. Dumura uğradım. Ağlamak istedim ama çocuğum var o yüzden ağlama lüksüm yok. 5 dk tuvalete salmıyor beni. Gece uyurken ağlarım artık.
Cok uzgunum umarim bu son aglamak istemeniz Olur bundan sonra akan yaşiniz da mutluluktan aksin :KK200:

petrapuella petrapuella , okurken maddi imkanı olmayanlar mecbur devlete başvuruyor. devlet iş bulana kadar almamalı ama 2 yıl sonra istiyor galiba. öderken sıkıntı olmasının sebebi; iş yok, gss borcu birikiyor, kyk birikiyor, neden isyan etmesinler? İş var da beğenmiyorlar değil, iş yok.

Merak ettiğim şu an alınan kredilerde ne kadar ödeme yapılıyor. Ben hem harç hem de aylık kredi almıştım. 10 yıl önce 12 bin tl ödedim.
Bu başka bir konu iş yok evet ve bununla ilgili şikayeti anlarım ki çok haklılar. Ama benim tanıdığım durumu olmayan ve hem okuyup hem çalışan bir sürü arkadaşım vardı. Çünkü ya ödeyemezsem diye düşündüler haklı olarak. Alırken ödemeyi taahhüt ettiğiniz bir borç için şikayet etmek bana anlamsız geliyor o nedenle.

Ben de böyle bir konu açmıştım seni çok iyi anlıyorum defalarca görüşmelere gittim aynı yerlerle iki üç kez görüştüm ve hiçbiri olmadı.
En sonunda gönlüme göre bir yer buldum çok şükür ve hiç beklemediğim bir zamanda oldu yeni işim.
Kader ve sabır...En iyisi olacağı için olmuyordur emin ol buna.

Ben de almadım. Ailemin durumu iyiydi ama buna rağmen üniversite hayatım boyunca matematik dersi verdim. Konu sahibini üzmek istemiyorum ama bu öngörülebilir bi durum kimseye zorla aldırmıyorlar ki. Sonrasında şikayet çok anlamsız geliyor bana o açıdan.
Beni yanlis anlamayin ama ya kredi almayanlarda ya da alip odeyenlerde boyle degisik bir on yargi oluyor anlayamadigim sekilde.
ben 18 yasindaydim krediyi aldigimda, ailem karar verdi ben vermedim. Kizim kredi alalim ben zaten sana odetmeyecegim ama şuan en azindan her ay sana yatacak para bizi rahatlatir, zamani geldiginde oderiz dedi. Mezun oldum 2 sene sonra lisans kredi borcum başladi yuksek lisanstan dolayi 1 sene daha erteletme hakkimiz vardi ama babam tercih etmedi odemeye basladi. Yukarda bi mesajda da belirttim 1 senelik belki daha fazla borcu bitti zaten.
beni burda ben krediyi odemek istemiyorum diye sikayet ediyor gosteriyorsunuz ve ayip ediyorsunuz. Benim butun derdim aileme yuk olmamak. Yanlis anlasilmak istemiyorum ama ben evde oturdugum yerde ailem bana zaten asgari ucretten fazla giderimi oduyor. Benim derdim bazi seylerin bedavaciligini yapmak olsa evde hali hazirda otururken gelen para icin milletin cayini corbasini getirip goturmeye kalkmam.
iş bulup kendi borcumu kendim odemek istiyorum defalarca tekrarladigim sekilde.

Yani konum nereye cekildi şuan gercekten cok uzgunum
Ben devletten borc aldim calismiyorum odemicem demedim
Zaten odeniyor borcum erteletme hakkim olmasina ragmen erteletmedim
Ben kendi borcumu kendim odemek istiyorum kendi kiyafetimi kendim almak yicegim yemegin icecegim kahvenin parasini ben odemek istiyorum
Ben omrum boyunca calismasam ailem kalk da calis bize para getir demez benim ailemin durumu yok degil. Ben kendi uc kurusum cebimde olsun istiyorum emek vererek kazanmak istiyorum bunu tatmak istiyorum asalak bi insan degilim
40bin lirayi devlet bana hibe etsin istemiyorum ne münasebet, bana iş imkani sunsun ben kendi borcumu kendim oderim
Birilerinden para almaktan gocunmuyor olsam yatarim keyfime bakarim el kapilarinda boynumu bukup iş aramam

Ya gerçekten tartışmak istemiyorum ama lisansta almışsınız üstüne yüksek lisansta tekrar almışsınız. Ailem şu an masraflarımı karşılıyor diyorsunuz e neden aldınız bu kredileri o zaman? Ben olayın borç kısmında değilim üzüldüğüm için söylüyorum. Ülke bi günde bu duruma gelmedi sonuçta senelerdir bu halde. Dilerim işleri yoluna koyabilirsiniz ne diyeyim

Yani konum nereye cekildi şuan gercekten cok uzgunum
Ben devletten borc aldim calismiyorum odemicem demedim
Zaten odeniyor borcum erteletme hakkim olmasina ragmen erteletmedim
Ben kendi borcumu kendim odemek istiyorum kendi kiyafetimi kendim almak yicegim yemegin icecegim kahvenin parasini ben odemek istiyorum
Ben omrum boyunca calismasam ailem kalk da calis bize para getir demez benim ailemin durumu yok degil. Ben kendi uc kurusum cebimde olsun istiyorum emek vererek kazanmak istiyorum bunu tatmak istiyorum asalak bi insan degilim
40bin lirayi devlet bana hibe etsin istemiyorum ne münasebet, bana iş imkani sunsun ben kendi borcumu kendim oderim
Birilerinden para almaktan gocunmuyor olsam yatarim keyfime bakarim el kapilarinda boynumu bukup iş aramam
Kuzum kimse oyle birsey demedi , uzulme lütfen , insallah is bulursun kendine guvenini ve umidini kaybetme

Yurt dışına çıkma imkankarını kovalayın
Boğaziçili yiğen burada iş bulamadı
Buguğu işte 2700 liralık bir işti
Şimdi hollanda da
Bunca vasıfsız iktidar çocukları lüx içinde yaşarken bunca genç işsiz aşsız dolaşıyor
Bu toplum zor adam olur

Şu anda ekonominin kötü olmasıyla da ilgili olabilir. Bulunduğunuz şehri bilmiyorum ama İstanbul da işyerleri, çalışanlarının maaşlarını bile ödemekte zorlanıyorlar. İşe girmek için kolay bir zaman değil. Pek çok kişi sizinle aynı durumu yaşıyor. En kısa zamanda iş bulursunuz inşallah.

Yurt dışına çıkma imkankarını kovalayın
Boğaziçili yiğen burada iş bulamadı
Buguğu işte 2700 liralık bir işti
Şimdi hollanda da
Bunca vasıfsız iktidar çocukları lüx içinde yaşarken bunca genç işsiz aşsız dolaşıyor
Bu toplum zor adam olur

Yurtdisi da zoe konu sahibi icin bolumu sebebiyle , dandik bir muhendislik bile okusa is bulurdu yurtdisinda ama isletme vs icin cok zor deneyimsiz kisinin is bulmasi

Ben de böyle bir konu açmıştım seni çok iyi anlıyorum defalarca görüşmelere gittim aynı yerlerle iki üç kez görüştüm ve hiçbiri olmadı.
En sonunda gönlüme göre bir yer buldum çok şükür ve hiç beklemediğim bir zamanda oldu yeni işim.
Kader ve sabır...En iyisi olacağı için olmuyordur emin ol buna.
Sizin adiniza o kadar sevindim ki darisi basima insallah umarim ben de cok kisa bir zamanda gelip buraya mutlu haberi verebilirim

Şuan zaten dünya olarak bulunduğumuz durumda herkes zor durumda. İnsanlar sorumlu olduğu ailesine bile bakamıyor. İşten çıkan, çalışma şartları değişen, maaşları yatmayan o kadar çok insan varki bu durumda kusura bakmayın ama hem ailenizin durumu iyi, Hem ailenizin evinde kalıyorsunuz, Hem aileniz destek çıkıyor bence çok şanslısınız. O yüzden bence biraz oluruna bırakın. Hem biraz süreç geçmiş olur hemde nasibinizde daha güzel iş vardır o denk gelir.Bazen birşeyleri oluruna bırakmak en güzeli. Zorladıkça inadına üst üste geliyormuş gb oluyor.

Mesleniğinizle alakalı olmayabilir ama paraya çok ihtiyacını varsa çocuk bakıcılığı düşünmez misiniz?. Bu aralar çevremde bakıcı arayan çok kişi var ve çalışma şartları gayet rahat. Benim kendi bakıcım saba 7:30 akşam 5 çalışıyor sadece 2 yaş bebek bakımı temzilik yemek yok ve oğlum öğlen 1-3.30 arası uyuyor. bakıcım da tv çay kahve keyfi yapıyor o arada ve 2000 tl veriyorum resmi tatillerde gelmiyor. Bakıcım daha önce asgari ücretle bir devlet yurdunda çalışmış sabah 7 akşam 10 çalışıp canı çıkıyormuş cumartesi resmi tatiller de dahil çalışıyormış ve aldığı para ile şu anda aldığı para arasında çok az fark var sürekli insan olduğumu şimdi anladım diyor. Sizin anlattığınız işlere göre çok daha rahat çalışma şartları ama tabi çocuklarla iletişiminizin iyi olması ve vicdanlı olmanız önemli. Çevremde aynı şartlarda 2500 verenler bile var sigortanız da yapılabilir.
İnanin bana kalsa ben her yerde iş aradim sigortam olsun para kazanayim yeter dedim ama ailem cok uzuluyor bu kadar emek verdin biraz daha ugraş kariyerin icin diyorlar. En son care sirf para kazanmak icin herhangi bir iş yaparim asla gocunmam

Bazı insanlar gerçekten çaresizliği hiç yaşamamış, kıza niye kredi çektin diye yüklenmiş. Çekmese okuyamayacaktı belki de. Ben de okuyamazdım, 2 kardeş okuduk. Hiç kimse 4-5 yıl işsiz kalacağını düşünmüyor. En kötü temizlikçilik, amelelik yaparım diyor, bugün o da yok. Bugün salgın olacağını bilebilir miydiniz? Bunu bilmeden birçok esnaf kredi çekti, şimdi iş yok. Arkadaşımın tecrübeli, mühendis abisi iş bulamıyor.

Back
X