Yazin bebegin yattigi odanin sicak olmasi ?

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Arkadaslar merhaba ,
28 günlük bir bebegim var, suanda yatak odamız 27 derece ama havalar isindikca artacaktır, bebegi sicakta yatirmak tehlikeli.diyorlar, klimamiz salonda , yatak odasina klima mi alsam bilmiyorum ama tehlikeli olmaz mi klima ? 24 derece de uyumasi gerekiyormus maksimum. Sizler nasıl yapiyorsunuz?

Arkadaslar merhaba ,
28 günlük bir bebegim var, suanda yatak odamız 27 derece ama havalar isindikca artacaktır, bebegi sicakta yatirmak tehlikeli.diyorlar, klimamiz salonda , yatak odasina klima mi alsam bilmiyorum ama tehlikeli olmaz mi klima ? 24 derece de uyumasi gerekiyormus maksimum. Sizler nasıl yapiyorsunuz?
Canim bence fazla takilma az giydir cok ortme terletmemeye calis cam ac bol bol havalandir klima flan tehlikeli seyler carpar cocugu onuda kendin gbi dusun kendn nasil rahat ediyorsan onada oyle davran yaz geliyor zaten bi cam actigin zaman yeter

Arkadaslar merhaba ,
Benim kızım da 85 günlük. Bizim şuanda 29 derece ve yapacak hiç birşeyim yok, bebeğimi ince giydirmekten başka. Klimanın olduğu odada tutmaktan da korkarım o yüzden sıcağa katlanıyoruz. Sık sık başının altındaki terleyen yastık kılıfını değiştiriyorum, onun üstünü değiştiriyorum filan..

Benim kızım da 85 günlük. Bizim şuanda 29 derece ve yapacak hiç birşeyim yok, bebeğimi ince giydirmekten başka. Klimanın olduğu odada tutmaktan da korkarım o yüzden sıcağa katlanıyoruz. Sık sık başının altındaki terleyen yastık kılıfını değiştiriyorum, onun üstünü değiştiriyorum filan..
Canim isine karismak degilde bebegin. Cok kucukmus yastikda mi yatiriyorsun reflu yastigi falanmi kullaniyorsun acaba

Canim isine karismak degilde bebegin. Cok kucukmus yastikda mi yatiriyorsun reflu yastigi falanmi kullaniyorsun acaba
Bi ara küçük bebek yastığı kullandım ama sonra yastıksız bebeğin daha iyi uyuduğunu gördüm. Tamamen düz yatırmıyorum biraz yükseklik yapıyorum o yüksekliğin üstüne katlayarak yastık kılıfı koyuyorum. Gece uyanınca terlemiş oluyor kılıfın öbür tarafını çeviriyorum öyle uyuyor. Sabah kalkınca da kılıf kirli sepetine gidiyor 😊

Bi ara küçük bebek yastığı kullandım ama sonra yastıksız bebeğin daha iyi uyuduğunu gördüm. Tamamen düz yatırmıyorum biraz yükseklik yapıyorum o yüksekliğin üstüne katlayarak yastık kılıfı koyuyorum. Gece uyanınca terlemiş oluyor kılıfın öbür tarafını çeviriyorum öyle uyuyor. Sabah kalkınca da kılıf kirli sepetine gidiyor 😊
Ay iyi bari cunku bebeklerin duz bir zeminde yatmalari gerekiyor en azindan 2 yasina kadar omurga gelisimleri icin saglikla buyusun bebisin

Arkadaslar merhaba ,
Ben sıcaklık değil de bebeklerin uyku kalitesini etkileyen odadaki havanın duru diye düşünüyorum . O yüzden bebeğimin kalacağı oda için soğuk buharla odanın nem dengesini ayarlayacak ve havayı temisleyecek bi cihaz almayı düşünüyorum . Bu tip cihazları aldıktan sonra bebeklerin gece daha az uyandığını deneyimleyen aileler var. Şimdilik bunu araştırıyorum

Tamamen düz zeminde yatırılmamalı diyen de çok, bilemedim şimdi 😶
Canim bizm dktrumuz tamamen duz bir zeminde yatrmamizi onerdi eger reflusu varsa bebegin basinin degil yataginin bas kismina biraz egim verilmesini soyledi ama en dogrusunu sen bilirsn senin bebegin onun icin en iyisini ve en dogrusunu sen bilirsin

Back
X