Yazdım yazdım sildim :( Hayatım değişiyor..Çok kötüyüm..

Hayat87

♥αşĸıм,oğlυм ve &
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2008
1.433
11
116
37
Kocaeli
Herkese merhaba..
1 senelik evliyim 24 haftalık hamileyimm..
Normalde çok çok duygusal bir insanım ve şu an hamilelik döneminde olduğum için daha hassas bir dönem yaşıyorum..

Eşimin ailesiyle 1 saatlik mesafede oturuyoruz..
Ve şimdi borçları yüzünden evlerini sattılar yanımıza taşınıyorlar..Ve ben evimi hiç sevmiyorum..
Geçici bir süre birlikte kirada oturucaz daha sonra dubleks bi ev almayı düşünüyoruz..Aslında ben hiç istemiyorum..:çok üzgünüm:
Eşim vardiyalı çalışıyor gececi olduğu zaman annemlerde kalıyordum artık bu durumda olamayacak :çok üzgünüm:

Çok karışık bir durumdayım aklımda bir sürü soru işaretleri dönüp dolaşıyor,özgürlüğüm kısıtlanır mı?Kayınvalidemin yaptıkları gözüme batar mı?Geçinebilir miyiz mutlu olabilir miyiz?

(Bu arada eşim tek çocuk)

Desteğinize ve fikirlerinize çok ihtiyacım var :çok üzgünüm:

Canim iyi dusunmeye calis ki uzulmeyesin.
Normalde nasil iliskiniz kayinvadenizle?

Normalde aramız iyi bir problemimiz yok ama aynı evde yaşayınca sorun olur diye korkuyorum :çok üzgünüm:

canim benim eger kayinvalideni seviorsan dusunceli anlayisli seni seven bi insansa, sevin bile hamilesin sana bakar besler, cok is yaptirmazzemuszemus:dance:

evet cnm dubleks alınca hep birlikte oturucaz..
Maddi durumumuz kısıtlı olduğu için iki daire almaya gücümüz yetmiyor.

anladim canim. peki esinin ailesinin sabit bi geliri falan yok mu, sizde bi sure kendilerini topladiktan sonra kiraya cikamiolar mi ayri peki?

Gerçekten hayatın değişiyormuş
relax olmaya çalış canım, bak gerçekten söylüyorum bilinçli olarak rahat olmaya çalışmalı hamileliğinin tadını çıkarmalısın, yoksa sonra pişman olursun, hamileliğimden bişey anlamadım dersin
şu dönemler için senin için iyi olur belki, ne bileyim sana yardım olurlar, bebek doğuncada aynı şekilde
açıkcası tüm bu kararlar alınırken sana soruldumu fikrin alındımı merak ediyorum

Canım, sakin ol. Kendinde dediğin gibi şu anda ok duygusalsın. Önyargılı yaklaşma, herşeyin iyi olma ihtimalini düşün. Kendini sıkıyorsun ve dolduruşa getiriyorsun. Zamanla maddi imkanlarınız değişir ayrı eve çıkarsınız. Şimdiden olmayan şeyleri dert etme. Bak bebeğin olacak, hamileliğin tadını çıkar, kayınvaldenin yanında olması belki de senin yarına olacak, olumsuz düşünme. Sakinleş, herşey çok güzel olacak de. Önyargılarını at bir kenara. Herşey çok güzel olacak....

Herkese merhaba..
1 senelik evliyim 24 haftalık hamileyimm..
Normalde çok çok duygusal bir insanım ve şu an hamilelik döneminde olduğum için daha hassas bir dönem yaşıyorum..

Eşimin ailesiyle 1 saatlik mesafede oturuyoruz..
Ve şimdi borçları yüzünden evlerini sattılar yanımıza taşınıyorlar..Ve ben evimi hiç sevmiyorum..
Geçici bir süre birlikte kirada oturucaz daha sonra dubleks bi ev almayı düşünüyoruz..Aslında ben hiç istemiyorum..:çok üzgünüm:
Eşim vardiyalı çalışıyor gececi olduğu zaman annemlerde kalıyordum artık bu durumda olamayacak :çok üzgünüm:

Çok karışık bir durumdayım aklımda bir sürü soru işaretleri dönüp dolaşıyor,özgürlüğüm kısıtlanır mı?Kayınvalidemin yaptıkları gözüme batar mı?Geçinebilir miyiz mutlu olabilir miyiz?

(Bu arada eşim tek çocuk)

Desteğinize ve fikirlerinize çok ihtiyacım var :çok üzgünüm:

önyargılı davranma canım bardağın dolu tarafını görmeye çalış bak hamileymişsin yaşın da çok genç anladığım kadarıyla,senin özgürlüğünü kısıtlayacaklarını filan değil sana destek olacaklarını düşün,istediğin zaman yine gidersin annenlere buna karışmaya hakkı yok kimsenin,ama bence olumlu taraflarını düşünmeye çalış önyargıyla başlarsan güzel tarafları gözünden kaçar...

hayat bu, ileride kimin ne olacağı hiç belli olmaz.. işe bir de onların açısından bakmaya çalış.. kaç senelik evlerini bırakıp oğullarının yanına sığınıyorlar.. kim ister ki "ev ev üstüne" olsun? olumlu tarafından bakın, bebeğiniz olunca yanlız kalmayacaksınız, bırakıp çkabileceğiniz en azından biraz kafa dinleme imkanınız olacak. bıraktığınız zaman gözünüz arkada kalmayacak..

yine gider kalırsınız annenizde, sonuçta bakıcı değilsiniz ki.. "yaptıkları gzüme bata mı" demişsin; batmasın canım.. biraz siz göz yumarsınız, biraz onlar.. yerimseniben

Hmm dublex bir ev almaya karar verdiğinize göre ömür boyu hep birlikte oturacaksınız anladığım kadarıyla. Normalde kayınvalidenle aranız iyiymiş inşallah aynı eve geçince bozulmaz. Ama şöyle bir ihtimal de var belki de aranız çok daha iyi olur ve kayınvaliden sana ev işlerinde yardımcı olur, çocuğa bakar, çalışıyorsan sen evde hiç tek kalmaz bebiş işte sürekli ilgilenen birileri olur. Yani aranı iyi tutmaya bakmalısın bence... yerimseniben

olaya kotu tarafindan bakma iyi tarafindan bak belki tam aksine cok iyi anlasicaksiniz, buyuk buyuklugunu kucuk kucuklugunu bilirse problem olmaz ama maalesef boyle olmuyo bazen. ozgurlugun kisitlanir belki ama mesela biryere gitmek istedigin zaman anne sende gel de belki gelmez ama sen yinede sor cunku bu en ufak sey bile cok buyuk kavgalar cikartiyo. insallah iyi anlasirsiniz canim. allah yardimcin olsun

Sorununuz yokmus ins hersey iyi gider

Hamile oldugunuz icin hassas bi donemdesiniz kayinvalidenizde bunu anlayisla karsilayacaktir eminim

Bebise de massallah bu arada ins saglikla kuacginiza alirsiniz :CüvCüv::nazar:

evet hayatın baya değişiyormuş peki kayınvalidenlerin ne kadar borcu var çokmuki bilmiyorumkismile bi maaşları yokmu

önyargılı olmaman konusunda arkadaslara katılıyorum..belki sana hamileliğim boyunca yardımcı olur,hamileliğinden sonra zaten yardıma ihtiyacın olacak(yengemden biliyorum:)) kayınvaliden o konuda da destek olur..anlaşamadığınız seyler tabiikide olacak,insan kendi annesiyle bile zıt düşebiliyor,ama o da sen de birbirinizi alttan almayı ogreniceksiniz..
onlar icinde kolay değildir,onlarda düzenlerini bırakıp gelinin evinde kalicaklar..düşünsene..kim bilir suan kayınvaliden de neler dusunuyordur bu konu hakkında..onunda endişeleri vardır mutlaka..
ama onyargili olma..şartlar bunu gerektiriyorsa yapabileceğiniz pek bir şey yok..
onu da annen gibi görmeye çalış,o da seni evladı gibi görecektir..
her kayınvalide gelin düşman olacak diye bir şey yok..malum burada olumsuz ornekler çok çünkü insanlar dertlerini yazıyor,olumsuzlukları yazıyor..iyi giden bir şeyi yazmaz insan,dertli olduğu şeyi yazar..o yüzden takma kafana..eminim arası iyi olan bir sürü gelin-kaynana vardır..onları duşun..olumsuzları düşünme..
benim yengem mesela,hergun annemi arar,bir şey oldugunda annemi ister yanında,yigenimi hep anneme bırakır,anneme sorar her şeyi,evine koltuk alırken bile annemin fikrini alır..inan benden farkı yoktur yengemin..dogum yaptığında annemde kaldı hastanede,evde 1 ay kaldı..ne annem yengemi benden ayrı tutar ne de yengem anneme kayınvalide muamelesi yapar..
sana olumlu güzel bir ornek mesela :)))
hersey güzel olucak hiç üzülme..hamileliğinin tadını çıkar ve bebeğini duşun :)))

ilk öncelikle umutlu ol..kötü düşünme...kayınvaldenle ilişkilerinizi bilmiyorum ama ben kayınvaldem yüzünden ve aynı evi paylaşma durumundan suan ayrılıyorum...moralini bozmak istemem ancak 2 kadın bi evde olmuyor...

Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadığınıza göre en azından şimdilik iyi bakma şansınız var. Yalnız şu bir gerçek ki, muhteşem insanlarda olsa tabi ki hayatınız değişecek. İstediğiniz gibi davranamayacaksınız eskisi gibi. Keşke aynı evde oturmasanız iyi olur. Maddi durumunuz çok mu kötü, maddi anlamda destek çıksaydınız keşke önce.

Ve anladığım kadarıyla ileride ayrılma durumuda yok kolay kolay. Dublex daire filan almayı düşündüğünüze göre. Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar zor iş.

Kimse ailesini zor durumda bırakmaz istemez tabi, eşiniz haklı bu konuda ama öncelikle başka çözümler arandı mı, eşinizle bu konuyla ilgili konuştunuz mu?

Ben burada yazan arkadaşlar kadar pozitif düşünemeyeceğim Hayat...
Hamilesin şu an hassas bir dönemdesin. a.s
Durumunuz kısıtlı bebek geliyor ve ömür boyu beraber yaşama fikri...
Hiç iyi bir son gözükmedi gözüme :1no2:
Belki bir süre yaşayabilirsiniz ama bir ömürden bahsediyoruz.
ınsan yeri geliyor kardeşine annesine babasına tahammülü kalmazken bir ömür kayın valide ve kayın babayla yaşama fikri hiç makul görünmedi gözüme.
Ne kadar iyi geçinirsen geçin bir süre sonra gözüne bunlar batacak.
ıleride en ücra köşede bile olsa kirada da olsa kendi evinde yaşamanı tavsiye ederim sana...
Bir evde 2 kadın olmuyor maalesef...
Şimdi bebek açısından sana yardımcı olur güzel bu bakımdan ama ileride sorun olur şimdilik idareten beraber yaşadığınızı onlara belli etmen ve kırmadan kendi evinize kirayla da olsa ücra köşe de olsa çıkman gerek... a.s.
Allah yardımcınız olsun cümleten.

bencede eğer başka çare yoksa geçici bir süre oturabilirsin ama sürekli beraber oturmak ne kadar doğru acaba.fisfisfis
bunu iyice düşünün derim.ne olursa olsun eviniz ayrı olsun daha huzurlu olursunuz

Back
X