geçen gece kapattım dükkanı, karşıdan karşıya geçiyorum, yol tek yön. sola baktım araç yok. adımımı atmaya kalmadan sağdan hızla biri girdi, abandı kornaya. açtı camı, tek yön burası ters girdiniz dedim, "sen benden daha sarhoşsun pe..venk" dedi
Şimdi ölür müsün öldürür müsün ?Hayır bir de kadına öyle küfür mü edilir ilk defa duydum
Annem olabilir mi acıba o? Sürekli yola atlama diye uyarmama rağmen "o beni görüyor, frene bassın" diye atlayan bir hatundur kendisi. Gerçi gerizekalı demez muhtemelen.
Merak ettim. Turkiye'de mi yasiyorsunuz?
Bildigim kadariyla Turkiye'de yayaya yol verme diye bir kavram yok. Ya da yayayi gorunce durmak gibi birsey. Eger Turkiye'deyseniz beklentileriniz gercek disi geldi de.
Genelleme yapmayacagim ama turkiyede yasayan eski ve orta kusak insanlarimiz yaslilara, cocuklara ve cocuklulara yardim etmeyi sever. Yeni kusak biraz daha bencil ama daha bilincli yetisiyor ileride ne olur bilemem.ama su an yasadigim doneme gore degerlendirecek olursam Ben cocugumla trafik lambasi veya yaya gecidi olmayan bir yolun kenarinda beklerken illaki biri durup yol veriyor. Teksem evet cogu zaman sikinti yasiyorum ama diyemem ki yol vermeyen sadece kadin soforlerdir. Ama kadin kadinin kurdu derler ya 10 adam gecer durmaz arkadan bir tane de kadin sofor gecip durmadiginda yol vermeyen kadin sofor olur malesef.
Tesekkur ederim canim. Bir suru kemigi kirildi. Sag eliyle yazi yazamiyor sol umzu dusuk duruyor her elbise giydiginde aglamaya basliyo o yuzden. Allahtan ayaklarina bisey olmadi yurume problemi yok su an. Kafayi da kurtarmis. Yayaya yesil yanarken gecmis ama otobus cok hizli geliyomus ve bakmamis yola sonradan da durur sanmis.
Bir surucu olarak, ters yonden gelen suruculere ve koca kaldirim varken yoldan yuruyen ya da kendisine kirmizi yanarken yola atlayan yayalara ifrit oluyorum. Bir yaya olaraksa asla ve kata yesil yansa dahi arabalarin durdugunu gormeden yola inmiyorum. Neme lazim, ben oldukten sonra vuranin sekizde sekiz suclu olmasinin bana faydası olmaz.
Merak ettim. Turkiye'de mi yasiyorsunuz?
Bildigim kadariyla Turkiye'de yayaya yol verme diye bir kavram yok. Ya da yayayi gorunce durmak gibi birsey. Eger Turkiye'deyseniz beklentileriniz gercek disi geldi de.
Türkiye'de yayaya yol vermek diye bir kavram yok biliyorum.
bundan da en çok kadınlar yakınıyorlar.
e insan da düşünüyor kadınlar muzdarip oldukları konuda daha dikkatli olur herhalde diye.
beklentiyse bu, kadının şoför olduktan sonra empatiyi unutmaması beklentisi diyebiliriz
Ya bir keresinde yol tek yön sadece karsimdan araba gelebilir baktim araba yok yürüyorum.... arkadan korna sesi geliyor birden nereye adim atacagimi sasirdim cevirdim kafayi uzata uzata basiyor bu sefer kornaya hatun kişisi:) bir şey de diyemedim o an içimde kalmis buraya yazdim iste:)))
İstanbul trafiginde aktif araba kullanıyorum her gün, yol isteyen her bayana yol veriyorum mutlaka.
Biz de yaya olduk. Sıcacık arabada yayaları anlayamamak doğaldır.
İstanbul trafiginde aktif araba kullanıyorum her gün, yol isteyen her bayana yol veriyorum mutlaka.
Biz de yaya olduk. Sıcacık arabada yayaları anlayamamak doğaldır.
Sicacik arabamda insanlari anlayamama diye bir durumum yok. Ama trafik lambasi bir kac metre otesindeyken lambaya gidip de lambayi beklememe bencilligini yapip sonra da hakaret savuranlari ve onlara karsi empati kuramadigimi dusunenleri anlayamama durumum var malesef. Mumkun oldugunca bende insanlara yol vermeye calisirim kadin erkek diye bir ayrimim da yoktur. Siz de yol veriyormussunuz demekki trafikte yol verme diye kavram da varmis.