yavrumun babası hapise girdi :(((

zar_zor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
235
4
Merhaba arkadaşlar,eşinden 4 sene önce boşandım. Oğlumun babası bir suçtan ötürü hapse girdi hüküm giymedi henüz,ne kadar kalacağı belli değil. Ben ne yapmalıyım? Ne olur akıl verin,beynim durdu. Çocuğa nasıl bir açıklama yapacağım :KK43:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,eşinden 4 sene önce boşandım. Oğlumun babası bir suçtan ötürü hapse girdi hüküm giymedi henüz,ne kadar kalacağı belli değil. Ben ne yapmalıyım? Ne olur akıl verin,beynim durdu. :KK43:
yapacak bir şey yok ki
mecbur cezasını çekecek
neden girdi sebep ne?

Konunun sizinle bir ilgisi oldugunu zannetmiyorum.
niye beyniniz durdu ki? Arayip bir gecmis olsun ihtiyacin olan bir sey var mi diyebilirsiniz en fazla.

[QUOTEkalıyois1990, post: 40481624, member: 392825"]seyahate gitti desenizo_O

zaten ayrıy mışsınız çocuk sizle mi kalıyor

çok sık mı görüşürlerdi babasıyla[/QUOTE]
Benle kalıyor ama surekli aramak istiyor :KK43:

Büyük kızım 8 yaşında.
Ona nasıl anlatırdım diye düşündüm. Şöyle söylerdim sanırım:

Baban yanlış bir şey yapmış olabilir, yapmaması gereken bir şey birşey yapmış olabilir. Ne yaptığını ben de bilmiyorum. Ama onun yapıp yapmadığını araştıracaklarmış, araştırma esnasında da dışarı çıkmasına izin vermeyeceklermiş. Bir süre babanı göremeyeceğiz.

8 yaşındaki çocuğa gerçeği söyleyemeyeceğinize göre babasının çalışmak için uzağa gittiğini söyleyebilirsiniz.
Tabi çocuğunuzu babası hakkında kötü şeyler duyacağı çevreye sokmamalısınız.

Bilmiyorum ki sa, post: 40481711, member: 180626"]Uzun bir seyahate gittiğini dönene kadar göremeyecegini söylerseniz. Zaten babası izin aldıkca arar çocuğunu. O yaştaki bir çocuğa baban hapise girdi demek psikolojisini mahvetmekten başka bir ise yaramaz.

Suçu ne peki? Çok mu ağır bi şey?[/QUOTE]
Bilmiyorumki :KK43:

8 yaşındaki çocuğa gerçeği söyleyemeyeceğinize göre babasının çalışmak için uzağa gittiğini söyleyebilirsiniz.
Tabi çocuğunuzu babası hakkında kötü şeyler duyacağı çevreye sokmamalısınız.
İşte korkum bu ben oyalarken baskasından duyarsa ben yalancı olacağım çocuk benden nefret etmezmi sonra ??

Şu anda en mantıklı bence is seyahati çünkü suçunu da bilmiyorsunuz belki uzun seneler kalacak belki hemen çıkacak. Eğer ağır bir ceza alırsa zaten mecburen bir açıklama yapacaksınız ama o zamana kadar çevreden yalan yanlış şeyler duymaz inşallah.

Ben de yurtdışına gittiğini ordan telefonla konuşulamayacağını söylerdim heralde

Hapse girdiğini söylemeyin. yanında konuşulmadığı sürece duyacağını zannetmiyorum veya duyacağı kişilerden uzak tutabilirsiniz nasılsa yaşı küçük kontrolünüz altında...

8 yasindaki cocuga nasil yalan söyliyeceksiniz ,sizden duymasa baskasindan duyucak Yurt disina cikmis olsa orada Telefon edebilme imkani yokmu bunu sorgulamiyacakmi ?

En iyisi dogruyu söylemeniz ,aile büyügünden yardim alabilirsiniz söylerken ,ama kesinlikle yalan söylemeyin .Hem bosanmissiniz ayrilik nedir biliyordur cocuk.Anlatin imkaniniz varsa babasiyla konusmasini saglayin .Babasi ona anlatir ama yalan söylemeyin .

suçunu öğrenip ona göre konuşmalısınız ...ya pedofil se ya hırsızlık yaptıysa ....öyle adama çocukmu emanet edilir....avukatıyla görüşmelisiniz bence ...sonrada bi psikoloğa gidip nasıl açıklamanız gerektiğini sorarsınız

Eğer babasına düşkünse söylemeyin bence başka bir bahane bulun.Ama ağzınızın da sıkı olması lazım bide etraftan duymasın.

X