Yavas yavas sanki cocuklara karsi ilgim,

Tarcinli12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
645
354
53
31
2,5 sene önce 6 haftalik iken bebegimi kaybetmistim ondan sonra cocuklara karsi bi soguklugum olusmustu ama simdi sanki 1 haftadir cocuklara karsi cok duyarli oldum, hatta arastirmaya basladim cocuk bakimi yeni dogum neler yapilcak falan diye.. aslinda istemiyordum bi 4 sene daha ama daha nebek icin denemedim bunu esime sormaya korkar oldum maalesef sorsam daha erken diyebilir esimin bu aralar aklinda cocuk düsünmüyor diye düsünüyorum.. ama sanki ne bileyim neden böyle oldum niye okadar icten büyük bi hevesle cocugum olsun istiyorum maalesef dile de getiremiyorum ki benim annemde erken diyor kv icinde öyle 3 bucuk sene olcak evleneli.. cok korkmustum cocuk istemiyordum hic kendimi hazir hissedecegimi zannetmezdim benim bu sekilde düsünmem düsünmezdimmm... ama kalbim cocuk cok istiyor fakat aklim daha erken diyor.. siz nasil karar verdiniz?

Annelik = içgüdüsel hareket etmektir . Kursa giderek gözlem yaparak öğrenilmez . Bana göre hazır değilim kelimesi de çok yersiz . Içimde 38,40 hafta bir insan büyütmek ve onu ufacık yerden çıkarmak yahut karnimi yarıp çıkarılmasını izlemek sonsuza kadar hazır olamama sebeb olabilir :olamaz:

Yasayarak tecrübe ediliyorda arastirarakta tecrübe edilmez mi bebegi nasil yatilir sürekli ayni tarafa yatmak iyi degilmis mesela onu ögrenmis oldum ki daha cok dikkat etmek demek istiyorum aklim böyle karisikken cocuk icin ertelemeli miyim? Normalde cocuklari pek sevmezdim ama yakindan ilgilendigimde esim beni böyle görünce cok sasirdi ama yine de cocuk konusu acmadim yapalim mi diye sormadim

Annelik = içgüdüsel hareket etmektir . Kursa giderek gözlem yaparak öğrenilmez . Bana göre hazır değilim kelimesi de çok yersiz . Içimde 38,40 hafta bir insan büyütmek ve onu ufacık yerden çıkarmak yahut karnimi yarıp çıkarılmasını izlemek sonsuza kadar hazır olamama sebeb olabilir :olamaz:
Valla içime nasıl su serptin anlatmamam.
Ay nasıl doğurcam ben bu çocuğu ya :KK17::KK42:

Valla içime nasıl su serptin anlatmamam.
Ay nasıl doğurcam ben bu çocuğu ya :KK17::KK42:
Sezeryan ile doğum yaptım, okadar çok korkuyordumki belden iğne yapılırken doktoruma size sarilabilirmiyim demiştim. Sıkı sıkı sarildim belinden öyle iyi gelmistiki. Şimdi kızım 15 aylık 10 yıl tüp bebek ile tedavi gördüm keşke diyorum birtane daha olsa . Çok.guzel birşey, herkesin yaşadığı hissettiği farklı ama hem fikir olduğu cümle aynı " Iyiki doğurmuşum "

Sezeryan ile doğum yaptım, okadar çok korkuyordumki belden iğne yapılırken doktoruma size sarilabilirmiyim demiştim. Sıkı sıkı sarildim belinden öyle iyi gelmistiki. Şimdi kızım 15 aylık 10 yıl tüp bebek ile tedavi gördüm keşke diyorum birtane daha olsa . Çok.guzel birşey, herkesin yaşadığı hissettiği farklı ama hem fikir olduğu cümle aynı " Iyiki doğurmuşum "

Yaşadığım yerde , isteğe bağlı sezeryan olmuyor . Her hastane yapmıyor , %90 normal Doğuma yönlendiriyorlar. Her anne aynı şeyi söylüyor , ama ben çok korkuyorum :( daha çok var gerçi, Allah bebeğime sağ Salim kavuşmayı nasip etsin , benim de yardımcım olsun ne diyim :KK14:

Yaşadığım yerde , isteğe bağlı sezeryan olmuyor . Her hastane yapmıyor , %90 normal Doğuma yönlendiriyorlar. Her anne aynı şeyi söylüyor , ama ben çok korkuyorum :KK43: daha çok var gerçi, Allah bebeğime sağ Salim kavuşmayı nasip etsin , benim de yardımcım olsun ne diyim :KK14:
Bu denli korkmaniz bile iyi bir anne olacağınızı gösteriyor.. inşallah sizede sağlıklı hayırlı bir evlat nasip olur . Isteyen tüm.annelerin kucağını doldursun rabbim

İlk bebeğimi 3.yılımız bittikten sonra istedik.
8haftalıkken karnımda öldü kürtajla aldılar.
Hayat bitti sandım.
Ağlamalar isyanlar korkular.
Çnkü ben hamile kaldığımda çocuğumun okul zamanlarını bile hayal etmiştim çok anlam yüklemiştim bi anda.
Bidaha nasıl cesaret etcem dedim 3 ay sonra korunmayı bırakıp hamile kaldım yine hüsran.
Yine uzun korunma süresi ( dış gebelik ameliyatı sebebi ile)
Derken 2sene extra bekledik sağlıklı bir bebeğe kavuşabilmek için.
Demem o ki , istiyorsanız ertelemeyin çünkü ha deyince olmayabilir.
Aylarca senelerce beklemek zorunda kalabilirsiniz.
Enazından zamandan tasarruf edin derim.

Bir anda çocuklara ilgi duymaya başladıysanız
Bir anda da sıkılıp soğuyabilirsiniz
O yüzden acele etmeyin.

Kendi ailemizi kuralım hadi dedim eşime,bi kez denesek ne olur ki “erken değil mi üç ay oldu evleneli bari bi yaz geçireydik” dedi eşim,” amaan millet yıllarca uğraşıyor ilk aydan olmaz zaten korkma” dedim bingo hamile kaldım,kızım altı yaşında yerim onu,ikinciye karar vermek beş buçuk yıl sürdü çünkü artık o la la aile olalım zımbırtısının ne demek olduğunu biliyorduk yemedi bi taraflarımız :)))

Çocuk sahibi olmak bence harika bi duygu,yaşamadan da kimse anlayamaz :)

Ilk bebeğinizi kaybettikten sonra çocuklardan sogumaniz doğal. Ben de öyle olmuştum ancak 6 ay korunduktan sonra hazir hissettim. Eger yaşınız gencse cok da acele etmeyin. Her şeyin bi zamanı var

Back
X