yazacak başlık bile bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bize yazdıklarınızın aynısını ona da yazın
Baktınız yumuşamıyor halen sert cevap veriyor bundan sonrası dostca davranma hakkını yitirdiğini düşünün sizde hak ettiği kadarıyla iletişimi sürdürün

Bende görümceyim aynı zamanda mağdur bir gelinim 😁 kayınvalidem ne olsa eşimi arar benlik bi durum bile varsa kadın benle asla diyolağa girmek istemiyor bahaneleri de aynı sizin gibi rahatsız etmemek falan bu beni yeni evlendiğimde özellikle hamilelik ve çocuk yeni doğduğunda acayip rahatsız ediyordu sonra alıştım hatta arayınca ben de rahatsız oldum ama görümce olarak hiç bunu yapmadım ne olsa ilk gelinimizi arar ona söyler danışırım.. tamam bebek varmış rahatsız olur diye düşünüyorsunuz ama bebeğe de annesi yoluyla ulaşacaksınız ona sorun görüntülü arayın bebeği görmek için öncesinde mesaj atıp müsaitliğini sorarak eğer ki rahatsız olursa emin olun onu da söyler o zaman kendinizi çekersiniz ortada bişey yokken çekmeyin suçlu olmayın en azından ben elimden geleni yaptım diyebilin😊

bu konuda belki hataliyim olabilir ama butun bunlardan abimi doldurmaya calistigimi nasil cikarmis olabilir anlamadim
günde iki kere aramanız sizce de çok değil mi? Çoğu kadının eşiyle günde iki kere konuşacak vakti olmuyor, keza benim de eşimi iki kere arayacak vaktim olmuyor. İki kere de kendi eşinizi bir kere annenizi arasaniz bütün gününüz telde mi geciyor?Kardeşiniz artık evlenmiş elinizi üzerinden biraz çekmelisiniz gibi geldi bana.

Merhabalar
evet arkadaşlar bir gelin görümce konusuyla karşınızdayım.
abim yaklaşık 1.5 sene önce evlendi bir kaç ay öncede erken doğumla bir evlat sahibi oldular çocuk doğmadan öncede ufak tefek sorunları olmuş ama benim bunlardan haberim yoktu.
dün evlerinde bir tartışma yaşanmış büyük bir tartışma ve gelinimiz annemi arayıp benim abime akıl verdigimi düşündügünu abimin 2 ayda çok degistiginden falan bahsetmiş yani evlerindeki tartismalarin sebebi benmisim ben abimi dolduruyormuşum.
ben abimi gunde 1 kere bazen 2 kere arar yiğenimi sorar yengemi sorar kendim ve kizim esim hakkinda konusur kapatirim hal hatir sorarim yani.
bunun disinda ikili ilişkileri hakkinda hiç bir şey ne sorarim ne soylerim evin içindeki olaylarına karısmak istemem çünkü.
gelinimiz bunu nereden çıkarmış ben onu hiç aramiyormuşum ayda yilda bir ariyormuşum ona karşı soğukmuşum vs.
evet aramiyorum ama bu soğukluktan falan değil rahatsiz etmemek adina
son zamanlarda hiç aramiyorum çünkü evde yeni doğmuş bir bebek var ve belki uyuyorlardir dinleniyorlardir falan diye dusundugumden aramiyorum
cunku; abim vardiyali olarak geceleride calisiyor yengem cocuga cogu gece tek bakiyor yani ben anlayışlı olmaya calışmaktan rahatsiz etmemeye calisirken abisini dolduran görümce oldum hiç alakasiz bir şekilde.
böyle bir iftirayi ithamı gururuma yediremiyorum.
sen kocanla anlaşamiyorsun da beni nerden cikardin ortaya koydun
kendisine ne demem lazim ne soylemem lazim bu konuda hiç bilmiyorum
bana gelinimizi de kirmadan kirmak istemiyorum cunkü kendimi ifade etmem de durumlariyla alakam olmadigini anlatmamda sececegim cumleler konusunda yardimci olurmusunuz lütfen
bence gelini de ara ara sıra beni adam yerine koymuyor diye düşünebilir. abin vardiyalı çalışıyormuş zaten evin yakınsa yengene git çocukla ilgilen belki onunda bir duş almaya ihtiyacı vardır.

Yani şimdi ne desem bilemedim.
Çok sık telefonlaşıyorsunuz bu sebeple sizden şüphelenmiş muhtemelen. Arama kayıtlarına bakıyorsa bu kadar ne konuştular diyip yürümüş olabilir kendince size.

Kusura bakmayın da çocuk şurada daha yeni var ama siz hiç aramıyormuşsunuz gelininizi ağabeyinizi günde 2 kere arayıp onu hiç aramamanız garip rahatsız etmek istemiyorum da bebek var da bahane gibi yani. Zaten müsait değilse açmaz sonra döner uyutuyorsa sessize alır sonra bakınca görür aradığını. Sanki ağabeyiniz hiç aramıyor mu eşini. Bende sadece eşimi arasa beni aramasa etmese gücenirim ayrıca elinde bir konuşma kanıt olmasa neden açıp da sizi suçlasın ki.

ben hem gelınım hem gorumceyım hem eltıyım hem halayım hem yengeyım :KK70: kızlar bırsey soracagım
benımde gorumcem esımı gunde ıkı kere arasa sinir olurdum demıssınız de
esımı kardeslerı hergun bazen gunde ıkı kere arıyor ben hıc sınır olmuyorum neden sinir oluyorsunuz kı hanı sinir olunması gereken bırseyse bende olayım atlamayayım :KK70:

ben abımle gorusmuyorum senelerdır son nefesıme kadar da konusmayı dusunmuyorum ama ınsan kardesını arayınca es nıye rahatsız olur kı ? sebebını anlayamadım yanı

O derece küslük ne zordur kimbilir... Allah inşallah ilgili sorun ne ise ona deva nasip eder de tekrar karşılıklı kalpleriniz yumuşar birbirine :(

O derece küslük ne zordur kimbilir... Allah inşallah ilgili sorun ne ise ona deva nasip eder de tekrar karşılıklı kalpleriniz yumuşar birbirine :KK43:
cok tesekkur ederım :KK36: affettım dıyebılmeyı cok ısterdım ama gercekten affetmek ıcın de degıl o küslük yukunun ustumden kalkması ıcın . yorucu bırsey cunku . herkesın bır sınavı vardırya benım sınavımda abim maalesef . kendısı resmen felaket gıbı bırsey.

Anlayışlı gıbı olsada soguk durmussunuz. Bıraz daha yakın olabılırdınız bence.
Yengene hıc kımse arada sırada yardımcı olmuyor mu? Bence olunabılır

Abinizi günde 1-2 kez arayacak kadar ne konuşuyorsunuz gerçekten merak ettim. Benim görümcem yok ben görümceyim. Abimle eşiyle aram gayet iyidir ama yeğenimi ve yengemi merak edince yengemi arıyorum. Abimle bi şey konuşacaksam da onu ararım. Bu da haftada 2-3’ü geçmez. Zira benim de bir hayatım işim gücüm var onların da olduğu gibi. Abinizin gece evde olmadığını yazmışsınız kız yeni doğmuş bebekle gece evde tek kalıyor bence asıl onu arayıp bir ihtiyacın var mı, nasılsın vs gibi sormanız gerekliydi. Ki uyuyordur bir bahane değil, mesaj atarsınız müsait misin diye zaten döner. Ayrıca illa abinizi arayıp yeğeninizin yengenizin hatrını soracaksanız bence abiniz evdeyken arayın hep birlikte hoparlörde konuşun böylelikle bana karşı doldurdu şunu yaptı bunu yaptı muhabbeti de ortadan kalkar. Ama cidden merak ettim her gün ne konuşuyorsunuz yahu :D

ben hem gelınım hem gorumceyım hem eltıyım hem halayım hem yengeyım :KK70: kızlar bırsey soracagım
benımde gorumcem esımı gunde ıkı kere arasa sinir olurdum demıssınız de
esımı kardeslerı hergun bazen gunde ıkı kere arıyor ben hıc sınır olmuyorum neden sinir oluyorsunuz kı hanı sinir olunması gereken bırseyse bende olayım atlamayayım :KK70:

ben abımle gorusmuyorum senelerdır son nefesıme kadar da konusmayı dusunmuyorum ama ınsan kardesını arayınca es nıye rahatsız olur kı ? sebebını anlayamadım yanı
Şöyle, beraber bir aktivite yapılırken çalan telefon sonrası kalkıp gidilen uzun konuşmalar, sizin yanınızda ‘hı hıı evet’ diye geçiştirilen duymamanız için her şeyin yapıldığı telefon görüşmeleri elbette insanı rahatsız ediyor.
Sorunca ne olmuş nasılmış diye ‘iyi’ diye verilen kısa cevap ya da ‘sonra açsan bak ailece yemek yiyoruz ya da çocuklarla oyun oynuyoruz’ dendiğinde gelen sen karışma o benim kardeşim cevabı ve niceleri.

Bunun gibi sebeple rahatsız olunuyor.

Şöyle, beraber bir aktivite yapılırken çalan telefon sonrası kalkıp gidilen uzun konuşmalar, sizin yanınızda ‘hı hıı evet’ diye geçiştirilen duymamanız için her şeyin yapıldığı telefon görüşmeleri elbette insanı rahatsız ediyor.
Sorunca ne olmuş nasılmış diye ‘iyi’ diye verilen kısa cevap ya da ‘sonra açsan bak ailece yemek yiyoruz ya da çocuklarla oyun oynuyoruz’ dendiğinde gelen sen karışma o benim kardeşim cevabı ve niceleri.

Bunun gibi sebeple rahatsız olunuyor.
bu tabıkı rahatsız eder
ama ben bunun ıcın esıme kızardım benden sakladıgın bırsey mı var hayırdır ? aılene nıye ezdırıyorsun benı derdım. orda dengeyı kuramayan es olmus oluyor . mesela kayınvalıdem kızıma oyuncak alacagı zaman esımı aramıs ne alayım dıye. esımde ben ne bıleyım anne nisayı arasana demıs. benı aradı sonra boyle boyle oldu sana sorayım dedım dedı :D guldum herseyı var sagolasın sen torununa ne ıstıyorsan onu al dedım ama hıc kızmak aklıma gelmedı kayınvalıdeme. dusunememıstır heralde. yanı heralde bukadar kucuk oynamaz kayınvalıde gorumce kotuluk yapmak ıstese dıye dusunurum

ama bu dedıgınız sey rahatsız edıcı sinir bozucu olur haklısınız. dırek dıslama kabul etmeme durumu. oyle ınsanlar evlenmesın bır zahmet.

bu tabıkı rahatsız eder
ama ben bunun ıcın esıme kızardım benden sakladıgın bırsey mı var hayırdır ? aılene nıye ezdırıyorsun benı derdım. orda dengeyı kuramayan es olmus oluyor . mesela kayınvalıdem kızıma oyuncak alacagı zaman esımı aramıs ne alayım dıye. esımde ben ne bıleyım anne nisayı arasana demıs. benı aradı sonra boyle boyle oldu sana sorayım dedım dedı :KK70: guldum herseyı var sagolasın sen torununa ne ıstıyorsan onu al dedım ama hıc kızmak aklıma gelmedı kayınvalıdeme. dusunememıstır heralde. yanı heralde bukadar kucuk oynamaz kayınvalıde gorumce kotuluk yapmak ıstese dıye dusunurum

ama bu dedıgınız sey rahatsız edıcı sinir bozucu olur haklısınız. dırek dıslama kabul etmeme durumu. oyle ınsanlar evlenmesın bır zahmet.
Maalesef tam da öyle insanlar evli.
Bunu konu sahibi için söylemiyorum gerçekten zorlamama rağmen tüm iyi niyetiyle cevaplar verdi, içindeki saflığı dışa vurdu ve ona inandım.
Ama bunu bilinçli yapan kv, elti, baldız, kayın, görümce ve bilimum insan var.
Mesela 2 görümcem var, 1 i özellikle ben evde olmadığımda ya da eşimin iş saatinde arar.
Mazallah ben duyarım bir şey olur aman yarabbi!
Geçen görümcelerim bize gelecekti ki bu bahsettiğim sıkıntılı olanın geleceğinden haberimiz yok, kendi kendine çıkıp geliyormuş ve ablasını aramış bir şey lazım mı diye, ablası bana soruyor bir şey lazım mı canım diye.
Şaka mı bu, ben neyim bu evde?
Geldiğin ev benim, davetsiz gelen sensin bir de soracağın insan yine beni , ne oluyoruz ya?

Yani var böyle tipler bile bile fitne fesatla uğraşan, ablasıdır kardeşidir diye laf söyletmemek adına susan kocalar da cabası.
Ha ben ağzıma geleni sayıyorum eşime ablası hakkında o ayrı, gerçi kendi asla bir şey diyemez ‘el iyisi’ profilinden kaynaklı.
Anca arkasından konuşur ya da diğer ablasına çekiştirir yapmasın etmesin diye, yüzüne gelince ‘bebeğiiimmmmm’.
Offf, Allah herkesi ruh sağlığı yerinde olmayandan korusun.

işte ben bunu anlamiyorum.kendi kardesleride var ve oda kardesleriyle en az bizim kadar samimi ve konusur onun kardesleride evli onlar birbirinimi dolduruyorda ben abimi 2 kez arayinca doldurmuş olayim ?
abim hariç hiç bir damat eslerinin ailesiyle görüşmüyor bosanmalardan donulmus cunku kişi işi kendinden biliyor belkide
Ooooo sıkıntılı o zaman. Abiniz biliyor mu arayıp annenize öyle dedigini

Maalesef tam da öyle insanlar evli.
Bunu konu sahibi için söylemiyorum gerçekten zorlamama rağmen tüm iyi niyetiyle cevaplar verdi, içindeki saflığı dışa vurdu ve ona inandım.
Ama bunu bilinçli yapan kv, elti, baldız, kayın, görümce ve bilimum insan var.
Mesela 2 görümcem var, 1 i özellikle ben evde olmadığımda ya da eşimin iş saatinde arar.
Mazallah ben duyarım bir şey olur aman yarabbi!
Geçen görümcelerim bize gelecekti ki bu bahsettiğim sıkıntılı olanın geleceğinden haberimiz yok, kendi kendine çıkıp geliyormuş ve ablasını aramış bir şey lazım mı diye, ablası bana soruyor bir şey lazım mı canım diye.
Şaka mı bu, ben neyim bu evde?
Geldiğin ev benim, davetsiz gelen sensin bir de soracağın insan yine beni , ne oluyoruz ya?

Yani var böyle tipler bile bile fitne fesatla uğraşan, ablasıdır kardeşidir diye laf söyletmemek adına susan kocalar da cabası.
Ha ben ağzıma geleni sayıyorum eşime ablası hakkında o ayrı, gerçi kendi asla bir şey diyemez ‘el iyisi’ profilinden kaynaklı.
Anca arkasından konuşur ya da diğer ablasına çekiştirir yapmasın etmesin diye, yüzüne gelince ‘bebeğiiimmmmm’.
Offf, Allah herkesi ruh sağlığı yerinde olmayandan korusun.
kesınlıkle haklısınız , ısınız de zormus oyle ınsanlar zor cunku
katılıyorum sıze
aminn ınsallah

günde iki kere aramanız sizce de çok değil mi? Çoğu kadının eşiyle günde iki kere konuşacak vakti olmuyor, keza benim de eşimi iki kere arayacak vaktim olmuyor. İki kere de kendi eşinizi bir kere annenizi arasaniz bütün gününüz telde mi geciyor?Kardeşiniz artık evlenmiş elinizi üzerinden biraz çekmelisiniz gibi geldi bana.
bende bunu anlamiyorum iste insanin kardesiyle konusmasinin bir siniri olmamali simdi ben buraya konu acip esim kardesimle konusmama izin vermiyor deseydim kiyametler kopardi is bosan demeye kadar giderdi
neden kardesimle konusmayayim ki evlendi diye ben neden baglarimi eksilteyim

bence gelini de ara ara sıra beni adam yerine koymuyor diye düşünebilir. abin vardiyalı çalışıyormuş zaten evin yakınsa yengene git çocukla ilgilen belki onunda bir duş almaya ihtiyacı vardır.
7 saat lik bir mesafe var aramizda yakin olsaydim istese hergun giderdim cunku ben kendimde tek bakiyorum ve zorlugunu biliyorum uygun bir zamanda arayip hal hatir sorup kapatacagim

Anlayışlı gıbı olsada soguk durmussunuz. Bıraz daha yakın olabılırdınız bence.
Yengene hıc kımse arada sırada yardımcı olmuyor mu? Bence olunabılır
biz uzaktayiz annem 1.5 ay hamileleginde yaninda kaldi sonra kendi annesi kaldi cocuk dogduktan sonra annesi surekli yanindaydi hala zaman zaman yanina ugrayip bir kac gun kaliyor gecenlerde annesi kendi evine gidince oturmaya gitmişler annesine abim 1 saat yanlarindan ayrilip disari cikti diye olay cikariyolar abimde tepki koyunca ben sisirmiş oluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X