YavruPancar'ın gebelik serüveni

YavruPancar

Yaşadıkça öğreniyorum
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
1.341
3.149
48
Geç kalınmış bir konu başlığı farkındayım, tam 18+4 olduk bugün :)
ne diyelim geç olsun da güç olmasın...

Bu konu başlığı altında kendi gebelik takibimi yapmak niyetindeyim. Arzu edenler takip edebilir, merak edenler sorabilir.

Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
haydi bakalım

Sat 17 Nisan 2015
Gebelik öncesi kilom 61
Doğum kontrol hapı kullanmayı bıraktığım ay gebe kaldım.
3Tl lik bir plastik çubuğun üstünde o ikinci kırmızı çizgiyi görmek... Allah'ım nasıl büyük bir heyecan ve duygu patlaması
7. haftadan 11. haftaya kadar resmen süründüm, mide bulantıları ve baş ağrıları perişan etti beni ama 12. hafta içinde tüm kötü durumlar geçti.
geriye kalan dolgun olduğu kadar hassas göğüsler,
ve iştahı açılmış ben

3. ve 4.ay boyunca herşey gayet güzeldi,
ikili test sonuçlarım ve tahlillerimde de olumsuz bir durum yoktu çok şükür.

13.haftamda oğluşum olacağını öğrendim, gerçi bebişimin cinsiyetine benim dışımda kimse sevinmedi, herkes kız olsun diye ölüp bitiyordu, aman napayım oğlu da kızı da veren Allah sonuçta

geçmişi şöyle bir özetlediğime göre bugüne gelebilirim

bugün dr kontrolümüz vardı,
aslına bakarsak hafta itibariyle ayrıntılı ultrasona bakılacaktı ama bakılan ayrıntılı ultrason muydu biz anlayamadık, dr a sormak da aklımıza gelmedi

dr ekranda bize bu kafası, bu zincir kemiği, midesi, idrar kesesi falan diye tek tek gösterdi.
gebeliğin başından beri 1 kilo 900 gr almışım, standardın altında ama bebek gayet güzel gelişmiş dedi dr,
bu sevindirici

herşeyin normal olmasına ve ekranda bize sağlıkla görünmene çok sevindik oğluşum...

adetim yalnızca 1 gün gecikti ama ben gebe olduğumu hissetmiştim,
göğüslerimde dolgunluk vardı ve durmadan deliler gb uyumak istiyordum

insan bir şekilde farklı olduğunu hissediyor
allah hayırlı sağlıklı bir gebelik ve sonrasında da hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin...
darısı bizim gibi aylardır bekleyenlere inşallah

allah hayırlı sağlıklı bir gebelik ve sonrasında da hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin...
darısı bizim gibi aylardır bekleyenlere inşallah

inşallah canım, herzaman ettiğim duadır, rabbim isteyenlerin kucağını boş bırakmasın ve kimseyi de evladıyla sınamasın.
dilerim en kısa zamanda siz de müjdeli haberler alırsınız

inşallah canım, herzaman ettiğim duadır, rabbim isteyenlerin kucağını boş bırakmasın ve kimseyi de evladıyla sınamasın.
dilerim en kısa zamanda siz de müjdeli haberler alırsınız
amin canım sağolasın... bu aydan biraz umutluyum... bakalım...

masallah bebisine bizde bugun ikizlerimle 13+6 olduk bende ikiz hamile gunlugu acsam yaz yaz destan olur cok ama cok zor yinede cok sukur zorlu surecten sonra ikiz bebisim oldu tedavisiz Rabbim isteyen herkese bu guzel duyguyu yasatsin cok zor olsada guzel duygu

çok teşekkür ederim canım sana da maşallah, çoğul gebelik çok özel bence, biz de çok hayal kurardık ikiz olsa keşke falan diye ama nasip tabi, her zaman beklerim tecrübelerini yaz lütfen
eminim çok zorludur, rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişleri,
oyy kuzucuklarr ya

ben hic istemedim ikiz olsun ama oldu iste simdi diyorum ki iyi ki olmus hepsi saglikli olsun ins.

Dün ebe ile randevum vardı,
İnanmıyacaksınız belki ama ilk kez dün duydum bebişimin kalp atışlarını...
Minicik bir el doopleri ile. Sanki çok pahalı bir teknoloji gb mahrum kalmıştım bebişimin minicik kalp ritmi sesinden

Bir de ilk doz tetanoz aşımı oldum,
Acı ağrı eşiğim yüksektir normalde ama akşama doğru baya zorlandım,
Şu an hala kolumu yukarı kaldıramıyorum
Bir ay sonra ikinci dozu vuracak ebe.

Bu arada oğluşum karnımda "karate kid"lik yapıyor. Vuruşları iyice sertleşti, dışardan da rahatça gözlenebiliyor.

Yediğim şeylere de bilhassa tepki verdiğini farkettim, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor yavru kuşumla...

Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin,
Yavrusu hainler tarafından bağrından kopartılan analarımıza da sabır versin yüce Yaradanım...

Oğluşum birtanem...
Bugün ayrıntılı ultrasona girdik, herşey mükemmelmiş, nihayet adam gb bir bilgi alabildik... Suyumuz çok iyiymiş rahim yolu uzunluğu da öyle, Allahın izniyle normal birşekilde dünyaya getireceğim seni inşallah...
Boyumuz 26,7cm
Kilomuz 460gr
Hareketli bir bebiş dedi drumuz :)
Sadece sen ol iyi ol sağlıkla gel birtanem...

Maşallah bebişe
fotoğraf çok güzel, bizim ayrıntılı ultrason yarin, bakalım ne kadar olmuşuz. Inşallah bana da verir öyle güzel bir fotoğraf :)

Muayeneye girmeden herşeyi sorun konuşun drla canım,
Özel dr her ayrıntıyı veriyor da hastaneler özel hastane bile olsa sen talep etmezsen savsaklayıveriyor tecrübeyle sabit,
Yarına güzel haberlerini bekliyorum inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…