Yavru sokak kedisi

Ayyy çok tatlıııı. Yerim seni ufaklııkkk. 2-2.5 aylık gibi duruyor. 2-3 hafta kadar veterinerden yavru kedi sütü alıp içirin. Pahalı bir şey değil. Bu akşamlık bol sulandırılmış süt içsin ama yarın lütfen vermeyin. Hatta süt ürünlerinin hiç birini vermeyin, peynir ve yoğurt dahil. Yaş yavru kedi maması hafta 2-3 kere verebilirsiniz. Yaş yavru kedi kuru mamaları 2-3 hafta sonra yemeye başlayabilir artık. Göğsünüze alın sizinle yatsın lütfen

Ah yavrum benim kıyamam annesiz kalmış. Çok güzelmiş bıdık. İyi ki sizinle karşılaşmış. Kumu öğrenmiştir, kuru mama da yiyebilir gibi geldi bana. İki aylık civarıdır bu pisi. Çok yüksek olmayan leğen gibi bir şeye kum doldurun, sokaktan bile olur, saksı toprağı bile olur. Bu gece onunla idare etsin. Eğer sağı solu eşelediğini görürseniz tutup kuma koyun, o bilir zaten. Kumu koyunca da gösterin, içine koyun, patisini eşeler gibi yapın. Çişi gelince gider oraya.

Mama konusunda da bugünlük evde ne varsa idare etsin. Çiğ bir şey vermeyin ama. Salamdır, sosistir vs. Yaş mama yiyebilir, kuru mama da yiyebilir ama yiyemiyorsa ılık suyla ıslatabilirsiniz mamayı. Kaliteli bir mamayla beslenirse sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

Veterinere de bir an evvel götürmeye çalışın. İç ve dış paraziti olması muhtemeldir. Bunlardan kurtulduğunda rahatlar. Aşı zamanı da gelmiştir. Umarım çok mutlu olursunuz hep birlikte.

Yarın veterinere götürürseniz,iç dış parazit,kulak vs ne varsa yapılır.
Ayrıntılı olarak beslenmesi vs bilgi de verir.
Allah sağlık versin.
Huzur kısmını zaten pisicik bollaştıracak

Şuanda hiçbir hazırlığımız yok geleceğinden akşam haberim oldu
Şuanda çiçek toprağı var olur dimi?

Olur tabi, biraz koku yapar ama yarın kum alırsınız. Diğer arkadaşlar da yardımcı olur ama silika kum önerilmiyor genelde. Ben topaklaşan kum kullanıyorum. Zamanla çözersiniz zaten onu da.

Maşallah çokta bebek değilmiş büyümüş bu kuzucuk. Sadece sıvı besleme yetersiz kalır. Yavru kedi maması alabılırsınız onun için. :)))

Oy masallah ne tatli sey oyle gorunce icim gitti keske imkanim olsaydida ben sahiplenwbilseydim diye

Bu arada sahiplenmek isterseniz siyah beyaz kediler bana gore insana en yakin karakterde hayvanlar beslemisligim var evin ferdi gibi bisey diger kedilerden cok farkli yanlari var nedense

Teşekkürler arkadaşlar oğlum da ayakta tek tek yazamıyorum ama okuyorum

Baya yaramaz bu ya her yeri keşfetti Oğlanın oyuncaklarıyla oynuyo kıpır kıpır

Çok yaramaz oluyorlar zaten. Arkasına giremediğiniz, öne çekemeyeceğiniz ağırlıkta mobilyaların olduğu oda varsa kapısını çekiverin şimdilik. Gardırop mesela, arkasına girerse ulaşamayabilirsiniz. Aklınıza gelen bir şey olursa yine sorun lütfen.

Bebiş iki ayı çoktan geçmiş, Royal Canin baby cat veya Royal Canin kitten kuru mama alıp besleyebilirsiniz, kitten milk'e ihtiyacı yok artık. Bu arada güzel bir şey yapmışsınız, umarım ömürlük olur aşkınız

Fırça da alın,sıcakta tüyleri çok dökülür.
Her gün tararsanız sıkıntı çekmezsiniz,hem bayılıyorlar taranmaya.
Kaşınma,fazla tüylerden kurtulup sıcaktan birazcık rahatlama ve sevilme ihtiyaçlarını da karşılıyor .
ev temizliğine katkısı da cabası

Çok güzelmiş yaa yerim :) bir evde kedi olması çok güzel bir şey. Almakla çok iyi yapmışsınız.
Kuru mama yiyecek kadar büyümüş bu yavru. Yavru kediler için olan kuru mamalardan alabilirsiniz.
Ben kızımı sahiplendiğimde 1.5- 2 aylıktı. Kuru mama yemişti geldiği gibi.
Tuvalet için bir leğene kum döküp kediyi içine koyun. Ön patilerini kumu sürtünce oraya yapmaları gerektiğini öğreniyorlar.
Kakasını yaparsa bi kontrol edin. İshali varsa süt vermeyin sulandırılmış da olsa. Onun yerine yoğurt verin. Sütten çok daha faydalı. Veterinerimiz istediği kadar yoğurt yiyebilir demişti.
Büyüyünce ara ara yumurta sarısı da verebilirsiniz :)
Parazitler için veterinere götürün mutlaka çok önemli.

Biri bana mi seslendi ne:))8 yasimdan beri evimizde hep kedimiz olmustur.su anda da halihazirda bir tane var.tam bir kedi manyagiyim yani.aslinda butun hayvanlara deli oluyorum.kedilerin hepsini yavruyken aldik.tatli minnosun resmini gordugum kadariyla 1 aylik ile 45 gunluk arasi birsey.su anki kedimi de buldugumda seninki kadardi 45 gunluk demisti vetetiner.1 aylik kediler tuvaletini kuma yapabilir.poposunu islak pamukla silerek yaptirmaniza gerek yok yani.hemen bir kum kabi edinin.kapaklilardan olsunki koku yapmasin.zaren kabin icibe kumu koyup kediside birkac defa icibe koydunuzmu hemen ogreniyorlar oraya yapmalari gerektigini.belki baslarda virkac kaza olabilir ama anlayisli olacaksin artik annesi:))kum olarak mutlaka ince taneli topaklanan kum alin.mirmir cok iyi bu konuda.buyuk tanelileri tavru kediler yemeye kalkabiliyor bazen.yani en azindan benimki oyle yapmisti bu kedicik kuru mama yiyebilir artik.acana en iyi en saglikli kedi mamalarindandir.her yastan ve her cinsten kedite uygundur.tananen dogaldir.benimkini 4 yasina kadar onla besledim ama simdi yemiyir bikti sanirim.degistirdim ben de.veterinerlerde petshoplarda bulunmuyor.ben internetten siparis veriyordum.suyu her daim taze olsun.3-4 saatte bir tazeleyin.cok fazla yas mana vermeyin.enn fazla haftada 1 kez olabilir.kediler yas mamaya bayiliyor ama cok zararli.hatta hic vermeseniz bile olur.birkac parca oyuncak alabilirsiniz.soyle ziplatmali kosusturmacali olanlardan.cingirakli top fare vs..cok fazka almaniza gerek yok zaten herseyi oyuncak olarak kullaniyorlar onlar.kollariniz bacaklariniz dahil buna:))pis bile olsa yikamayin.o kendini ymtemizler yalayarak.cok kirliyse bir bezi hafif islatip yavasca silebilirsiniz.belki bir defaya mahsus olnak uzere veterinerde yikatabilirsiniz hani o ilk sokak kirleri gitsin diye.benimkinin uzeri pire doluydu.vetetiner pire ilaciyla necburen yikadi.cunku yavrum kasinmaktan helak dusmustu artik.kasidigi yerler kaniyordu.ondan sonrada hic yikanmadi zaten.kediler icin yatmaya minderlet satiliyor isterseniz alabilirsiniz.ama ben aldigima pisman oldum.cunku ona alisti bir turlu yanimizda yatmadi sonra.sizde benim gibi kediyle koyun koyuna yatmayi seviyorsaniz almayin:))yavru kediler hareketi olur oyun oynamayi sever.bu oyunlar sirasinda kediden kediye degismekle beraber koltuk ve perdelerinizde hafif hasarlar meydana gelebilir.tamam belki biraz agir da olabilir:))isterseniz tirmalama tahtadi alabilirsiniz ama bence cok gereksiz.cunku onun disinda herseyi tirmaliyorlar.o sus olarak duruyor oyle.en iyi tirmalama tahttasi koltuktur:))bir de tasima cantasi edinirsiniz.bir yere goturceginiz zaman lazim.tabii icine sokmayi basarabilirseniz.benimki 4 yasinda.4 yildir o tasima cantasina sokmak icin en az 1 saat ugrasiyoruz butun ev halki olarak .7-8 aylik civari kizisma donemi baslayacak(disi ya da erkek farketmez)o donem bir felaket iste.kisirlastirmaniz gerekecek cunku baska yolu yok.yok dogasina aykiri yok annelik evlat sahibi olmak onunda hakki vidi vidi diyenler olacaktir simdi.gecin o isleri .kediler seviseyim de zevk alayim diye kizismazlar ya da bir cocugum olsa keske demezler.tamamen ic guduseldir onlarinki.zaten kisirlastirnazsaniz hem size hem kediye eziyet olur.o donemde oyle bir bagiriyorduki patik vallahi apartnan inliyordu.sabahlara kadar onun basini bekleyip oyun oynatiyordumki bagirmadin millet rahatsiz olmasin diye.cocuklarimda bu kadar utkusuz kalnadim yani kisirlastirdikra rahatladik.bunlarin disinda tatil vs biryere giderken problem oluyor.ona gore plan yapmak zorunda kaliyorsunuz ya da hic gidemiyorsunuz.fakat tum bu zorluklarin disinda onu o kadar cok seveceksiniz ki azicik cani yansa tum kalbiniz sizlayacak.birazcik hasta olsa gece gunduz basini bekleyeceksiniz.uyudugu zamanlarda nefesini kontrol edeceksiniz iyimi diye.sizin omrunuz olacak o,caniniz cigeriniz,bazen sirdasiniz en yakin arkadasiniz.hep iyiki diyeceksiniz.iyiki girmis hayatima.tipki bir evlat gibi.hani demissiniz ya biraz bakicaz sonra disari mi biraksak diye.buna cevap bile vermek istemiyorum cunku mumkun degil:))yapamayacaksiniz zaten.cocugunuz var mi bilmiyorum ama ilerde bebek sahibi olmaya karar verirseniz sakin ana sakin kedinizden vazgecmeyin.kim ne derse desin.kil tuy bunlar hikaye.yok oyle birsey.kedinin tuyu cigere kacipta yapismaz.kist yapan tuyu degil tuyunun uzerindeki parazittir.asilarini yaptirdiginiz surece isterseniz avuc avuc yutun bir zarar yoktur.bizim sacimizdan farksizdir.hayirli ugurlu olsun evinizin kucuk nesesi ugur getirsin size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…