• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz ayı kararsızlığı

Bebisiniz mi ameliyat oldu, çok geçmiş olsun.
Sağlıkla büyüsün.
Amiinnn Allah razı olsun canm 😍 Evet küçük bir amelyattı çok şükür atlattk.. Evladnzı kucağınıza sağlıkla ve zamanında almayı nasip etsn Rabbim.🤲

Bebeklerin ilk bir yılı çok önemli. Bağışıklık sistemleri henüz tam gelişmemiş. Yaylada su yok diyorsunuz, hijyen durumu ne halde? Yol çok uzun, mola vereceksiniz, tuvalete gireceksiniz, oradan siz bir şey kapsanız hem büyüklere hem bebeğe bulaşacak. Değer mi?
Benim oğlum büyük 3,5 yaşında 3 saat mesafedeki babannesine bu sene götürmeyeceğim. Ne onlar iyilik ne bize.
15 sene sonra olmuş bakın, çocuğa bir şey olsa içiniz yanar.
Biz tatili iptal ettirdik, bir sene babannesini göremeyecek. Allah sağlık versin seneye görüşürler. Çocuk da ele avuca gelir.
Mektup yollayın içine fotoğraflarını gönderin, bir süre onu öpsünler, maksat görmejse görürler

Eğer Allah korusun 2021 yazına çıkamadılar, tabii Allah bilir kim gider kim kalır. Ve göremediler hiç bebeği. O zaman ben eşimin yüzüne daha bakamam. Çünkü açık açık söylüyor, annem göremeden ölmesin, çok üzülürüm diye. Ben de vardır böyle bir düz tabanlık.Eşim kesinlikle gider çünkü. Bi de onun gelince karantinası var.

Eğer Allah korusun 2021 yazına çıkamadılar, tabii Allah bilir kim gider kim kalır. Ve göremediler hiç bebeği. O zaman ben eşimin yüzüne daha bakamam. Çünkü açık açık söylüyor, annem göremeden ölmesin, çok üzülürüm diye. Ben de vardır böyle bir düz tabanlık.Eşim kesinlikle gider çünkü. Bi de onun gelince karantinası var.
Buraya danışmaktaki amacınız ne? O zaman gidin ne diyelim.

Esimde tutturmus ailesine gidelim diye ama kesinlikle ne onun ailesine ne kendi aileme gitmem.cunku ben ne kadar soylesem de onun ailesi dinlemeyecek ve kizimi opecekler.tabi bende cildiracagim.

• Beğen
Reactions: 000
valla haftaya ne olacağı belli değil zamanı gelsin öyle düşünürsünüz ama ben eylül gelse bile bi markete bile içim rahat gidebilecek gibi değilim siz şehir şehir gezmeyi planlıyorsunuz.adım gibi eminim şapır şupur öpmeler de olacak."ölür belki ya" kafasıyla hareket etmektense mantıkla hareket etmemiz gerekiyor, açın görüntülü görüşün yani Allah gecinden versin de ölüm sıralı bir şey değil nasipse zaten görüşürsünüz salgından sonra.

Peki bebek hastalanırsa ne olacak?
Yada mola yerinden hastalık kapıp annesinin sebebi siz olursanız?

Ne yazık ki cep telefonları yok, olsa da çekmeyen bir dağ köyündeler. Ya sosyetik işler bize göre değil. İnternet vs onlara çok uzak kavramlar

Benim için sıkıntı değil ama eşim çok dert ediyor.

Yahu sanki adamlarin bir ayaği mezardaymiş gibi niye bir tavir var? Ki öyle birsey var ise, giderek iki ayaklarida mezarda olur.

Esin riskinin ne kadar büyük oldugunun farkinda degil. Bu insanlar koronaya yakalanirsa, iyileşmeleri cok zor olur. O zaman eşin ne yapacak? Değermiydi?

New yorkta 8 aylik bebek vefat etti koronadan dolayi. Şu an aşi felan yok. Mecburen aklinizi başiniza alacaksiniz ve bu süreci sadece sosyal medya ile/görüntülü konusma ile atlatacaksiniz.

Gitmeyin.
Iki aylık bebek..
Çok minik çok.

Riske atılır mı iki aylık bebiş.. :KK43:

Ne yazık ki cep telefonları yok, olsa da çekmeyen bir dağ köyündeler. Ya sosyetik işler bize göre değil. İnternet vs onlara çok uzak kavramlar
Görüntülü konuşmaya da sosyetik işler dendi ya..
Bu gözler bunu da gördü.. :21:
Gidin konu sahibi gidin.
Biz sosyetik sosyetik yorum yapıyoruz.

Gidin bebeği şapır şupur öpsünler..
Vazgeçtim gitmeyin demekten gidin tabi..
Ama sonra mazallah buraya gelip gittim bu bu oldu diye yazmayın.

Son düzenleme:
Biz mola yerinde durmayız ki. Kapıdan kapıya araçtan inmeden gideriz.
Kaç saat yolda tuvalet ihtiyacınızı nasıl görüyorsunuz?
Gittiğiniz bölgede akan temiz su yok, çeşme diyorsunuz ya. Hijyeni nasıl sağlayacaksanız? Çocuk gece ateşlendi, oldu bir böcek soktu en yakın hastane kaç km?ilk sene ateş çok önemlidir hemen müdahale edilmesi gerekir. Siz nasıl riske atıyorsunuz bu bebeği ya?
Benim eşim de karadenizli, köylerine 3,5 yıldır çocuk götürmüyorum. Kayınvalidem kendi diyor düşse, bir şey soksa hastaneye yetişemezsiniz diye. Bencillik.
Daha bağışıklığı olmayan bebek çeşmeden alan temiz su, doktor ve hastane olmayan bölgeye götürülmez. Götürülürse de bu düz bencilliktir

İlla ki kapalı bir mekana girmeye gerek yok. Mola verirsiniz ama açık alanda. Zaten yaz ayı. Soğuk değil. O anlamda söyledim. Yanlış ifade etim pardon

görüntülü konuşma sosyetik iş, uzak mesafe ama molasız gidiyosunuz peki her şeye bahaneniz varsa konuyu neden açtınız? zaten her şeyin en doğrusunu biliyosunuz?
Kadının okuma yazması yok, görüntülü konuşmayı ne ile yapacak ki. İnterneti geçtim, doğru düzgün çeken hat yok

İlla ki kapalı bir mekana girmeye gerek yok. Mola verirsiniz ama açık alanda. Zaten yaz ayı. Soğuk değil. O anlamda söyledim. Yanlış ifade etim pardon
Açık kapalı fark etmiyor. Bu virüs sıcaklarla etkinliğini kaybetmeyecek diye bas bas bağırıyorlar. Şu an yazı yaşayan ülkelerde de var. Açık alanda da tuvalete girseniz ellediğiniz yerlerde virüs olabilir.
Pes gerçekten ya. Meslektaşız bir de. Her konuda ne kadar bilinçsizsiniz.
El kadar bebeği virüs olmasa dahi su ve doktor hastane olmayan yere götürmek akıllı işi değiş üstelik pandemide yapıyorsunuz bunu.

Back
X