• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yediğiniz bir yiyecek/içecekten ötürü taa çocukluk/gençlik günlerine giden varmı?

cokomel ,halley,coko prens vardi ne tatliydilar oyle,meyveli sakizlar vardi kavunluya bayilirdim o koku hep hairlatir cocuklugumu:26:

Çokomel... Ambalajını yırtmadan açmaya çalışmak, düzeltip, defter arasına koymak... :97: Ne güzeldi...,
Bir de eticin var. :66:

annem tekstil de çalışırdı bende oranın kreşinde büyüdüm 7 yaşına kadar. 3 vardiya olunca alakasız zamanlarda uyanır yumuşacık ıslak ıslak ekmek girerdi ağzımın içine kaşık kaşık.. evet DOĞRANIK..!! ona bu adı bizim sülale vermiş olmalı herkes az çok bilir doğranığı vazgeçilmez lezzetimizdi o bizim:27: hala canım çeker annemin evine gidince bi yiyesim tutar.. tabi abim ve babam (ve artık kocam) biz yokken ye şu iğrenç şeyi diyerek beni reddederler.. gelelim bu iğrenç görünen muhteşem lezzete:66:
önce bi tabak alıp bir kısım çay dolduruyosunuz sonra içine şeker koyuyosunuz karıştırırken tadına bakmayı ihmal etmiyoruz.(tabakta çay ooh yeahh) istediğimiz kıvamı bulunca 1 tatlı kaşığı yağ koyuyoruz içine:27::27: evet yağ, margarin... karıştırmaya devam... sonra bayat ekmekleri bir kenarda doğramaya başlıyoruz lokma lokma ve foşş diye içine atıveriyoruz üstüne de ezine peynir kıvamında bi peyniri iyice gezdiriyoruz.. sonra da ayı gibi yiyoruz onu:27::27::27: bunu rahmetli dedem bile severek yerdi. hadi onun dişleri yok; almanyadaki teyzemin çocukları 36-40 yaşlarında ve biz hiç utanmıyoruz. yihhuuuuuu
not: şimdi bunu yazdım; deneyin diye mi? hayır.. hassas bir bünyeniz varsa kaldıramayabilirsiniz. çünkü içindeki ekmekler bittikten sonra bir bulaşık suyumsu bişey kalır içinde. ki abim direkt böyle adlandırır ve ben o suyu kaşıklayınca tü allah belanı versin der hızla uzaklaşır ortamdan:1: çocuğunuz varsa bir alternatif olabilir fakat kendiniz için denemeyin..
not2: bak sakın!!!

annem tekstil de çalışırdı bende oranın kreşinde büyüdüm 7 yaşına kadar. 3 vardiya olunca alakasız zamanlarda uyanır yumuşacık ıslak ıslak ekmek girerdi ağzımın içine kaşık kaşık.. evet DOĞRANIK..!! ona bu adı bizim sülale vermiş olmalı herkes az çok bilir doğranığı vazgeçilmez lezzetimizdi o bizim:27: hala canım çeker annemin evine gidince bi yiyesim tutar.. tabi abim ve babam (ve artık kocam) biz yokken ye şu iğrenç şeyi diyerek beni reddederler.. gelelim bu iğrenç görünen muhteşem lezzete:66:
önce bi tabak alıp bir kısım çay dolduruyosunuz sonra içine şeker koyuyosunuz karıştırırken tadına bakmayı ihmal etmiyoruz.(tabakta çay ooh yeahh) istediğimiz kıvamı bulunca 1 tatlı kaşığı yağ koyuyoruz içine:27::27: evet yağ, margarin... karıştırmaya devam... sonra bayat ekmekleri bir kenarda doğramaya başlıyoruz lokma lokma ve foşş diye içine atıveriyoruz üstüne de ezine peynir kıvamında bi peyniri iyice gezdiriyoruz.. sonra da ayı gibi yiyoruz onu:27::27::27: bunu rahmetli dedem bile severek yerdi. hadi onun dişleri yok; almanyadaki teyzemin çocukları 36-40 yaşlarında ve biz hiç utanmıyoruz. yihhuuuuuu
not: şimdi bunu yazdım; deneyin diye mi? hayır.. hassas bir bünyeniz varsa kaldıramayabilirsiniz. çünkü içindeki ekmekler bittikten sonra bir bulaşık suyumsu bişey kalır içinde. ki abim direkt böyle adlandırır ve ben o suyu kaşıklayınca tü allah belanı versin der hızla uzaklaşır ortamdan:1: çocuğunuz varsa bir alternatif olabilir fakat kendiniz için denemeyin..
not2: bak sakın!!!

Ay bana annem bunun değişik bir versiyonunu yapardı. Önce ekmekler doğranır üzerine zeytinyağı ve reçel (çilek veya ahududu favorimdir) döülüp ekmeklere emdirilir, sonra da güzeel bir beyaz peynir üzerine minik minik doğranır. Süper olur, kazık kadar oğlum bile hala sever bunu.

Üff, ne hain bir topic bu, şimdi yemekten kalktım, sabah olsa da kahvaltıda bu ekmekten yesem diye bakıyorum:56:

• leblebi tozu
  • kağıt helva
  • şemsiye çikolata
  • salçalı ekmek
  • meybuzz
  • balık kraker

ahhh ahh
şuan yesemde eski tadı alamıyorum :16:

Leblebi tozunu boğularak ağzımışdan fışkırarakta olsa yemeye çalışmak güzeldi.

Çokomellerin ambalajlarını biriktirirdik.Birde onları duvarda üzerinden silgiyle bastaırarak dümdüz ayapardık yırtmadan bazen benimki yırtılırdı abimde daha çok vardı çünkü o hiç yırtmazdı bende zırlardım :27:

İçinden küçük oyuncaklar çıkan yalancı kaymak dondurmalar.

Horoz şeklinde şeker.

Dışı para gibi ambalajı olan çikolata.

Solucan şeklindeki jelibonlar.

Bu yiyeceklerin hiçbiri şuan yok ama görsem çocukluğuma dönerim

Son düzenleme:
tüplü çokokremmmm içinde bi damla kalmayacak şekilde emerdim:) sonraaa sulu gözzz ne kadar suratımı ekşitsem de bayılırdım. nesquiki kaşıkla yemekkkk, çiğ yufka ve kıyma yemek( nasıl bir lezzetle yemişim hala anlamış değişim :)) salçalı ekmek ve tang :)

Annem börek yaparken hala çiğ yufkanın kenarından tırtıklarım ve o beni çocukluuma götürür.

Birde annemin bana zorla yedirmeye çalıştığı biber dolmasını hiç unutmam her biber dolması gördüğümde hatırlarım.

Ayy yazarken bile utanıyorum :17:Bazı bakkallarda hala satılan cips benzeri kalitesiz ve ne olduğu belirsiz markasız mısır çerezleri vardı.Ona bayılırdım hala bazen görünce alıyorum ve afiyetle yiyorum.

ambalajı para şeklinde olan çikolatalar
2 bisküvi arası lokum
ev yapımı çokokrem 1 günde bitirirdik
probis
balık kreker,peynirli tombi.meybuz
mis süt.eti pufların kutusunu atmaz onlarla sinek yakalardık :)
yiyecek değil ama peçete koleksiyonu kokulu kağatlar ve silgiler kokulu silgi kokusunu çok severdim ben

Back
X