yavru kedicik acil bakar misiniz?

Haşlanmış tavuk, et vs verme sakın. O daha bebek. İnsan yavrusuna 3 haftalıkken iskender vermediğimize göre.. ihtiyacı olan şey sadece süt daha. Veteriner kliniklerinde, petshoplarda süt tozları var. Şırıngayla ondan vermelisin.

Internette yavru kediler icin anne sutu tarifi var onu yapın bugun hemen onu icirin yarin da veterinerden alma imkaniniz varsa sut tozlari oluyor ondan alin daha cok kucuk kati seyler yiyemez normal sutu de sindiremez

Sakın süt vermeyin sade olarak. Yarı yarıya sulandırıp içine bir yumurta sarısı koyup çırpın önüne koyun yer.( yarım çay bardağı süte su ekleyin bardak dolana dek)
Yarın pet shoptan yavru kedi için süt tozu alıp biberonla beslemeye başlayabilirsiniz

Bu arada kaç yavru büyüttüm bilseniz şok olurdunuz. Daha annesinden yeni ayrılmış iki yavruyu bile dana yapmışlığım var :)

Eger kedi ufaksa kesinlikle inek sutundeki laktozu sindiremez konu komsu birinden formul bebek mamasi bulup onu verin en kötü. Yarin da eczaneden bebek kedi sutu alirsiniz. Bebelac yenidogan mamasiyla cok kedi buyuttum. Bazilarinin sindirim sistemi gec geliyor uzun sure yas mama vs yiyemiyorlar sadece sıvı beslenebiliyorlar.

Ben de yavru kedi bakmistim ayni sekilde cok ufakti. Veterinerden aldigim tavsiye su sekildeydi 1 bardak sutun icine yumurta sarisi koy karistir. Cezvede icirecegin kadarini ilit bilegine dok sicak olmamali agzi yanar. Bunu biberonla yoksa siringatla azar azar verebilirsin.

Bebek oldugu icin 3 saat arayla beslemelisin.

3 haftalık kedi kuru mama da yiyebilir. Sakın normal ev yemeklerine alıştırmayın eğer bundan sonra siz besleyecekseniz. Kusuyorsa paraziti olabilir. Veterinere götürün , dışkısını gözlemleyin, parazit varsa parazit hapı verecektir. Karma aşısını da yaptırma zamanı gelmiş. Mutlaka yaptırın. Onun dışında yaş ya da kuru mama yiyebilir.

Yaş mamayı sindiremediyse çok ufaktır, öncelikle bir sıcak su torbası yapın, temiz bir beze sarıp üstünde yatırın, hava sıcak bile olsa yavru kediler üşürler, annelerinin ten sıcağıyla kendilerini dengelerler.
Yarım çay bardağı süte yarım çay bardağı içme suyu ve çay kaşığının ucu ile şeker katın, yine çay kaşığının ucu ile pirinç unu koyun, kaynatın ve soğutun, şırınga ya da biberon ile 2 saatte bir besleyin ama küçük miktarlarda. Islak pamuk ile poposuna masaj yapın. Evde bebek maması varsa yine az miktarda sulandırarak verebilirsiniz. Bunlar acil tedbirler tabi yarın mutlaka veterinere götürün

peki kutu hazır sutlerden olur mu?

su an evde verebilecegim kutu sut ve yas mama var sadece zaten

Acaba annesi aramışmıdır kediciği. Annesi olmadığına emin olduğunuz için mi aldınız?
ben almadim ki yoldaydik trafik sıkışmıştı önumuzdeki arabadan ses geldiğini duyduk tabi indik hemen o arabayi kaldırdık falan lastiğin oradan düştü yola adam yaklaşık 30 km yol gelmis farketmemis bende aldim hemen getirdim eve bir patiside yok ama muhtemelen doğuştan cunku yara kan vs. hic birsey yok

Kıyamam ya, annesi oraya sakladı demek ki, kardeşlerinden de ayrı düştü. Yürüyebiliyor mu? Üç haftalık olduğundan nasıl emin oldunuz?

pirinc unu ve bebek mamasi yok ama eger ise yarayacaksa komsulara sorarim mama

Yavru kedi köpekler için süt tozu var onlardan alın, siringayla verin birazcik buyuyene kadar. Bende almıştım köpeğim çok küçük gelmişti bana ,süt zaten yaramio veterinerde bebek maması verdi iki farklı marka denedim yaramadı ,gaz yaptı ,süt tozu güzel beslio doyuruo

Kıyamam ya, annesi oraya sakladı demek ki, kardeşlerinden de ayrı düştü. Yürüyebiliyor mu? Üç haftalık olduğundan nasıl emin oldunuz?
yürüyor ama ayakta durmakta zorlaniyor tabiki patileri titriyor duz durdugunda hemen düşüyor daha oncesinde 7 haftalik kedi sahiplenip beslemistim bu ondan cok daha kucuk 3 4 haftaliktir diye tahmin ettim o yuzden

sut tozum yokki sadece kutu sut ve yavru kedi icin yas mama var evde

Sabaha kadar idare ediceksiniz mecbur ,yarı yarıya sulandirilmis sut ile.
Ben anlayamiyorum ya biz eskiden kedimize ,köpeğimize sut verirdik sulandirmadan etmeden ne ishal olurlardi ,ne hasta olurlardi aşı fln da yoktu.... şimdi bakiyorumda hayret ediyorum nasıl yani diye

Eskiden olan sut ile bir degil ki simdi ki sütler. Eskidende hamileler folic asit kullanmazmis. Cunku zaten sebzeden alıyormuş bu vitamini kadinlar. Artik ne sutler sut. Ne sebzeler sebze. Cogu antibiyotik vs içeriyor.

Konu sahibiyas mamayi sulandirip ver sen. Cunku o yas mamalarda gerekli vitamin vs de oluyor. Inek sutunden daha faydali. Sonucu bizede soyle ne durumda kedicik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…