Yazın Burun Ameliyatı Yaptıran Var mı?

mai_anemon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
50
1
98
İstanbul
Arkadaşlar yazın sıcaklarda burun ameliyatı daha zor oluyormuş diye duydum, morarma ve şişlik daha çok oluyormuş, bu nedenle klimalı serin ortamlarda kalmak gerekiyormuş. Ancak bizde klima yok, onun için yazın bu ameliyatı yaptıran arkadaşların fikirlerine:71: ihtiyacım var.

Burnunuz üzerindeki alçı 10-14 gün arasında kalacak ve ıslanmaması gerekmektedir. Aşırı sıcak ya da buharlı yerlerde bulunmanız terleme ile bu alçının gevşemesine ya da çıkmasına neden olabilir.Akabinde aşırı sıcak burnunuzda şişmeye neden olacağından bu tür ortamlarda bulunamamanızı öneriyorlar.Operasyonu takip eden 6 ay boyunca burun cildinizin güneş ışığından korunarak yanmasını engellemeniz gerekir.
Kısacası kişiye kalmış ama benim fikrim olunmaması yönünde.

Merhaba canim,
Gecmis olsun insallah biran once sorunsuz ameliyatini olursun..ben iki kere burun ameliyati oldum ve her ikiside agustos ayina denk gelmisti..cok cicak ve klimasiz bir ortam da cok sikinti cekersin..ben her ikisinde de hep klimali yerde kaldim bi sikintim olmadi yalniz sicaktan kontrollere gidip gelmek,vs.en ufak sicaga maruz kalmada alcin ve bandajlarin terin etkisyle gevsiyor ve cikior..dr.her kontrolde tekrar alci yapmasi gerekior.baska bilmek istedigin bisey olursa seve seve..

cevaplarınız için çoook teşekkür ederim :) ben haziran ortası gibi ameliyat olmayı düşünüyorum. Aşırı sıcaklar temmuz gibi başlar, yani benim burnum 20 günlük filan olur o zaman. 20 günden sonra sıcakların etkisi olur mu? Burundaki şişlik yavaş yavaş geçiyor biliyorum ama 20 günden sonra fazla şişlik olmaz diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?

cevaplarınız için çoook teşekkür ederim :) ben haziran ortası gibi ameliyat olmayı düşünüyorum. Aşırı sıcaklar temmuz gibi başlar, yani benim burnum 20 günlük filan olur o zaman. 20 günden sonra sıcakların etkisi olur mu? Burundaki şişlik yavaş yavaş geçiyor biliyorum ama 20 günden sonra fazla şişlik olmaz diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?

Şimdiden geçmiş olsun. Bende haziran ortası gibi ameliyat olmayı düşünüyorum umarım sıcaklardan etkilenip ameliyat olduğumuza pişman olmayız. :)

cnm ben bu sene aralık 14 te oldum o süreci çok rahat atlattım ama yazın olsam aynı rahatlıkta olmazdı kesin çünkü hava çok sıcak oluyor ve alçı gevşiyebilir terden sıcaktan ve sıcakta ödemleri olumsuz etkiliyor daha çok şişiyorsun sıcakta soğukta etkiliyor bence temmuza kalmadan hemen ol en azından sıcaklar başlamadan ilk ayını atlatmış olursun :7: yüzündeki morluklar 2 haftada tamamen geçiyor ama şişlikler öyle hemen geçmiyor benim fazla morluğum olmamasına rağmen 6. ayıma giricem hala burnumda ödem var burnumun kenarlarında elmacık kemiklerinde ödem var biraz öyle kolay olmuyor yani biran önce ol cnm şimdiden geçmiş olsun

Son düzenleme:
Arkadaşlar, tamponlar çıkana kadar burundan nefes alınabiliyor mu? Şimdi delikli silikon tampon kullanılıyormuş ama nefes alınabiliyor mu? Yazın ağızdan nefes almak çok güç, insanın boğazı kuruyor.

Ben doktoruma sordum ben yılın 12 ayı ameliyat yapıyorum dedi.Yinede yetinmeyip internette makale okudum tıbbi olarak yazın ameliyat olmanın hiç bi etkisi yokmuş.

Bu arada ben henüz ameliyat olmadım filmlerimi çektirdim alerjik rinitimde olduğu için alerji testinede bakmas istedi doktorum.15 haziranda da tatile gitcekmiş doktor temmuza falan kalıcak benim ameliyat.

ben yazın oldum ve hiç problemle karşılaşmadım. sadece açık ameliyat olduğu için güneşe çıkma dikiş izleri belirginleşir dediler. o kadar.

merhaba,
eger burnunuzu sicaktan ve gunesten koruyabilirseniz bence hicbir sakincasi olmaz..ben iki kere ameliyat oldum ikiside agustos ayinda idi hatta bu agustos ta ucuncuyu olucam...simdi size tavsiyem sakin gunese cikmayin yuzunuzde gunes lekesi oluo..ayrica burun derisi cok incelio cok hassa oluo..benim sisliklerimin inmesi 1 yili bulmustu..ama ilk 6 ay gozle gorulebilir sisliklerdi..buda cicaktan olsa gerek...onun haricinde hicbir sakincasini gormedim..birde ,burun kemigini kirarsa morlular 2 hafta suruo ama kirmadan yaparsa en fazla 1 hafta suruo.ameliyattan sonra terlememeye calisin alci hemen gevsio..benim 3.gunu alci kendiliginden cikio;(((( devamli buz kompleksi yapin gozlerinize yuzunuze..dik yatim oturur vaziyette..saga sola donuk uyumayin..baska aklima gelmio

Bu arada ben henüz ameliyat olmadım filmlerimi çektirdim alerjik rinitimde olduğu için alerji testinede bakmas istedi doktorum.15 haziranda da tatile gitcekmiş doktor temmuza falan kalıcak benim ameliyat.

Cnm benim bildiğim bir alerjim yok, ama toz ve polenli ortamlarda çok hapşırıyorum ve nadir de olsa burnum kapanıyor belki de alerjim vardır. Alerji olmasının burun ameliyatında bir önemi var mı? gittiğim doktorlar alerjim olup olmadığını sormadı.

Ayarlaya bilinirse bence yaz aylarinda ameliyat olmayin! Bence estetik ameliyatlari zaten acil olmasi gereken ameliyatlar degildir, yani insan kendi bu ameliyatlari cok iyi planlayabilir...
Sislikler zaten cok zor iniyor, sicakliklar bu süreci daha da uzatiyor! Yaz sicagindan nasil korunulsun ki?! Her yer cok sicak oluyor...
:19:

ben haziranda ameliyat olmustum...bunaltici bir sicak vardi daha önce iki kez kisin ameliyat olmustum arada pek bi fark yok...öyle yada böyle sisiyor...ya soguktan yada sicaktan...yazin sapka takarsin günes kremi sürersin öyle korursun burunu...

Ben doktorumun bir videosunu izlemiştim, yaz aylarında güneşten korunduğunuz sürece hiç bir problem yaşanmayacağını özellikle kişilerin yıllık izinlerini kullandıkları için yaz aylarında bu ameliyatların dha çok tercih edildiğini söylemişti. Bende buna güvenerekten ameliyatımı oldum. Hatta görüşmeye gittiğim gün ağustos ayında tatile gitmek istediğimi bunun bir sıkıntı oluşturup oluşturmayacağını sorduğumda rahatca denize girebilirsin, güneşin altında bütün gün güneşlenmediğin ve yüksek faktörlü kremlerle korunduğun sürece problem olmaz dedi. Ağustosta tatile gidebilmek için ameliyatım hemen olup bitsin istedim. Zaman ilerledikce korkularım artacaktı..

bu arada şişlik sadece ameliyatın ertesi günü en üst seviyede oluyor. bunun sıcakla falan ilgisi yok. bugün 3. günüm düne göre yüzüm çok ama çok iyi. morarmalar yerini kırmızılıklara bıraktı. ameliyatın 2. günü şişme ve morarma oluyor. aldığınız ilaçlar sayesinde de ağrı falan hissedilmiyor.

Back
X