Yavru kumrular

Yumurtlayıp yumurtlayıp sokağa salmış resmen anne. 😕
Beslenmeyle beraber çok uyarılan karga meselesine mi dikkat etseniz, annenin gelmeyeceğinden emin olursanız içeri almak daha mı mantıklı olur acaba. Hiç de bilgim yok ama çok üzüldüm yavrulara

İnşallah başına bişey gelmemiştir kolay kolay yavrularını bırakmazlar çünkü 😞 hiç dayanamam hayvanlara,hele de kuşlara…bizim balkona her gün yem yemeye gelen vardı bir tane Latife hanım,kuyruğu bir tuhaftı ordan anlardım o olduğunu, yem koymayı unuttuysam balkonun kapısı açıksa eşiği atlayıp pıtır pıtır içeri kadar girerdi meraklı meraklı bakınır kendini hatırlatırdı resmen 🤭 birkaç gündür gelmiyor inşallah kuluçkaya yatmıştır başka ihtimali düşünmek bile istemiyorum ☹️ anneleri gelmezse şırınga ile besleme yapabilirsiniz,internette birkaç video vardı. Ama inşallah anneleri gelir 🙏🏻

Günaydın güzel hanımlar 🥰 öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Çocuklarıma kahvaltı hazırlarken gözüm onlara gidiyordu , sonunda anaları geldi kısa sürede besledi gitti sanırım yine gelecek diğerini besleyecek. Rüyama bile girdi gece aslında 3 yavrularmis ama baya buyumusler gidip besliyorduk 🙈 beklemek gerçekten iyi olmuş .

Ayy foto da atayım .
IMG_20220829_090705_7.webp

Her yaz bizim balkona da yapıyorlar , öncelikle sakin olun yarın akşama kadar bekleyin ve kargalar konusunda uyanık olun çünkü yavru kumruları kaçırıp yiyorlar maalesef. Eğer yarın akşam gelmezse annesi bir buzdolabı poşetinin içine mama yapın , sıvıya yakın kıvamda olsun. Bulguru iyice pişirip ezip suyla karıştırabilirsiniz, ben çizi bisküvi ile yapmak zorunda kalmıştım ölmelerinden iyi diye.
Bizdekilerin ana babası 3 gün hiç gelmemişti.. 2 günün sonunda yapmıştık bu işlemi ve yavrular yaşadı bir sorun olmadı, ertesi sabah anneleri geldi

Önemli uyarı!!!!!! Yavruları sakın çıplak elinizle veya latex eldiven ile tutmayın!!! Kokulu bir ürün ile tutmayın anneleri kokuyu alınca bir daha beklemeyebiliyormuş . Şeffaf naylon eldivenler oluyor ya saç boyarken kullanıyoruz. Onlar bu iş için uygun. Umarım yarın akşama kadar ebeveynleri döner
Yorumlarınızı cevaplamadan güzel haberi önce paylaştım 🥰 hmm demek gidip gelmeleri uzayacak . Bunu paylastiginiz iyi oldu yoksa yine endiselenirdik. Evde hazır haşlanmış bulgur vardi. Sulandirip damlalikla vermeyi deneyebikirdik ama gelme ihtimali vardı . Bı yandan eşimle WhatsApp tan kumrular hakkında yazisiyoruz , sabah daha erken saatte kontrol için kalktığında anneleri gelip beslemiş . Bunlar nasıl ana baba bırakıp bırakıp gidiyorlar diyor 🤣 sanırım biz k.valide k.peder olduk, gelin kumruyu elestiriyoruz 🙈

En kolayi enjektor ile beslemek olur. Ama bana mudahale etmek icin erken geldi. Yavrular bagiriyor mu? Acikinca mutlaka tepki verirler. Belkide anne geldi besledi siz gormediniz.
Hakliymissiniz ilk günler uzun kalması sonra birden kaybolması endiselendirmisti. Dün geceye kadar hiç bırakmamıştı. Sayenizde öğrendim bazı şeyleri . Beklemedeyim artık

Yumurtlayıp yumurtlayıp sokağa salmış resmen anne. 😕
Beslenmeyle beraber çok uyarılan karga meselesine mi dikkat etseniz, annenin gelmeyeceğinden emin olursanız içeri almak daha mı mantıklı olur acaba. Hiç de bilgim yok ama çok üzüldüm yavrulara
Arka balkonumuz baktığı cephe binlarla çevrili, sadece kumrulara denk geldim ; ama uyarilarinizi dikkate alacağım nolur nolmaz tetikteyim. Bir de torun sahibi olduk dertlendik şimdi 😅

İnşallah başına bişey gelmemiştir kolay kolay yavrularını bırakmazlar çünkü 😞 hiç dayanamam hayvanlara,hele de kuşlara…bizim balkona her gün yem yemeye gelen vardı bir tane Latife hanım,kuyruğu bir tuhaftı ordan anlardım o olduğunu, yem koymayı unuttuysam balkonun kapısı açıksa eşiği atlayıp pıtır pıtır içeri kadar girerdi meraklı meraklı bakınır kendini hatırlatırdı resmen 🤭 birkaç gündür gelmiyor inşallah kuluçkaya yatmıştır başka ihtimali düşünmek bile istemiyorum ☹️ anneleri gelmezse şırınga ile besleme yapabilirsiniz,internette birkaç video vardı. Ama inşallah anneleri gelir 🙏🏻
Yaa ne kadar masumlar ,bizim hanimefendi geldi inşallah o da gelir Rabbim korusun 🙏 kötüyü düşünmeyelim 💐

Günaydın güzel hanımlar 🥰 öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Çocuklarıma kahvaltı hazırlarken gözüm onlara gidiyordu , sonunda anaları geldi kısa sürede besledi gitti sanırım yine gelecek diğerini besleyecek. Rüyama bile girdi gece aslında 3 yavrularmis ama baya buyumusler gidip besliyorduk 🙈 beklemek gerçekten iyi olmuş .
Yaa kadin ekmek kazanmak icin saga sola ucsun siz de fingirdek diyin. Saka bir yana yavrularin iyi olmasina sevindim.

Bu saatte ağlamamak için kendimi zor tutuyorum , ne yapacağımı da bilemiyorum. Bilgi sahibi biri varsa yol gosterirse çok sevinirim. Bir kaç gün önce kumrunun biri balkonda kombinin üstüne yuva yapmaya başladı , kıyamadık izin verdik. 2 tane yavru çıkmış uzaktan gördüğümüz kadar. Balkonu kullanmamaya özen gösterirken , fingirdek anaları gitti gelmedi, her gece beklerdi yavrularını. Aklım kalbim yavrularda, sanki kendi çocuklarımı sokağa atmışım gibi dokunsaniz ağlarım. Bir yanım git bişey yap diyor bir yanım ya anneleri gelirse yaklaşma diyor. ☹️ Şimdi ben ne yapayım ?
Biz içeri almıştık yavruları çünkü soğuktu o ara akşamları içeri alıyorduk gündüz soğuk değilse koyuyorduk..büyüdüler kendilerini bol bol sevdik annesi babası çocukları hepsi geliyorlar bizi görmeye..buğday koyuyoruz camın önüne geldiklerinde ve giderken ötüp öyle gidiyorlar eşşek sıpaları..

Biz içeri almıştık yavruları çünkü soğuktu o ara akşamları içeri alıyorduk gündüz soğuk değilse koyuyorduk..büyüdüler kendilerini bol bol sevdik annesi babası çocukları hepsi geliyorlar bizi görmeye..buğday koyuyoruz camın önüne geldiklerinde ve giderken ötüp öyle gidiyorlar eşşek sıpaları..
😊 Yaaa ne tatlılar . Bizimkiler minik , dokunursak annesi ya terkederse diye cekindik doğrusu . Yeri de iyimis balkon güneş alsa da kombi borusunun arkası gölgelik, yağmura karşı sadece onların oldugu camlari kapatıyoruz direk maruz kalmasınlar diye diğer camlar açık anne için. Çocuk büyütmek ne zormuş 🙈 bir de yuvadan uçuşlarını görsek rahatlardik

Back
X