Yaz Tatili ve Çocuklar

Ikibinonyedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
109
243
103
35
Merhaba, okul dönemi çocuğu olan hanımlar tatil nasıl geçiyor sormak istedim. Bir düzen oturtabildiniz mi? Telefon, tableti hiç vermediğimiz 3. Sınıfa geçen bir oğlum var. Arada çizgi film izliyor o da belirli sürelerde ve belli kanallardan. Sorun ne diyecek olursanız kitap okumaya, 1 sayfa matematik problemi çözmeye aşırı direniyor. Her yolu denedim çözüm bulamadım. Bütün gün denize giriyor, sitede arkadaşlarıyla oynuyor. Kitap okuyalım dediğimde hep kardeşine sataşıp sorun çıkarıyor ve bir şekilde okumuyor. Beraber okumak için yanıma oturuyor sadece etrafı izliyor. Böyle yaptığın için yarın tv izleme hakkın yok diyorum, tamam ben de ertesi gün izlerim diyor. Önce kitap sonra oyun, deniz diyorum bazı günler. Kitabı okuyormuş gibi yapıyor, sayfa atlıyor. İnanın çıldıracağım. Sohbet ediyoruz sorunu anlamaya çalışıyorum. Canım istemiyor, sıkılıyorum gibi genel cevaplar veriyor. Nerde yanlış yapıyorum Allah aşkına?

Öncelikle evladınızın site arkadaşı olması, oynaması çok güzel, keyfi bol olsun, benim de biraz büyük evladım var genellikle gece yatmadan okuyor, dokunmatik, yaşına uygun silikon gece lambalarından aldım, gece ışığı kapatıp lambayı açıp okuyor, bu lamba ve ışığı kapatma işi onun çok hoşuna gitti, tatil için en akıcı ve heyacanlı kitapları seçebilirsiniz, kolaydan başlayıp, ilk birkaç gece siz de gece lambasıyla yanında okuyun, sonra kendi yalnız kalsın, lambayı yakıp kitapla baş başa bırakmayı deneyin, matematik ise sabah kahvaltıdan sonra sadece bir testle başlayın, çözmezse denize gidemesin ve çizgi film izleyemesin derim, tabii sabretmek zor, umarım işe yarar bu söylediklerim, daha küçükler canları hep oyun istiyor ama okuma alışkanlığı da çok önemli ne yapalım biz de uğraşıyoruz anne baba olarak.

Back