• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazmazsam çıldıracağım

Mutsuzzz26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2017
28
10
3
35
İlk defa yazıyorum. O kadar mutsuz ve çaresizim ki napacağımı bilemedim. Burayı ara sıra okurdum yazmak geldi aklıma.
Kimim ben. Türkiyenin en iyi okullarında okumus kariyer sahibi onlarca arkadaşı olan ailesinin akrabalarının arkadaşlarının çok sevdiği bir kızdım. Günün birinde aşık oldum ya da oldum sandım. Mükemmeldi ulaşılmazdı. Sonra hiç beklemediğim bir anda numaramı aldı ve konusmaya başladık ama aslımda o zaman bile bwlliymiş. Hep laf sokmalar sadece ben ben ben. Niyeti ne belli dğeil neyse sacma sapan gerilimli tripli bi donemden sonra evlenmeye karar verdik. Anlattığım durumu bilen herkes onunla yapamayacağımı mutsuz olacagımı soyledi patronum bile 40 yasında depresyon ilacları kullanan bi kadın olursun ya da asarsın kendini sacmalama kızım diye ağır bi konusma yaptı gene dinlemedim gelinlik ustumde fotoğraf cektirdik kardesim imzayı atmadın hala Zamanın var dedi dinlemedim. Sonuc 3. Hafta filandı sanırım ayrı yattık kavga kıyamet aslında başlamadan bile aklıma hayalime gelmeyen sebeplerden kıyametler kopuyordu psikiyatr bi arkadasım uzak durmam gerektiğini soylemişti dinlemwdim. Sonuc 3 yıllık bi evlilik melek gibi cocuk ama her an her saniye zamanı geri alabilsem diye pişmanlıklarla gecen bir hayat. Eve hapis bi hayat kariyer filan yalan oldu inançlı bi insanım ama dua bile edemiyorum olmek istiyorum ama inancım gereği yapamıyorum. Bu mutsuzlukla bebeğimi nasıl büyütürüm bilmiyorum. Vazgecmeye gücüm yok oyle güçlü ki beni oyle eziyorki napar eder bebeğiöi de aşır benden. Artık anlatıp ailemi arkadaslarımı da uzemiyorum. Napıcam bilmiyorum.

Türkiyenin en iyi okullarında okumus kariyer sahibi onlarca arkadaşı olan ailesinin akrabalarının arkadaşlarının çok sevdiği bir kızdım.
Bu kadar iyi eğitim alan biri çok rahat ara verdiği kariyerine devam edebilir. maddi sıkıntı da Yaşamaz. neden bosanmadiginizi anlamadım.

Hersey onun istediği gibi olmalı yoksa kıyamet kopuyor. Surekli beceriksiz olduğumu soyluyor her konuda eleştiriyor mesela her gün yemek yapıyorım ama surekli yemek yapmadığımı milletin karısı neler yapıyor vs gibi konusuyor cocuğa bakamadığımı soyluyor ailesiyle hiç bir problemim olmadığı halde o lara karsı davranıslarımı yegersi buluyor yani eleştirmediği bir konu yok ve hiç birseyi duzeltemediğimi soylıyor. Bunun dısında canı istemezse aileme gidemiyorum bugune kadar hiç bir arkadasıma gidemedim düğünlerine bile gidwmwsim dısarda buluşamıyorum zaten evime de isterse izin veriyor. Durum neden boyle malesef ki benim ilk gorustuğum insandı ve gercekten cok asıktım butu sartlarını kabul ettim ve inanca bağlıyor bunları kadın kocasına itaat etmek zorunda filan diye. Yani aslında benim hatam en basında onun sartlarını kabul etmek oldu bu yuzden ben bunları kabul ederek evlendim diye kendimi suclayarak surduruyorum bu evliliği ama bu da sağlıklı değil biliyorum

Laf olsun diye haftada bir ayda bir gidiyorum işe de yani benim ideallerim bu değildi. Evet maddi acıdan sıkıntı yasamam belki kaldığım yerden işime devam edebilirim ama nasıl cesaret edicem beebğim babasına cok duskun nasıl ayırıcam ya da bi şekilde basarır da şırsa elimden naparım

Hersey onun istediği gibi olmalı yoksa kıyamet kopuyor. Surekli beceriksiz olduğumu soyluyor her konuda eleştiriyor mesela her gün yemek yapıyorım ama surekli yemek yapmadığımı milletin karısı neler yapıyor vs gibi konusuyor cocuğa bakamadığımı soyluyor ailesiyle hiç bir problemim olmadığı halde o lara karsı davranıslarımı yegersi buluyor yani eleştirmediği bir konu yok ve hiç birseyi duzeltemediğimi soylıyor. Bunun dısında canı istemezse aileme gidemiyorum bugune kadar hiç bir arkadasıma gidemedim düğünlerine bile gidwmwsim dısarda buluşamıyorum zaten evime de isterse izin veriyor. Durum neden boyle malesef ki benim ilk gorustuğum insandı ve gercekten cok asıktım butu sartlarını kabul ettim ve inanca bağlıyor bunları kadın kocasına itaat etmek zorunda filan diye. Yani aslında benim hatam en basında onun sartlarını kabul etmek oldu bu yuzden ben bunları kabul ederek evlendim diye kendimi suclayarak surduruyorum bu evliliği ama bu da sağlıklı değil biliyorum
Eşiniz sizi mal yerine koymuş sanki sizle evlenmemişte sizi satın almış muamelesi yapıyor. Eşya gibi yaşamaya razıysanız devam edin,yoksa vurun kapıyı çıkın.

Resti çekin ya dik durun , ne demek ailenize arkadaşınıza gidememek. Gidiyorum deyin gidin. Ne yapacak dövecek mi sizi . Zaten yemeğe vs söyleniyormuş, biraz daha söylenir durur. Siz pasif durdukça üstünüze gelmiş . Dinlemeyin artık, siz dik durun o geri adım atsın. Yok boşanırım diyorsa da kapıyı gösterin kararlı durun , size değer veriyorsa bakın nasıl geri adım atıyor ozaman. Sizi avucunun içinde görmesin, kaybedebileceğini hissetsin, bir nebze düzelir belki. Ailesine annesine anlatın , belki onları dinler

Aslinda seni mutsuz eden ondan cok kendinsin
"Vazgecmeye gücüm yok oyle güçlü ki beni oyle eziyorki napar eder bebeğiöi de alir benden" su cumlen kendine olan guvensizligini,umutsuzlugunu o kadar cok yansitiyorki...suan onunde sadece iki secenek var...Ya suana kadar yasadiklarindan dolayi umutsuzluga dusup boyle depresif bi hayata mahkum ediceksin kendini (hemde bebegini),yada artik silkelenip bir an once kendin icin bebegin icin mucadele etmeye baslayacaksin...gencsin,anladigim kadariyla ailen destek cikar,oncr bosanma davani ac,egitimin kariyerin varmis isde bul bir sekilde yeni bir duzen kur ama bu sekilde YASAMA...olumu dusunecek kadar kotuyse hayatin bu sekilde devam etme...zaten diptesin daha ne yapabilir psikolojik olarak cokertmis ya seni...bu senin kaderin degil bu senin secimin en azindan boyle bir adamin karisi olarak kucuck melegin hayatini karartma...hic bir mutsuz kadin mutlu saglikli cocuk yetistiremez evladin icin mucadele et o adamla ...biraz cesaret,biraz kararli birazda gozu kara ol,o zaman sana en ufak bir zarar veremez yeterki artik bu yasadigin sikintilara dur de

Tam olarak sorun ne? Biz sizi tanimiyoruz, anlatmadiginiz seyleri bilemeyiz ona gore yazmaniz gerek

Ask boyle insana zulm ettiren seyleri kabullenmeyi yasatmayacak kadar olmali. Kisiliginiz kimliginiz degerleriniz dogrulariniz kaybolmus bu adamla. Siz bonkorce sunmussunuz ona hayatinizi.Bastan kabul ettim aşıktım demissiniz. İnsanin insana zulm ettigi ask olmazolsun. Bu adamla hayat gecmez. Siz ona asikken bu taleplere evet demissiniz. Simdi ask bittiyse neolur mantıkla cesaretini zi harmanlayin ve o adam olmadan hayatiniza devam edin.

Esiniz bu inanc meselesini cok yanlis anlamis. İnancli bir adamin vicdani olur. Karisina kole gibi degil, incitmekten korktugu bir emanet gibi davranir. Surekli kendinizi ispatlamak zorunda oldugunuz, hicbir zaman ovulmediginiz ve onun disinda baska kimseyle dogru duzgun gorusemediginiz bir hayattan ne bekleyebilirsiniz? Emin olun cocugunuzda hicbir sey bekleyemez. Guclu bi kadinsiniz. Sizi somurmesine izin vermeyin. Erkeginde yaradilisi bir avuc toprak kadininda. Siz kendi kiymetinizi bilin.

Sanırım hala seviyorum bu yuzden belki de cesaret edemiyorım evet keske asık olmasaydım keske hiç tanımasaydım fotoğraflarıma bakınca bile ondan once ve sonra o kadar belli ki hayat doluydum simdi sevdiğim seyleri ona belli etmek istemiyorum ki bunları dahi kıskanıyor cunku. Sorun au tanısıkca anladıö sorunlu bi cocukluk gevirmiş aslında ailesi iyi insanlar ama anne abab arasında yas farkı fazla akrabalarla iç içe bi hayat baba katı kurallar koymus ve kardesini cok kıskanmıs sonuc olarak narsist diyeceğimiz bi insan. Acıyorum da ona bazen kimseyi begenmiyor butum arkadaslarını herkesi bi şekilde eleştiriyor en yakınmında ben olduğum için en cok ben nasibimi alıyorum. ve kıZım için de korkuyorum bebek yani mesela sacını cekse yanağına vuruyor babasına nasıl el kaldırır diye yani cok siddetli vurmasa da ağlattığı oluyor. Ve bunlar yetmez gibi cok cocuk istiyor ben istemediğim için de her an sucluyor beni

Back
X